Πώς ο Μπα άλλαξε τις ισορροπίες στην άμυνα του Ολυμπιακού (vids)

Πώς ο Μπα άλλαξε τις ισορροπίες στην άμυνα του Ολυμπιακού (vids)

Ο Ουσεϊνού Μπα μέσα σε λίγες εβδομάδες «κέρδισε» τον Μίτσελ και πλέον στην ιεραρχία των κεντρικών αμυντικών είναι ο βασικός στόπερ της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός μέσα σε λίγες εβδομάδες έχει καταφέρει να αντιστρέψει το κλίμα, να έχει πάρει συνεχόμενες νίκες και να έχει βάλει «φωτιά» στο πρωτάθλημα αφού είναι πλέον στο -3 από την κορυφή.

Η δουλειά αυτή και η επιστροφή της ομάδας μετά την ήττα στο Κύπελλο από την ΑΕΚ οφείλεται εν πολλοίς στον Μίτσελ και την άψογη διαχείριση που έχει κάνει στο ρόστερ του, αφού έκτοτε ο Ολυμπιακός μετράει μόνο νίκες, με εξαίρεση το ματς με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη (0-0). Ένα ματς όμως που ο Ολυμπιακός είχε «πνίξει» τον «αιώνιο» αντίπαλο και άξιζε το τρίποντο.

Ο Ισπανός τεχνικός μετά το ματς με την Ένωση λοιπόν έβαλε στην εξίσωση και στο ροτέισον τον Ουσεϊνού Μπα, ο οποίος μέσα σε ελάχιστο διάστημα τον κέρδισε, πραγματοποιώντας πολύ καλές, σοβαρές και μεστές εμφανίσεις που έδιναν και δίνουν μεγάλη ασφάλεια στα μετόπισθεν.

Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός καθιερώθηκε μετά το ματς με τον Παναιτωλικό (6-1), όπου πέρασε σαν αλλαγή έχει 5 συνεχόμενα 90λεπτα και ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί μόλις ένα τέρμα, αυτό με την ΑΕΚ στη νίκη με 3-1 για το πρωτάθλημα.

Ο Μπα με λίγα λόγια δεν έγινε ξανά σημαντικός απλά, αλλά λογίζεται ως ο βασικός στόπερ των Πειραιωτών ιεραρχικά πλέον. Συγκεκριμένα, ο Μίτσελ φαίνεται από τον χρόνο που παίζει, αλλά και από τα… ζευγάρια που έχει χρησιμοποιήσει στο κέντρο της άμυνας του στα τελευταία ματς, πως ο Μπα είναι ο Νο.1 και έπειτα ακολουθούν οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Ανδρέας Ντόι και Παναγιώτης Ρέτσος.

Ο Μπα είναι πρώτος και σε συμμετοχή στα τελευταία 5 ματς που έχει παίξει βασικός, αφού στο αρχικό σχήμα έχουν χρησιμοποιηθεί ο Παπασταθόπουλος 3 φορές και ο Ντόι άλλες δύο. Παράλληλα, ο Μπα έλειψε για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω τραυματισμού, όμως επέστρεψε σε εξαιρετική κατάσταση και έχει συνδράμει τα μέγιστα στην ασφάλεια στα μετόπισθεν.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει φέτος 18 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με την ερυθρόλευκη φανέλα. Στατιστικά, ο Μπα τόσο με τον Βόλο όσο και με την ΑΕΚ στα τελευταία δύο ματς χρονικά για τον Ολυμπιακό ήταν αν όχι ο κορυφαίος ένας από τους καλύτερους παίκτες των Πειραιωτών, με τον Μίτσελ να μην σκοπεύει να τον βγάλει από την ενδεκάδα.

Στα θετικά είναι επίσης πως δεν κλήθηκε στην εθνική Σενεγάλης, οπότε έχει περισσότερο χρόνο για να δουλέψει ακόμη περισσότερο και να είναι ακόμα καλύτερους στον «μαραθώνιο» που ακολουθεί στα Play off της Superleague.

Λαμία – Ολυμπιακός 0-3

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 6-0

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-3

Βόλος – Ολυμπιακός 0-3

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ