Ο Φλοριάν Τοβέν στο τραπέζι του Ολυμπιακού (Vids)

Ο Φλοριάν Τοβέν στο τραπέζι του Ολυμπιακού (Vids)

To10.gr γράφει για τη φοβερά δύσκολη περίπτωση του 30χρονου Γάλλου εξτρέμ, Φλοριάν Τοβέν, που προτάθηκε και μπήκε στο κάδρο για τα άκρα.

Το καλό ποδόσφαιρο είναι προαπαιτούμενο για τον Ολυμπιακό. Κάποιες φορές, ωστόσο, το ίδιο το ποδόσφαιρο σου δείχνει ότι εάν θέλεις να πας παρακάτω, εάν θέλεις να προχωρήσεις, να μείνεις όρθιος και να νικήσεις, θα πρέπει και να λερωθείς. Να κρατήσεις ό,τι σου δίνει η μπάλα, όταν δεν μπορείς να έχεις τον έλεγχο. Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στον Αρη. Πήρε τη νίκη. Πήρε την πρόκριση. Και τώρα πηγαίνει παρακάτω. Κινείται για την ισχυρή πιθανότητα απόκτησης εξτρέμ. Ρίχνοντας ματιές στην αγορά. Εκεί όπου δεσπόζει η… ελευθερία του Φλοριάν Τοβέν. Το όνομα του οποίου έπεσε στο τραπέζι! Σε πρώτη φάση, ως πρόταση…

Ο Ολυμπιακός είναι σοβαρός «παίκτης» στη μεταγραφική αγορά. Το έδειξε με τις προσθήκες που έκανε φέτος. Και το έχει αποδείξει πολλάκις στην εποχή Μαρινάκη. Οι Ερυθρόλευκοι αναζητούν έναν εξτρέμ που να κάνει τη διαφορά. Έναν παίκτη που η απόκτησή του μπορεί να ανατρέψει τις ισορροπίες. Από τη στιγμή, λοιπόν, που έγινε γνωστό ότι ο Τοβέν βγήκε στην αγορά των ελεύθερων, η περίπτωσή του δεν μπορούσε παρά να φτάσει στα χέρια των πρωταθλητών Ελλάδος.

Οταν ένας ποδοσφαιριστής με το ταλέντο, την καριέρα, τις περγαμηνές του Τοβέν, βρίσκεται να… κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά, δεν υπάρχει τίποτε πιο φυσιολογικό από το να αναρωτηθεί κάποιος «what if». Η… επεισοδιακή απελευθέρωση του Γάλλου εξτρέμ με το μαγικό αριστερό πόδι, που την Πέμπτη  (26/01/1993) έκλεισε τα 30 του χρόνια, είναι ένα θέμα που απασχολεί δεκάδες ομάδες ανά την Ευρώπη και όχι μόνο. Ο Ολυμπιακός είναι σύλλογος που έχει επιδείξει ιδιαίτερη, ξεχωριστή αγάπη στους ποδοσφαιριστές με το προφίλ του 10 φορές διεθνούς ακραίου επιθετικού και παγκόσμιου πρωταθλητή με τη Γαλλία το 2018. Οι περιπτώσεις, ζωντανές, στο τρέχον ρόστερ (Βαλμπουενά, Εμβιλά). Δεν προκαλεί έκπληξη η… εξερεύνηση του «what if».

Η υπόθεση δεν είναι απλή. Μπορεί ο πρώην ηγέτης της Μαρσέιγ να έμεινε ελεύθερος από τη μεξικανική Τίγκρες (σ.σ. ξεπέρασε τις επιτρεπτές θέσεις ξένων και δήλωσε τον Αργεντινό επιθετικό Νίκο Ιμπάνιες) , αλλά το διαζύγιο ήταν επεισοδιακό, καθώς ο παίκτης και οι δικηγόροι του δεν άφησαν τις «Τίγρεις» να… γλιτώσουν το τρελό συμβόλαιο που είχε υπογράψει και το οποίο του απέφερε πάνω από 5.000.000 € τον χρόνο. Χθες οι συζητήσεις καρποφόρησαν, ο Γάλλος υπέγραψε και τυπικά την… ελευθερία του και ξεκίνησε ήδη την αναζήτηση ομάδας για την επιστροφή στην Ευρώπη.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΙΣ ΚΑΙ ΝΑΝΤ

Οι πληροφορίες από τη Γαλλία αναφέρουν πως ήδη Νις και Ναντ έχουν κινηθεί δυναμικά για την απόκτησή του, ενώ διαρκώς προκύπτουν κι άλλες πληροφορίες από άλλες χώρες, με ενδιαφερόμενους. Αλλά ο ίδιος φαίνεται ότι περιμένει και δεν βιάζεται. Καθώς, επαναλαμβάνουμε, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ενώ και ο Ολυμπιακός δεν δείχνει να έχει αποφασίσει εάν θα εμπλακεί σε μία υπόθεση εξαιρετικά δύσκολη, λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού. Αν και αυτό ποτέ δεν αποτέλεσε εμπόδιο, εφόσον οι Ερυθρόλευκοι αποφασίσουν να κάνουν δικό τους έναν παίκτη. Οποιο κι αν είναι το όνομά του ή η αξία του. Εάν, λοιπόν, η υπόθεση Τοβέν είναι εφικτή, εάν ο παίκτης δέχεται να έρθει στην Ελλάδα, τότε ίσως τα πράγματα γίνουν ενδιαφέροντα.

Προς το παρόν, το μόνο που υπάρχει είναι η τοποθέτηση του ονόματός του στο τραπέζι των Πειραιωτών. Και το δεδομένο ότι μπορεί να βρεθεί «πεδίο» απευθείας επικοινωνίας. Εξάλλου, έτσι δεν είχε γίνει και στις υποθέσεις Βαλμπουενά και Εμβιλά; Στις οποίες όλως τυχαίως είχε συμμετοχή και ο νυν διευθυντής ποδοσφαίρου των Πειραιωτών, Ζοσέ Ανιγκό. Το θέμα είναι εάν ο Τοβέν είναι διαθέσιμος στην αγορά. Εάν θέλει να γυρίσει στη Γαλλία ή να συνεχίσει τις περιπλανήσεις του. Εάν θέλει να γίνει… Ελληνας. Μόλις αυτό απαντηθεί, θα μπορούν να λυθούν και όλες οι απορίες.

Ο Τοβέν, ο οποίος έκλεισε προχθές τα 30 του χρόνια, ολοκλήρωσε την παρουσία του στην Τίγκρες με 38 αγώνες, 8 γκολ και 5 ασίστ, ωστόσο δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στη χώρα και για αυτόν τον λόγο η παρουσία του στο Μεξικό δεν κράτησε περισσότερο από ενάμιση χρόνο. Ο Γάλλος αποτελεί θρύλο της Μαρσέιγ (281 αγώνες, 86 γκολ, 61 ασίστ), είχε αξιοσημείωτη παρουσία σε Μπαστιά (51 ματς, 10 γκολ, 4 ασίστ) και Νιουκάστλ (16 ματς, 1 γκολ, 3 ασίστ), στην Εθνική Γαλλία είχε 10 συμμετοχές, 1 γκολ και 3 ασίστ, ενώ στην καριέρα του έχει κάνει μεταγραφές που κόστισαν 45.000.000 €. Τη δεδομένη στιγμή, η χρηματιστηριακή του αξία στο transfermarkt.de, φτάνει τα 10.000.000 €.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ