Το παρελθόν του Νταμπράουσκας και ο Ολυμπιακός που ψάχνει… εκδίκηση! (vids)

Το παρελθόν του Νταμπράουσκας και ο Ολυμπιακός που ψάχνει… εκδίκηση! (vids)

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας θα βρεθεί και πάλι στο «Γ. Καραϊσκάκης», αυτή τη φορά ως προπονητής του ΟΦΗ – Ο Λιθουανός τεχνικός και ο Ολυμπιακός γνωρίζονται πολύ καλά, με τους Ερυθρόλευκους να ψάχνουν εκδίκηση για τον αποκλεισμό του 2021!

Το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Αρη ανήκει στο παρελθόν για τον Ολυμπιακό, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν πλέον επικεντρωθεί στην αναμέτρηση που ακολουθεί με τον ΟΦΗ στο «Γ. Καραϊσκάκης» (29/1, 16:00), για την 20η αγωνιστική της Super League.

Οι Πειραιώτες μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ, έχουν στρέψει το βλέμμα τους στον αγώνα με τους Κρητικούς, στον οποίο θέλουν πάση θυσία τη νίκη, μετά την ισοπαλία την προηγούμενη Κυριακή με τον Ατρόμητο (1-1).

Διαβάστε επίσης: Και άλλη ομάδα στο «κόλπο» για τον Ρέαμπτσιουκ

Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δεν θα έχει εύκολο έργο, αφού ο ΟΦΗ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις από τότε που ανέλαβε την τεχνική του ηγεσία ο Βάλντας Νταμπράουσκας. Ο Λιθουανός προπονητής έχει καταφέρει να αναμορφώσει την κρητική ομάδα και έχει μετατρέψει τον ΟΦΗ σε ένα εξαιρετικό σύνολο, που κάνει… ζημιές.

Οι Ομιλήτες, οι οποίοι προέρχονται από τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 1-0, πριν από δύο αγωνιστικές ανάγκασαν σε… γκέλα τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (0-0), ενώ την 15η στροφή βρέθηκαν μια ανάσα από τη νίκη στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 90+7’ με τον Φώτη Ιωαννίδη. Μια εξαιρετική ομάδα, με τον Βάλντας Νταμπράουσκας να έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή στον ΟΦΗ και να… απειλεί τον Ολυμπιακό!

Ενας προπονητής, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τους Ερυθρόλευκους και το «Καραϊσκάκη», καθώς το καλοκαίρι του 2021 είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό όταν ήταν προπονητής στη Λουντογκόρετς. Αναμετρήσεις που είχαν γίνει στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League, με τους Βούλγαρους τελικά να προκρίνονται στα πλέι οφ. Το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, που είχε γίνει στο φαληρικό γήπεδο, είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Η Λουντογκόρετς είχε προηγηθεί στο 50’ με τον Κίριλ Ντεσπότοφ και οι Ερυθρόλευκοι είχαν ισοφαρίσει στο 87’ με τον Αγκιμπού Καμαρά.

Στον επαναληπτικό που έγινε στην Βουλγαρία, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 2-2. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο 31’ με τον Εμβιλά, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 48’ με αυτογκόλ του Σεμέδο και στο 57’ μάλιστα είχαν κάνει το 2-1 με πέναλτι του Σωτηρίου. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ισοφαρίσει στο 68’ με τον Ελ Αραμπί, επίσης από την άσπρη βούλα. Στο 86’ ο Ολυμπιακός είχε μείνει με 10’, λόγω αποβολής του Ουσεϊνού Μπα. Ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ είχε σταματήσει να ισχύει, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στην παράταση και από εκεί στα πέναλτι. Εκεί οι Βούλγαροι έβαλαν τέσσερα πέναλτι, έναντι μόλις ενός του Ολυμπιακού, με την Λουντογκόρετς να παίρνει το εισιτήριο για τα πλέι οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Νταμπράουσκας επιστρέφει στο «Γ. Καραϊσκάκης», αυτή τη φορά ως προπονητής του ΟΦΗ, με τον Λιθουανό να δηλώνει ενόψει της αναμέτρησης με τους Ερυθρόλευκους: «Θα αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα όμως εμείς ως ΟΦΗ έχουμε στόχο να μεγαλώνουμε συνεχώς από παιχνίδι σε παιχνίδι και να γινόμαστε καλύτεροι. Δεν θα σας πω πως θα παίξουμε (γέλια) γιατί θα το μάθει ο αντίπαλος προπονητής όμως η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει. Η ομάδα προετοιμάζεται για κάθε παιχνίδι με στόχο τη νίκη και αυτή πρέπει να είναι η σωστή νοοτροπία. Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, όπου και αν αγωνιζόμαστε να στοχεύουμε στη νίκη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ