ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-0: Χωρίς αναισθητικό

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-0: Χωρίς αναισθητικό

Ο Τζοβάρας ανακάλυψε κόκκινη για τον Αστέρα στο 4ο λεπτό και η ΑΕΚ ξετύλιξε το... δώρο για το τρίποντο (2-0) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το… καρναβάλι ήρθε νωρίτερα στη Νέα Φιλαδέλφεια! Με τον διαιτητή Τζοβάρα να ανοίγει τον δρόμο, η ΑΕΚ επικράτησε (2-0) του Αστέρα Τρίπολης στην Opap Arena, επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά και την ήττα στην Τούμπα.

Δώρο αποκριάς πήρε η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, με τον ρέφερι από τον σύνδεσμο Φθιώτιδας να αφήνει με 10 παίκτες τον Αστέρα από το 4ο λεπτό! Ναι, καλά διαβάσατε. Ο Τζοβάρας απέβαλε τον Γκαρντάφσκι για μαρκάρισμα στον Σέρχιο Αραούχο και το έργο της Ενωσης έγινε ακόμα πιο εύκολο.

Διαβάστε επίσης: Η επόμενη μέρα για τον Μήτογλου: Τι θα κάνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Η γρήγορη κόκκινη κάρτα οπισθοχώρησε τον Αστέρα, με τον Δικέφαλο να βρίσκεται μονίμως στο αμυντικό τρίτο των φιλοξενούμενων. Δεν απειλήθηκε ποτέ ο Αθανασιάδης, με τους Αρκάδες να έχουν και ακυρωμένο γκολ με τον Μπαράλες.

Πολλές οι χαμένες ευκαιρίες για την ΑΕΚ (34-0 οι τελικές), με τον Σέρχιο Αραούχο να ανοίγει το σκορ. Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς κλείδωσε το τρίποντο για τους κιτρινόμαυρους, με τον Ματίας Αλμέιδα να πονοκεφαλιάζει για την κατάσταση του Λιβάι Γκαρσία. Ο νεαρός άσος αποχώρησε τραυματίας στο ημίχρονο και επικρατεί ανησυχία.

Μετά και τη σημερινή νίκη, η Ενωση ανέβηκε στους 53 πόντους και περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι των αιωνίων για να δει ποια θα είναι η βαθμολογική απόσταση από την κορυφή.

Ευγενική χορηγία Τζοβάρα

Τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς επανέφερε στην αρχική εντεκάδα ο Ματίας Αλμέιδα, ενώ επέλεξε τον Τζαβέλλα στο πλευρό του Ντομαγκόι Βίντα.

Με το… καλησπέρα, ο Τζοβάρας τίναξε στον αέρα το ματς της Νέας Φιλαδέλφειας. Για φάουλ στη μεσαία γραμμή και μόλις στο 4ο λεπτό, άφησε με δέκα παίκτες τον Αστέρα Τρίπολης! Ο διαιτητής απέβαλε τον Γκαρντάφσκι για μαρκάρισμα στον Σέρχιο Αραούχο, προσφέροντας απλόχερα χείρα βοηθείας στην ΑΕΚ.

Η ομάδα του Ματίας ξετύλιξε σιγά-σιγά το… αποκριάτικο δώρο του ρέφερι από τον σύνδεσμο Φθιώτιδας και με υπομονή προσπάθησε να διασπάσει την καλή αμυντική λειτουργεία των Αρκάδων.

Στο 12ο λεπτό Γιόνσον και Πινέδα απείλησαν για την Ενωση, ενώ στο 15′ ο Παπαδόπουλος κατέβασε ρολά. Με απίθανο τακουνάκι, ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε τετ α τετ τον Αραούχο που νικήθηκε από τον έμπειρο τερματοφύλακα.

Η ΑΕΚ ασκούσε συνεχώς πίεση στα καρέ των φιλοξενούμενων, βρίσκοντας τελικά τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 32ο λεπτό. Κεφαλιά-πάσα του Βίντα, πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι ο Αραούχο και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο 38ο λεπτό η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Λιβάι πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 41′ η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από δεύτερο γκολ. Υπεροχη συνεργασία των κιτρινόμαυρων παικτών, με τον Χατζισαφί να αστοχεί από δύσκολη γωνία.

Λίγα λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, στον κιτρινόμαυρο πάγκο σήμανε συναγερμός. Ο Λιβάι ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό, με τον Τσούμπερ να τον αντικαθιστά.

Μονίμως στην περιοχή του Αστέρα η Ενωση

Φορτσάτη και στο δεύτερο μέρος μπήκε η ΑΕΚ. Η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη για την Ενωση, που ουσιαστικά έκανε ότι ήθελε στην Αγιά Σοφιά.

Το σουτ του Τσούμπερ πέρασε λίγο άουτ, ενώ ο Παπαδόπουλος είπε «όχι» σε κεφαλιά του Αραούχο στο 63ο λεπτό. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αργεντινός επιθετικός απείλησε ξανά, ενώ η σκυτάλη των χαμένων ευκαιριών πέρασε σε Ελίασον και Γιόνσον.

Στο 71′ η προσπάθεια του Ελίασον πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Παπαδόπουλου, ενώ στο 74′ ο Γιόνσον αστόχησε από κοντά.

Τελικά, στο 77′ η ΑΕΚ κλείδωσε και τυπικά το τρίποντο. Από σουτ του Τσούμπερ, η μπάλα έφτασε στον Γκατσίνοβιτς που από πλάγια θέση νίκησε με υπέροχο τρόπο τον Παπαδόπουλο.

Ο Αλμέιδα ξεκούρασε στη συνέχεια βασικά γρανάζια, με την ΑΕΚ να ετοιμάζεται πλέον για τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (1/3).

AEK: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (78′ Γαλανόπουλος), Άμραμπατ (68′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς, Αραούχο (78′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (43′ λ.τρ. Τσούμπερ).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρες, Αλάγκμπε (79′ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Γκαρντάβσκι, Τιλίκα (79′ Τιλίκα), Ζουγλής (79′ Μπαρτόλο), Μπαράλες (46′ Κωστέας, 90′ Ριέρα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ