ΑΕΚ: Το δεκαπενθήμερο του… τρόμου

ΑΕΚ: Το δεκαπενθήμερο του… τρόμου

Η διακοπή του Πάσχα φέρνει ένα «καυτό» και πρωτόγνωρο δεκαπενθήμερο όπου θα κριθούν τα πάντα για την ΑΕΚ στη μάχη του τίτλου.

Μετά και τα αποτελέσματα της τέταρτης αγωνιστικής των πλέι οφ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα στη βαθμολογία και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παλέψουν οι δυο τους για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Η διαφορά των έξι πόντων δεν είναι απαγορευτική βέβαια για τον Ολυμπιακό που ακολουθεί.

Αν σκεφτεί μάλιστα κανείς πως με την επιστροφή στη δράση υπάρχουν τα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός-ΑΕΚ όπου με δύο νίκες των γηπεδούχων μπορούν να αλλάξουν και πάλι τα δεδομένα. Ωστόσο οι δύο πρωτοπόροι έχουν ένα ισχυρό πλεονέκτημα και η μεταξύ τους μάχη αναμένεται να είναι μέχρι… τελικής πτώσης, σε μία κούρσα που είχαμε χρόνια να δούμε.

Διαβάστε επίσης: Χάλκινο μετάλλιο για τον Πετρούνια!

Αν κάτι έδειξε η ΑΕΚ στα προηγούμενα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος είναι πως… έμαθε από τα παθήματα των δύο «αιωνίων» και δεν την πάτησε κόντρα σε Βόλο και Άρη. Μπορεί να τα βρήκε σκούρα και στα δύο ματς, κατάφερε όμως να πάρει ισάριθμες νίκες και να παραμείνει στην κορυφή παρέα με τους «πράσινους». Σε συνδυασμό μάλιστα και με την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, είναι η μοναδική ομάδα που είναι μέσα στο νταμπλ.

Τα πολύ δύσκολα όμως είναι μπροστά για την ΑΕΚ καθώς μετά τη διακοπή του Πάσχα την περιμένει ένα δεκαπενθήμερο «φωτιά» με πέντε ντέρμπι ανά τρεις μέρες. Δύο με τον Ολυμπιακό και από ένα με ΠΑΟΚ, Άρη και Παναθηναϊκό. Αυτό με τους «πράσινους» μάλιστα δεν αποκλείεται να αποδειχθεί και τελικός τίτλου αν η κατάσταση στη βαθμολογία παραμείνει μέχρι τότε όπως είναι τώρα.

Πιο αναλυτικά, στις 23 Απριλίου η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα παίζει με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, στις 26 του μηνός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και στις 30 παίζει στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό. Στις 3 Μαΐου φιλοξενεί τον Ολυμπιακό και τέσσερις μέρες αργότερα θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για το ματς με τον Άρη. Εκεί θα ολοκληρωθεί το δεκαπενθήμερο της… κολάσεως και στις 14 Μαΐου θα πέσει η αυλαία στην «Αγιά Σοφιά» όπου η ΑΕΚ ελπίζει πως θα κάνει φιέστα με καλεσμένο τον Βόλο.

Δεν πρόκειται για κάτι απλό αφού είναι η πρώτη φορά που μία ομάδα καλείται να παίξει πέντε ντέρμπι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα κι ενώ κρίνεται ο τίτλος. Οι υπόλοιποι για παράδειγμα στο ίδιο διάστημα θα έχουν κι ένα παιχνίδι με τον Βόλο ο οποίος θεωρητικά πάντα είναι ο πιο βατός αντίπαλος.

Η ΑΕΚ θα έχει το ένα ντέρμπι μετά το άλλο και με την υποχρέωση της νίκης. Αν καταφέρει να ανταπεξέλθει σε αυτό το πρόγραμμα και πάρει το πρωτάθλημα, θα πρόκειται ασφαλώς για ένα πολύ σπουδαίο επίτευγμα και για την απόλυτη επιβράβευση της δουλειάς του Ματίας Αλμέιδα.

Ο τρόπος με τον οποίο πήρε η Ένωση τη νίκη κόντρα στον Άρη, φέρνοντας από τον πάγκο παίκτες όπως ο Πινέδα, ο Τσούμπερ, ο Μάνταλος και ο Φερνάντες, δείχνει και τον δρόμο που θα ακολουθήσει η Ένωση το επόμενο διάστημα. Μόνο αν εκμεταλλευτεί το βάθος του πάγκου της θα μπορέσει να ανταποκριθεί τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

«Έσβησε» ήδη την περσινή της επίδοση

Κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το γεγονός πως μετά από μόλις τέσσερις αγωνιστικές στα πλέι οφ, η ΑΕΚ έχει ήδη ισοφαρίσει τη βαθμολογική συγκομιδή που είχε πέρσι σε ολόκληρη τη διαδικασία. Η Ένωση έχει μαζέψει φέτος δέκα βαθμούς έχοντας ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα και νίκες με ΠΑΟΚ, Βόλο και Άρη ενώ πέρσι είχε πάρει τους δέκα βαθμούς με πολύ κόπο και έχοντας μόλις δύο νίκες, αυτές κόντρα στον ΠΑΣ, και ισοπαλίες με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό (Χ2).

Βέβαια δεν περίμενε κανείς αυτή τη σύγκριση για να καταλάβει ότι η φετινή ομάδα είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με την περσινή. Είναι όμως ακόμη ένα δείγμα της μεταμόρφωσης που έχει επιτευχθεί στους κιτρινόμαυρους μέσα σε λίγους μήνες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται μέσα και στους δύο στόχους σε τόσο προχωρημένο στάδιο της σεζόν.

Η περσινή ήταν μακράν η χειρότερη πορεία της ΑΕΚ στα χρόνια που τα πλέι οφ έχουν την τρέχουσα μορφή. Την πρώτη σεζόν, με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της η Ενωση είχε μαζέψει 18 βαθμούς, αριθμός που βάσει των φετινών της επιδόσεων είναι πολύ πιθανό να προσπεραστεί ενώ τη δεύτερη είχε πάρει 12 βαθμούς.

Πρόκειται βέβαια για χρονιές που και η ΑΕΚ δεν είχε καμία σχέση με τη φετινή ομάδα αλλά και ο ανταγωνισμός δεν είχε καμία σχέση με τον φετινό. Όλα αυτά μικρή σημασία έχουν βέβαια καθώς το μόνο που ενδιαφέρει την ΑΕΚ είναι να τερματίσει πρώτη στο φινάλε. Αν κάνει ρεκόρ βαθμών στα πλέι οφ και βγει δεύτερη, δεν θα έχει κανένα νόημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ