ΑΕΚ: Από τον Βόλο στον… Βόλο (vids)

ΑΕΚ: Από τον Βόλο στον… Βόλο (vids)

Ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν, όταν ο Βόλος έκανε την έκπληξη απέναντι στην ΑΕΚ η οποία έψαχνε ακόμα την ταυτότητα της. Τέσσερις μήνες αργότερα, η Ένωση έκανε... παρέλαση από στο Πανθεσσαλικό και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα εν όψει της συνέχειας.

Τέλη Αυγούστου, 2η αγωνιστική της Super League. Ο Βόλος κάνει το μεγάλο «μπαμ» μέσα στη Ριζούπολη και φεύγει με το διπλό, ρίχνοντας την ΑΕΚ στη… μιζέρια από πάρα πολύ νωρίς.

Ήταν ακόμα η περίοδος που η Ένωση έψαχνε την ταυτότητα της με τον Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο. Ήταν εκείνη η… εποχή, που ο Αργεντινός κόουτς είδε να μαζεύονται τα πρώτα σύννεφα από πάνω του, παρότι το διάστημα παρουσίας του στην ΑΕΚ δεν ήταν μεγάλο.






Διαβάστε επίσης: «Απελπισία…» – Δραματικές ώρες για τον Πελέ

Η τάση της Ένωσης να αλλάζει τα τελευταία χρόνια τους προπονητές σαν τα «πουκάμισα» οδήγησε και σε μια αναπόφευκτη γκρίνια. Ο Ματίας Αλμέιδα ωστόσο κατάφερε να αντέξει, να ανταπεξέλθει και να ανατρέψει ολοκληρωτικά την κατάσταση.

Τέσσερις μήνες ακριβώς αργότερα, η ΑΕΚ δείχνει να αποπνέει υγεία. Μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος στον αγωνιστικό χώρο, που ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει εντός των τεσσάρων γραμμών.

Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ο δημιουργός του συγκεκριμένου έργου. Είναι αυτός που «ευθύνεται» για την εικόνα της ΑΕΚ τους τελευταίους μήνες, καθώς από το παιχνίδι με τον Βόλο στον πρώτο γύρο, μέχρι και το χθεσινό, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν χάσει βαθμούς μονάχα απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό, με τη διαφορά μάλιστα από τους «πράσινους» να είναι πλέον στους τέσσερις βαθμούς.

Παράλληλα, μέσα σε αυτό το διάστημα, η ΑΕΚ έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει και μερικές φοβερές εμφανίσεις, όπως εκείνη με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου επικράτησε… σβηστά με 2-0.






Το βασικότερο ωστόσο είναι ότι η ΑΕΚ παρουσιάζεται σοβαρή σε κάθε παιχνίδι. Και μάλιστα δείχνει να μαθαίνει να ανταπεξέρχεται και να «λυγίζει» τις δυσκολίες που της εμφανίζονται. Στο Πανθεσσαλικό η Ένωση κατάφερε να «καθαρίσει» από πάρα πολύ νωρίς, καθώς το γκολ του Μήτογλου στο πρώτο τέταρτο της έδωσε «φτερά».

Ήταν γενικότερα, μια εμφάνιση που αντικατοπτρίζει στο 100% τη φετινή εικόνα της ΑΕΚ. Επιθετικά η Ένωση πετούσε «φωτιές», κάτι που αποδεικνύεται και από τα τέσσερα γκολ που σκόραραν οι ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα.






Αμυντικά, το σύνολο του Αργεντινού ήταν για άλλη μια φορά φέτος, εξαιρετικό, με το «μηδέν» να επαληθεύει και τα λεγόμενα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ΑΕΚ διαθέτει τόσο την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 30 γκολ ενεργητικό, όσο και την καλύτερη άμυνα με μόλις 5 γκολ παθητικό.

Όλα αυτά, την ώρα που ο Παναθηναϊκός που βρίσκεται μπροστά περνάει τη χειρότερη φάση του μέσα στη σεζόν, πηγαίνοντας στην «OPAP Arena» με δύο συνεχόμενα «στραβοπατήματα» απέναντι σε Ιωνικό και ΟΦΗ.

Η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό, ούσα σε τρομερή φόρμα, με την ευκαιρία να μειώσει στον πόντο να έρχεται την καταλληλότερη στιγμή. Ο Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει ότι η Ένωση έχει πλέον μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς σε περίπτωση που πάρει το «τρίποντο» τότε το ψυχολογικό boost που θα έχει η ομάδα του θα την… εκτοξεύσει εν όψει και της συνέχειας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ