Είναι να γελάει κανείς: Όταν η ΑΕΚ ανακοίνωνε πως δεν θα κάνει ποτέ ένσταση – «Οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται στα γήπεδα»

Είναι να γελάει κανείς: Όταν η ΑΕΚ ανακοίνωνε πως δεν θα κάνει ποτέ ένσταση – «Οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται στα γήπεδα»

Η ΑΕΚ πριν από 2,5 χρόνια ανακοίνωνε ότι δεν πρόκειται να κάνει ποτέ ένσταση για να πάρει ματς στα χαρτιά κόντρα στον ΠΑΟΚ, παρόλα αυτά στο Περιστέρι πάει να πάρει μια... χάρτινη νίκη!

Στο Περιστέρι το απόγευμα της Κυριακής έγινε ο απόλυτος εξευτελισμός, με την ΑΕΚ και τον Μανούχο να «τινάζουν» το πρωτάθλημα στον… αέρα με αναβολή που δεν έχει προηγούμενο.

Η Ένωση κατέθεσε επίσημη ένσταση για να πάρει το ματς με τον Ατρόμητο στα χαρτιά με… μετροταινία, για 2 εκατοστά του τέρματος και το αποτέλεσμα του αγώνα θα κριθεί στα δικαστήρια.

Το… μότο «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ» πήγε περίπατο από την ίδια την Ένωση, η οποία έκανε… κωλοτούμπα στα λεγόμενα της πριν μερικά χρόνια. Οι κιτρινόμαυροι για όσους μπορεί να θυμούνται, πριν 2,5 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 15 Ιουλίου του 2020 είχαν αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για τα play off του πρωταθλήματος (0-0), σε ένα ματς, όπου οι άνθρωποι του Δικεφάλου του βορρά δεν είχαν θεωρήσει τα δελτία 12 ποδοσφαιριστών τους.

Η ΑΕΚ τότε είχε το δικαίωμα να κάνει ένσταση και να πάρει το ματς στα χαρτιά, κάτι που θα σήμαινε ότι θα ήταν αυτή που θα έπαιρνε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Όμως στην Ένωση, προχώρησαν σε μια ανακοίνωση που μετά από 2,5 χρόνια θα μείνει στην ιστορία, αφού είχαν τονίσει ότι δεν θα κάνει ένσταση για την κατακύρωση του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ υπέρ της, διότι πάει ενάντια στα «πιστεύω» της και στις αξίες του συλλόγου.

Στην ανακοίνωση τότε η ΑΕΚ είχε αναφέρει επίσης πως  «οι αγώνες κερδίζονται και χάνονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε διαπραγμάτευση και δεν δύναται να αλλοιωθεί ακόμα και μπροστά στην επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου», την ώρα που μετά από 2,5 χρόνια πάει για μια… χάρτινη νίκη στα δικαστήρια για το ματς κόντρα στον Ατρόμητο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ στις 16 Ιουλίου του 2020:

«H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα ένστασης, που έχει βάσει των διατάξεων του ΚΑΠ, εναντίον του κύρους του αγώνα της με τον ΠΑΟΚ.
Η πρωτοφανής περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής δώδεκα ποδοσφαιριστών του αντιπάλου μας, λόγω μη ανανέωσης των Δελτίων Υγείας (ειδικά αυτήν την εποχή) και η δεδομένη συμμετοχή μας στα προκριματικά του Champions League, αν προχωρούσαμε σε ένσταση, δεν αλλάζει τα πιστεύω μας.

Ποτέ καμία διαπραγμάτευση, κανένα βαθμολογικό ή οικονομικό όφελος, όσο μεγάλο κι αν είναι, δεν πρόκειται να μας εκτρέψει από το δρόμο τον οποίο ακολουθούμε απαρέγκλιτα επί σχεδόν έναν αιώνα.

Η ακλόνητη και επιβεβαιωμένη διαχρονικά και με υψηλό τίμημα θέση της ομάδας μας ότι οι αγώνες κερδίζονται και χάνονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε διαπραγμάτευση και δεν δύναται να αλλοιωθεί ακόμα και μπροστά στην επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου.

Ο συγκεκριμένος λόγος ένστασης έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον αξιακό κώδικα της ΑΕΚ!

Η ηθική της ομάδας μας είναι πάνω απ’ όλα και δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά!

Η διαφορετικότητά της υποστηρίζεται με κόστος και με ξεκάθαρες αποφάσεις, που δίνουν προς όλους τις κατάλληλες και τις πλέον αποστομωτικές απαντήσεις.

Η παράδοξη για πολλούς απόφασή μας, που έρχεται κόντρα στα ήθη που επικρατούν στο ποδόσφαιρο της χώρας μας ειδικά τον τελευταίο καιρό, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και υπερηφάνειας όχι μόνο των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και ολόκληρου του φίλαθλου κόσμου της Ελλάδας.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το μικρό δικό μας βήμα, θα εξελιχθεί σε άλμα προς τη συνολική αλλαγή κατεύθυνσης του ποδοσφαίρου μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ