Το σοκ στο Ρέντη, η αναβολή με την ΑΕΚ, τα λόγια του Μίτσελ, η προπόνηση του Ολυμπιακού

Το σοκ στο Ρέντη, η αναβολή με την ΑΕΚ, τα λόγια του Μίτσελ, η προπόνηση του Ολυμπιακού

Η τραγωδία των Τεμπών που άφησε άφωνους άπαντες στο Ρέντη, ο ημιτελικός με την ΑΕΚ και μια περίεργη προπόνηση, γεμάτη απορίες και «γιατί».

Η 1η Μαρτίου ξημέρωσε με ουρανό σκοτεινό για την Ελλάδα. Χωρίς ήλιο. Χωρίς τίποτε χαρμόσυνο. Παρά μόνο με θλίψη και οργή για τον χαμό τόσων ανθρώπων στο σοκαριστικό και πρωτοφανές δυστύχημα των Τεμπών. Μια ημέρα που αναμενόμενα δεν μπορούσε να περιλαμβάνει οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα. Πόσο μάλλον ένα παιχνίδι. Όπως το ποδόσφαιρο. Η απόφαση να αναβληθεί ο επαναληπτικός ημιτελικός με την ΑΕΚ, προφανώς δεν τέθηκε προς συζήτηση ή διαπραγμάτευση από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Ήταν το απολύτως αναμενόμενο. Το προφανές, το απαραίτητο, το μίνιμουμ που μπορούσε να συμβεί για να τον θρήνο στον οποίο βυθίστηκε ολόκληρη η χώρα.

Εξάλλου, πριν ακόμη ανακοινωθεί η απόφαση της ΕΠΟ και του Πρωθυπουργού, ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα της ελληνικής αθλητικής οικογένειας, που έκλινε το γόνυ με σεβασμό, πόνο στον θρήνο, τη θλίψη και τη δυστυχία που προκάλεσε η τραγωδία στα Τέμπη. Μια ομάδα που ξέρει να τιμά τη μνήμη εκείνων που τόσο άδικα έφυγαν. Καθώς έχει βιώσει την αδικία του θανάτου, από λάθη άλλων. Τον τραγικό χαμό νέων ανθρώπων. Βλέπετε, δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από τη συμπλήρωση 42 χρόνων από μαύρη 42η επέτειο της τραγωδίας της Θύρας 7.

Διαβάστε επίσης: Ο σταθμάρχης κόρη μου, ο σταθμάρχης γιέ μου…

Από νωρίς η ανατριχιαστική σύγκρουση των τρένων και ο χαμός τόσων ανθρώπων, είχε προκαλέσει σοκ σε όλους όσους διανυκτέρευσαν στο Ρέντη. Οι ξένοι προσπαθούσαν να μάθουν τι είχε συμβεί. Απαντες αδυνατούσαν να πιστέψουν πώς ήταν δυνατόν δύο τρένα να βρεθούν στην ίδια γραμμή και να συγκρουστούν. Με τους ξένους, ειδικά, να προσπαθούν να κατανοήσουν, πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχουν συστήματα ασφαλείας, που να αποτρέπουν μια τέτοια τραγική στιγμή.

Μετά την επισημοποίηση ότι ο αγώνας με την Ενωση δεν θα διεξαγόταν, οι ιθύνοντες του ποδοσφαιρικού τμήματος ενημέρωσαν τους ποδοσφαιριστές ότι όσοι βρίσκονταν στο Ρέντη θα παρέμεναν στις εγκαταστάσεις και όσοι είχαν μείνει εκτός αποστολής, θα έπρεπε να μεταβούν στο προπονητήριο, για να διεξαχθεί προπόνηση. Και να ξεκινήσει η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Με βαριά καρδιά και με άπαντες σοκαρισμένους. Με τον Μίτσελ να εξηγεί τους λόγους της αναβολής του επαναληπτικού με την ΑΕΚ και να μιλάει για την ανάγκη όλοι να συμμετάσχουν στον θρήνο όσων έχασαν τους ανθρώπους τους, στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Η αναβολή του αγώνα με την Ενωση, αλλάζει τον προγραμματισμό του Μίτσελ και αγωνιστικά. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν οργανώσει το πώς θα χειρίζονταν κάποιους επιβαρυμένους ποδοσφαιριστές. Τώρα γίνεται μια νέα οργάνωση των αναμετρήσεων που έρχονται, με τον Ισπανό να σημαδεύει τα παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό (εντός) και την ΑΕΚ (εκτός). Ξεκάθαρος στόχος είναι η κατάκτηση 6 βαθμών στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ