Ο «δεύτερος πατέρας» του Μίτσελ και το αντίο της Quinta del Buitre στον Αμάνθιο

Ο «δεύτερος πατέρας» του Μίτσελ και το αντίο της Quinta del Buitre στον Αμάνθιο

Ο πρώτος του προπονητής στην ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης. Εκείνος που τον ένωσε για πάντα με τον Εμίλιο Μπουντραγκένιο, τον Μανόλο Σαντσίς, τον Μαρτίν Βάσκεθ και τον Μιγκέλ Παρντέθα στα δεσμά της Quinta del Buitre.

Ο –πρόεδρος- Φλορεντίνο Πέρεθ μόλις έμαθε τα νέα ακύρωσε αυτομάτως το ταξίδι του στο Λίβερπουλ για το remake του περσινού τελικού του Champions League. Ο Εμίλιο Μπουτραγκένιο δε, που έχει ήδη φτάσει στο μεγάλο εμπορικό λιμάνι της βορειοδυτικής Αγγλίας, πήρε άμεσα το αεροπλάνο για την επιστροφή. Καμία έκπληξη. Όσο και αν ακούγεται υπερβολικό, αν μπορούσε η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα αγωνίζονταν χθες βράδυ στο Άνφιλντ: Δεν θα επέλεγε αυτή την 2-5 παράσταση που άφησε σημάδι στην ιστορία.

Η «βασίλισσα» βρίσκεται σε πένθος και η απόδοση τιμών στη μνήμη του Αμάρο Αμάνθιο είναι αυτονόητη. Για τον «Μάγο» από τη Γαλικία με τα 151 γκολ σε 471 συμμετοχές, που η ιστορία τον τοποθέτησε πλάι σε θρύλους σαν τον δον Αλφρέντο Ντι Στέφανο και τον Πάκο Χέντο –οι τρεις τους ήταν επί σειρά ετών πρεσβευτές του κλαμπ σε κάθε αποστολή στο εξωτερικό, κατά την πρώτη θητείας της προεδρίας του Πέρεθ-. Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης, σε ηλικία 83 ετών. Και όποιος από το απόγευμα της Κυριακής και πέρα είδε έστω για μια στιγμή τον Μίτσελ Γκονζάλες σίγουρα κατάλαβε πολλά.

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντέλιας: «Πόλεμος» ατζέντηδων για το αστέρι του ΠΑΟΚ

Το τηλεφώνημα του Μπουτραγκένιο

«Δεύτερος πατέρας» για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, ο Αμάνθιο. Ο πρώτος του προπονητής στην ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης. Εκείνος που τον ένωσε για πάντα με τον Εμίλιο Μπουντραγκένιο, τον Μανόλο Σαντσίς, τον Μαρτίν Βάσκεθ και τον Μιγκέλ Παρντέθα στα δεσμά της Quinta del Buitre (η πεντάδα του Γύπα): Της σημαντικότερης σοδιάς στην ιστορία της La Fabrica (την ακαδημία της Βασίλισσας). Ο άνθρωπος που επηρέασε όσο κανείς άλλος τον 59χρονο προπονητή και τη δική του θρυλική καριέρα στο ποδόσφαιρο. Γνώριζε τα νέα από πρώτο χέρι, από την Κυριακή ο Μίτσελ. Τότε που η «παλιοπαρέα» συγκεντρώθηκε με πρωτοβουλία του Μπουτραγκένιο στο νοσοκομείο για να αποχαιρετήσει τον μέντορα της. Ο κόουτς των Ερυθρόλευκων ήταν με την ομάδα στο ταξίδι της επιστροφής από τη Λαμία. Ο Μπουτραγκένιο όμως φρόντισε να του τηλεφωνήσει και μέσω «τηλεδιάσκεψης» να του δώσει το δικαίωμα να νιώσει πως είναι και εκείνος με έναν τρόπο εκεί… «Έκλαψαν μαζί» έγραψε για αυτή τη συνάντηση χθες, η Vanguardia.

«Αιώνια ευγνώμων»

Ίδια εικόνα και το βράδυ της Δευτέρας. Ο Μίτσελ ήταν προσκεκλημένος στα βραβεία ιστοσελίδας –ο φωτογραφικός φακός μάλιστα τον απαθανάτισε να έχει μια εγκάρδια χειραψία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς λίγο πριν το ντέρμπι αιωνίων του Σαββάτου-: Ήταν μονίμως όμως και με ένα τηλέφωνο στο χέρι. Για να μιλήσει με τους δικούς του ανθρώπους. Το τέλος έφτανε… «Σε αγαπώ πάρα πολύ. Σου χρωστάω τα πάντα! Μόνο ακόμα ένας άνθρωπος έχει πιστέψει σε μένα όσο εσύ: ο πατέρας μου. Γι’ αυτό θα κλαίω πάντα για σένα. Αιώνια ευγνώμων», ήταν το μήνυμα που άφησε ο Μίτσελ στα social media χθες το πρωί όταν πλέον όλοι γνώριζαν. Λεζάντα κάτω από μια κοινή φωτογραφία τους από τα 80s. Τότε που ο προπονητής του Ολυμπιακού συγκαταλέγονταν δικαίως ανάμεσα στους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Ευρώπης…

Το ντέρμπι

Θα είχε ταξιδέψει ήδη στη Μαδρίτη για να τον αποχαιρετήσει αν το πρόγραμμα στην Ελλάδα ήταν διαφορετικό. Συνέπεσε όμως ο θάνατος του μέντορα του, με την αντίστροφη μέτρηση για το ντέρμπι του Σαββάτου. Και όπως ο καθένας καταλαβαίνει, ο 59χρονος τεχνικός δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στη βάση του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ