Άρης: Ο αήττητος Τερζής και η τεσσάρα με τον Παναθηναϊκό

Άρης: Ο αήττητος Τερζής και η τεσσάρα με τον Παναθηναϊκό

Ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει χάσει στο ντεμπούτο του στις πέντε προηγούμενες φορές (οι δύο κόντρα στον ΠΑΟΚ) που ανέλαβε τον Άρη, ενώ πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη του (4-0) κόντρα στους «πράσινους», τους οποίους θα αντιμετωπίσει και την Κυριακή (12/2) στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε τρεις… Αυτή, μετά την απομάκρυνση του Άλαν Πάρντιου, είναι η έκτη φορά που ο Τόλης Τερζής αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του Άρη. Είναι η πρώτη, όμως, που δεν τον συνοδεύει η ιδιότητα του προσωρινού προπονητή, καθώς πρόθεση του Θόδωρου Καρυπίδη είναι να τον κρατήσει μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Η συνέχεια, προφανώς, θα κριθεί και από τα αποτελέσματα.

Μια που έγινε αναφορά στα αποτελέσματα, αυτά στις πρεμιέρες του Έλληνα τεχνικού, είναι εξαιρετικά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι είναι αήττητος στις πέντε φορές που έχει καθίσει στον πάγκο του Άρη, έχοντας διαδεχθεί προπονητές που απολύθηκαν, με απολογισμό τρεις νίκες και δυο ισοπαλίες. Η τύχη έφερε δυο φορές τον ΠΑΟΚ αντίπαλο του (μια νίκη, μια ισοπαλία), ενώ την προηγούμενη φορά που αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό – απέναντι στον οποίο θα κάνει ντεμπούτο την Κυριακή στο Κλεάνθης Βικελίδης-, τον διέλυσε με 4-0.

Ο Τόλης Τερζής αναλαμβάνει τον Άρη σε μια δύσκολη περίοδο, μετά από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και την ομάδα να έχει πέσει στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Στόχος, φυσικά, ο μοναδικός που έχει απομείνει στους κιτρινόμαυρους, η έξοδος, δηλαδή, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Οι «πρώτες» του Τόλη Τερζή στον πάγκο του Άρη:

(12/11/2018) Απόλλων Σμύρνης- Άρης 1-2

Ο Πάκο Ερέρα αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο του Άρη μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες και ο Τόλης Τερζής ανέλαβε να οδηγήσει τους κιτρινόμαυρους στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τον Άρη, που στο 19ο δευτερόλεπτο άνοιξε το σκορ με τον Γκαρσία. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 45΄, με γκολ του Τριάδη, όμως, ο Άρης ήταν αυτός που πήρε τη νίκη, με ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση τέρμα του Γκάμα, μετά από ασίστ του Ντιγκινί με τακουνάκι.

(15/9/2019) Άρης-Παναθηναϊκός 4-0

Ο Σάββας Παντελίδης υπέβαλε την παραίτηση του από την τεχνική ηγεσία του Άρη, μετά την εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τον Βόλο (31/8). Ο Τόλης Τερζής ήταν αυτός που τον αντικατέστησε, ξεκινώντας με ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Άρης πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και διέλυσε τον αντίπαλο του με 4-0, ενώ θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα. Ο Φετφατζίδης στο 19΄ άνοιξε το σκορ για τον Άρη, που έκανε «πάρτι» στον αγωνιστικό χώρο και σημείωσε ακόμα τρία γκολ, με τους Βέλεθ (43΄), Ντιγκινί (54΄) και Ιντέγε (64΄). Ο Τερζής κάθισε στον πάγκο για ακόμα τρεις αναμετρήσεις, κόντρα σε ΠΑΟΚ (2-2), αλλά και στις ήττες από ΑΕΛ (2-3) και Ολυμπιακό (1-2).

(20/9/2020) Βόλος-Άρης 0-1

Ο Θόδωρος Καρυπίδης αποφάσισε την απομάκρυνση του Γερμανού Μίκαελ Ένινγκ από την τεχνική ηγεσία της ομάδας του, μετά την ήττα (1-2) από την Κόλος Κοβαλίβκα και τον οδυνηρό αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ. Ο Άρης έψαχνε να βρει αντίδραση στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο, με τον Τερζή να κάθεται στον πάγκο. Κατάφερε, τελικά, να φύγει με το τρίποντο από το «Πανθεσσαλικό», χάρη στην κλάση του Μπρούνο Γκάμα, που εκτέλεσε εύστοχα στο 16΄, το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή από τον Μπαριέντος.

(20/2/2022) Άρης-ΠΑΟΚ 0-0

Ο Άρης θα ηττηθεί εκτός έδρας με 2-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 14 Φεβρουαρίου του 2022 και ο πιο επιτυχημένος προπονητής που πέρασε τα τελευταία χρόνια, ο Άκης Μάντζιος, θα αποτελέσει παρελθόν, μετά από κοινή συναινέσει απόφαση με τον Θόδωρο Καρυπίδη. Ο Χερμάν Μπούργος θα είναι ο διάδοχος του, όμως, θα παρακολουθήσει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης από τις εξέδρες, καθώς στον πάγκο κάθεται ο Τερζής. Ο Άρης ήταν πολύ καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, δεν κατάφερε, όμως, να νικήσει τον Πασχαλάκη, που έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις.

(4/9/2022) Άρης-ΠΑΟΚ 0-0

Ο Παναιτωλικός κέρδισε με 3-1 τον Άρη, στις 28 Αυγούστου του 2022, σε ένα παιχνίδι που αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» του Χερμάν Μπούργος στην τεχνική ηγεσία του. Ο Άρης έψαχνε προπονητή- στη συνέχεια επιλέχτηκε ο Πάρντιου-, ο Τόλης Τερζής, όμως, ανέλαβε και πάλι την «καυτή πατάτα», καθώς ακολουθούσε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Άρης ήταν ανώτερος και στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο τερματοφύλακας Κοτάρσκι, όμως, έκανε εκπληκτική εμφάνιση, ενώ στην πιο κομβική φάση του αγώνα, νίκησε τον Γκρέι από τα 11 βήματα στο 53΄.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ