Η αλήθεια της βαθμολογίας: Δέκα συμπεράσματα από τον πίνακα του β΄γύρου

Η αλήθεια της βαθμολογίας: Δέκα συμπεράσματα από τον πίνακα του β΄γύρου

Ο β΄ γύρος... εξηγεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα υψηλά διαζώματα της βαθμολογίας.

Το τέλος του πρώτου γύρου βρήκε τον Παναθηναϊκό… θριαμβευτή. Οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν «πρωταθλητές χειμώνα», έχοντας ως «κάβα» μια διαφορά οχτώ πόντων από την δεύτερη ΑΕΚ. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μέτρησε 12 νίκες και μια ισοπαλία, κάνοντας όλο και περισσότερες σκέψεις για επιστροφή στο Έβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

Ωστόσο, στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου, τα πάντα μοιάζουν διαφορετικά στην εφετινή Super League. Η ιστορία μετά το Μουντιάλ του Κατάρ έχει… γραφτεί αλλιώς, με το βαθμολογικό τοπίο στα υψηλά διαζώματα της κατάταξης να έχει αλλάξει.

Εξι αγωνιστικές του δεύτερου «πιάτου» αποτελούν ήδη παρελθόν, με τον Παναθηναϊκό να έχει απωλέσει με συνοπτικές διαδικασίες τις μεγάλες διαφορές από τους διώκτες τους. Με το πρωτάθλημα να βαδίζει στην 20η στροφή, οι «πράσινοι» παραμένουν στην κορυφή, αλλά έχοντας μόλις έναν πόντο απόσταση από την ΑΕΚ. Φυσικά, νιώθουν και την… ανάσα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, που έχουν ψαλιδίσει τη διαφορά (-6).

Φυσικά, αυτή η κατάσταση έχει εξήγηση. Με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει από γκέλα σε γκέλα, η ΑΕΚ βρήκε την ευκαιρία να τον πλησιάσει. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει εξαιρετικό απολογισμό στον δεύτερο γύρο. Για την ακρίβεια, τον καλύτερο. Μετράει πέντε νίκες, μια ήττα (από τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες) και συνολικά 15 βαθμούς. Κάπως έτσι, «έσβησε» το -8 από την πρωτιά και το βράδυ της Κυριακής, έχει την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην κορυφή.

Πίσω από την Ενωση και σε απόσταση αναπνοής έρχονται Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. «Ερυθρόλευκοι» και «ασπρόμαυροι» έχουν πραγματοποιήσει ντεμαράζ, μετρώντας από 14 πόντους σε αυτές τις έξι αγωνιστικές.

Ο Αρης ακολουθεί στους 10 πόντους, ενώ από 9 μετρούν Ατρόμητος, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα. Με τον Νταμπράουσκας στην άκρη του πάγκου, οι Κρητικοί έχουν… ανασάνει, αποκτώντας και διαφορά ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη του πρωταθλήματος.

Οσον αφορά τον Παναθηναϊκό; Ο πρωτοπόρος της κατάταξης έχει την 8η καλύτερη επίδοση στον β΄ γύρο! Οι απώλειες με Ιωνικό και ΟΦΗ, αλλά και οι ήττες από ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στοίχισαν στο «τριφύλλι» που έχει μπροστά του επικίνδυνη έξοδο στην Τρίπολη. Με λίγα λόγια, η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει για τους «πρασίνους».

Από εκεί και πέρα, εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως ο 6ος της βαθμολογίας, Βόλος, μετράει μόλις πέντε πόντους στον δεύτερο γύρο. Παράλληλα κάνει… μπαμ και το μεγάλο πρόβλημα στην μεσοεπιθετική γραμμή, με την ομάδα του Κώστα Μπράτσου να έχει σημειώσει μόλις ένα γκολ! Αλλωστε, μην ξεχνάμε πως δεν έχει στο ρόστερ της ούτε τον Πάολο Φερνάντες, που πήρε τον δρόμο για τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μια ματιά στην ειδική βαθμολογία του β’ γύρου αρκεί για να διαπιστώσει κανείς για ποιον λόγο μάχονται για την παραμονή στα μεγάλα σαλόνια Λαμία και Ιωνικός. Τόσο η ομάδα της Φθιώτιδας, όσο και αυτή της Νίκαιας δεν έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ.

Στις έξι αγωνιστικές που έχουν ήδη παιχτεί, δύο είναι οι ομάδες με την καλύτερη επίθεση. Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. «Κιτρινόμαυροι» και «ερυθρόλευκοι» προσφέρουν θέαμα, έχοντας σημειώσει από 15 τέρματα.

Όσον αφορά την κορυφαία άμυνα; Αυτή φέρει… ασπρόμαυρη υπογραφή. Η εστία του ΠΑΟΚ έχει παραβιαστεί μόλις μια φορά, από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Πίσω από την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ο τρομερός ΟΦΗ του β΄γύρου με παθητικό δύο τερμάτων.

Τέλος, αρνητικό είναι το πρόσημο για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει θέμα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, μετρώντας μόλις τέσσερα γκολ. Από την άλλη, δεν εμπνέει και την ίδια ασφάλεια και σιγουριά στα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα να έχει δεχθεί έξι τέρματα. Είναι χαρακτηριστικό, πως στον πρώτο γύρο, η πράσινη εστία είχε παραβιαστεί μόλις τέσσερις φορές.

Η βαθμολογία στον δεύτερο γύρο

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ