Ολυμπιακός: Η Κρήτη το δεύτερό σου σπίτι (pics)

Ολυμπιακός: Η Κρήτη το δεύτερό σου σπίτι (pics)

Ο Ολυμπιακός έχει δίκτυο σχολών στα Χανιά της Κρήτης εδώ και 20 χρόνια, που έχει πάνω από 200 αθλητές...

Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει φωνάξει αρκετές φορές στα γήπεδα «Θρύλε η Κρήτη το δεύτερό σου σπίτι» και αυτό φαίνεται σε όλους τους τομείς. Πέρα από το γεγονός πως το νησί είναι… ερυθρόλευκο, στην Κρήτη υπάρχει και μία από τις μακροβιότερες σχολές του δικτύου. Ο λόγος για τα Χανιά, τα οποία βρίσκονται στο δίκτυο του Ολυμπιακού από το 2001! Πάνω από 20 χρόνια συνεργασίας των Χανίων με το «ερυθρόλευκο» δίκτυο των σχολών και αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Ο υπεύθυνος της σχολής, Μανώλης Μπασιάς, μίλησε στο match programme του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, αναφορικά με τη σχολή των 200 αθλητών, αλλά και τα ιδεώδη που εκπροσωπεί. Τεχνικός Διευθυντής: Μανώλης Μπασιάς. Προπονητής: Βασίλης Ιγγλεζάκης, Γιώργος Μάρκου, Αντώνης Χανιωτάκης, Χρήστος Αρτίν, Αντώνης Ακρωτηριανάκης, Γιάννης Κουτουλάκης, Ανδρέας Νικολακάκης, Βασίλης Σταθινάκης, Κώστας Κριμπιζάκης, Μάρκος Κουράκης (τερματοφυλάκων).

Ένα από τα συνθήματα του κόσμου είναι «Θρύλε η Κρήτη το δεύτερό σου σπίτι», πως αισθάνεστε που εκπροσωπείτε κατά έναν τρόπο τον Ολυμπιακό στην Κρήτη;

Τόσο ο Πρόεδρος της Σχολής μας, Σπύρος Αποστολάκης, όσο και όλοι εμείς στη Σχολή του Ολυμπιακού στα Χανιά, αισθανόμαστε περήφανοι τόσο ως Κρητικοί όσο και ως Χανιώτες, που εδώ και 20 Χρόνια εκπροσωπούμε στην πόλη μας, τον κορυφαίο σύλλογο στην Ελλάδα, τον Ολυμπιακό. Σίγουρα η Κρήτη ήταν, είναι και θα είναι το δεύτερο σπίτι του Ολυμπιακού, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων σε όλο το νησί, είναι Ολυμπιακοί. Δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά άλλωστε, αφού και ο πρόεδρος μας, Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι περήφανος Κρητικός. Όλοι επίσης ξέρουμε, ότι τόσο λόγω φιλάθλων, όσο και λόγω αγάπης προς τον Σύλλογο, εάν η Κρήτη είναι το δεύτερο σπίτι του Ολυμπιακού, τότε τα Χανιά, σίγουρα είναι το εξοχικό του.

Είναι τόσο μακριά η Κρήτη από τον Πειραιά, αλλά και τόσο κοντά με τη συνεργασία που υπάρχει με τον Ολυμπιακό, πως σχολιάζετε το συναίσθημα αυτό;

Η Κρήτη από τον Πειραιά μπορεί να είναι μακριά όμως ο Ολυμπιακός, έχει καταφέρει κάτι πολύ σπουδαίο. Έχει καταφέρει να ενώσει όχι μόνο την Κρήτη με τον Πειραιά, αλλά και τον Πειραιά με την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, μέσα από το δίκτυο Σχολών Ποδοσφαίρου του. Ένα πραγματικά πρωτοπόρο δίκτυο, με πάνω από 50 Σχολές σε Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη, Καναδά και Αμερική, στο οποίο αθλούνται καθημερινά χιλιάδες παιδιά με εκατοντάδες προπονητές, στελέχη και παράγοντες. Ένα δίκτυο μέσα από το οποίο βγαίνουν πολύ υψηλού επίπεδου αθλητές τους οποίους τα τελευταία χρόνια χαιρόμαστε να τους βλέπουμε να στελεχώνουν τη μεγάλη ομάδα, αλλά και να κάνουν τα βήματά τους στο εξωτερικό.

Εμείς στα Χανιά είμαστε διπλά χαρούμενοι, γιατί βλέπουμε ένα δικό μας παιδί από τα Χανιά, τον Κωσταντή Τζολάκη να αγωνίζεται στη μεγάλη ομάδα και να έχει αυτήν τη σπουδαία εξέλιξη. Ταυτόχρονα όμως, το πιο σπουδαίο είναι ότι ο Ολυμπιακός μέσα από τις σχολές του παράγει πολιτισμό, παράγει εκπαίδευση, παράγει χρήσιμους αθλητές, αλλά και ανθρώπους στην κοινωνία μας που μας κάνουν καθημερινά περήφανους.

Τι μπορεί να περιμένει κανείς ή και ο Ολυμπιακός συγκεκριμένα από τη σχολή στα Χανιά για το μέλλον;

Η Σχολή του Ολυμπιακού στα Χανιά είναι η δεύτερη πιο παλιά Σχολή του στην Ελλάδα, έχοντας συνεργασία για πάνω από 20 χρόνια. Διοικείται από ένα Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από επιφανείς ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Σπύρο Αποστολάκη. Έδρα έχει το δημοτικό γήπεδο των Αγίων Αποστόλων, που βρίσκεται τρία χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων και αριθμεί πάνω από 200 παιδιά ηλικίας 5- 16 ετών, τα οποία προπονούνται υπό την καθοδήγηση 10 προπονητών / Καθηγητών Φυσικής Αγωγής και Προπονητών Ποδοσφαίρου Uefa A-Β-C. Σίγουρα η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και εξειδίκευση, ώστε κάποιοι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές να μπορέσουν κάνουν το επόμενο τους βήμα, είναι ένας βασικός στόχος της σχολής μας.

Άλλωστε η συνεχής επαφή και επικοινωνία με τον Ολυμπιακό είναι σε αυτήν την κατεύθυνση, τόσο στο κομμάτι της επιμόρφωσης των προπονητών και των στελεχών μας όσο και στο κομμάτι του Scouting για όλα τα ταλέντα των Χανίων, ώστε να μπορούν να βρεθούν σε μικρή ηλικία, να παρακολουθούνται και να εκπαιδεύονται για να μπορέσουν κάποια στιγμή να παίξουν και σε υψηλότερο επίπεδο. Είναι ένας από τους βασικούς στόχους της συνεργασίας μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ