Στην Ελλάδα Χάμες, Χουάνγκ, Μπακαμπού, το απίθανο με τον Φορτούνη και το «θέμα» στα χαφ για τον Μίτσελ

Στην Ελλάδα Χάμες, Χουάνγκ, Μπακαμπού, το απίθανο με τον Φορτούνη και το «θέμα» στα χαφ για τον Μίτσελ

Όλοι οι διεθνείς του Ολυμπιακού είναι στην Ελλάδα. Αλλά ο Μίτσελ δεν θα μπορέσει να προπονήσει ολόκληρη την ομάδα του έως το... Σάββατο!

Η αντίστροφη μέτρηση ολοκληρώνεται. Και η αγωνιστική εξίσωση θα λυθεί τις επόμενες ώρες. Ο Μίτσελ θα το πρωί της Παρασκευής, για πρώτη φορά όλους τους ποδοσφαιριστές του στη διάθεσή του. Με τα προβλήματά του να μειώνονται. Τουλάχιστον σε επίπεδο παρουσιών και αφίξεων. Από την Πέμπτη, εξάλλου, ο Ισπανός τεχνικός είχε ευχάριστα νέα στην προπόνηση. Ο Πεπ Μπιέλ και ο Γιαν Εμβιλά είναι καλά. Εκαναν έντονο πρόγραμμα στο γήπεδο, κανονική προπόνηση, μαζί με τους Ελληνες διεθνείς (σ.σ. οι υπόλοιποι έκαναν πρόγραμμα στο γυμναστήριο), δείχνοντας ότι και οι δύο είναι σε θέση να βοηθήσουν. Το πόσο και από πότε, μένει να αποδειχθεί.

Ο Ισπανός είχε δεχθεί την Τετάρτη ένα χτύπημα στα πλευρά, κοντά στην πλάτη και είχε αποχωρήσει από την προπόνηση. Αλλά μία ημέρα μετά ήταν καλά και έβγαλε χωρίς πρόβλημα το πρόγραμμα. Αντίθετα, ο Γάλλος αμυντικός μέσος κατάφερε να προπονηθεί σχεδόν στο 100% για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στις 25/02. Και δείχνει ότι από τη στιγμή που δεν έχει πλέον ενοχλήσεις στο κουντεπιέ, σταδιακά ανεβάζει την ένταση των προπονήσεων και πλέον βελτιώνει τη φυσική του κατάσταση. Ώστε να μπορέσει να παίξει. Το συντομότερο.

Διαβάστε επίσης: Γιατί το αυριανό Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός δεν είναι καθόλου αδιάφορο

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Αλλά τα σοβαρά νέα για τον Μίτσελ ήρθαν από το μέτωπο των διεθνών. Από το απόγευμα της Πέμπτης, λοιπόν, βρίσκονται στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού που έλειπαν με τις εθνικές τους ομάδες. Χάμες Ροντρίγκες, Ινμπόμ Χουάνγκ, Σεντρίκ Μπακαμπού, Τζάτζε Σαμασέκου επέστρεψαν αργά και έτσι δεν μπόρεσαν να προλάβουν την προπόνηση. Αλλά πλέον είναι εδώ. Και την Παρασκευή θα βρεθούν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, με σκοπό να κάνουν κυρίως αποκατάσταση και αποθεραπεία, παρά προπόνηση.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι όσοι είναι καλά, θα τεθούν στη διάθεση του Μίτσελ, μεν, αλλά έχοντας μόνο μία προπόνηση στα πόδια τους, την αυριανή. Κάτι που προφανώς και δεν είναι το πλέον ιδανικό δεδομένο, όταν προετοιμάζεις ένα παιχνίδι κρίσιμο, όπως αυτό με τον Αρη. Σε ένα μίνι πρωτάθλημα, όπου οι απώλειες αποτελούν κάτι σαν «θανάσιμο αμάρτημα».

Βεβαίως, ακόμη κι έτσι δεν σημαίνει ότι θα είναι όλοι διαθέσιμοι. Και αυτό διότι σήμερα περιμένουν στον Πειραιά να μάθουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός έχει ενοχλήσεις στον δικέφαλο, σύμφωνα με όσα είχε ενημερώσει από τις υποχρεώσεις του με την Κολομβία. Αλλά εάν δεν εξεταστεί από τον γιατρό, πρώτα, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Εκείνο που φαντάζει σίγουρο, είναι ότι ο Κώστας Φορτούνης θα είναι ο παίκτης που θα πάρει ξανά το χρίσμα στη θέση «10» στην αναμέτρηση με τους Κίτρινους. Ο Μίτσελ έχει κατασταλάξει σε αυτό το διάστημα πως ο Ολυμπιακός δεν θα παίζει σε κανένα παιχνίδι χωρίς τον Ελληνα επιτελικό μέσο. Καθώς η θετική επίδραση που έχει στο σύνολο, είναι τόσο σημαντική, που φαίνεται ξεκάθαρα και από τους αριθμούς, τις εσωτερικές μετρήσεις του Ισπανού τεχνικού και των συνεργατών του. Επίδραση που ουσιαστικά έχει αλλάξει τον Ολυμπιακό, τόσο επιθετικά, όσο και… ανασταλτικά! Κι όμως! Διότι η λειτουργία της 4άδας της επίθεσης, η πίεση γίνεται καλύτερα με το «Φόρτου» στο «10»!

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΦ, Ο ΚΑΣΑΜΙ ΚΑΙ Η «ΜΑΧΗ»

Από εκεί και πέρα, εάν κάποιος προσπαθήσει να… μαντέψει την 11άσα του αγώνα με τον Αρη, θα πέσει μέσα στους περισσότερους. Καθώς, μαζί με τον Φορτούνη, σχεδόν… αδιαπραγμάτευτη θεωρείται η παρουσία των Πασχαλάκη, Ροντινέι, Σωκράτη, Μπα, Ρέαμπτισουκ, Κανός και Μπακαμπού. Με τον Μίτσελ να προβληματίζεται για τους χαφ. Ο Εμβιλά είναι αμφίβολο εάν θα είναι ακόμη και στην αποστολή. Ο Σαμασέκου με τον Χουάνγκ, που θεωρητικά είναι τα φαβορί, δεν είναι σαφές σε τι κατάσταση βρίσκονται από πλευράς καταπόνησης, μετά τις διεθνείς υποχρεώσεις και τα μεγάλα ταξίδια που έκαναν. Ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν ως έναν εκ των δύο της μεσαίας γραμμής τον Κασάμι, σε δεύτερο παιχνίδι, μετά την εξαιρετική εμφάνισή του στον Βόλο.

Όσο για την τελευταία θέση; Αυτή το δεξιό άκρο; Ο Γιώργος Μασούρας είναι καλά, όπως έδειξε και στα παιχνίδια της Εθνικής. Μάλιστα, το γεγονός ότι έχει ρυθμό, είναι σημαντικό. Αλλά δεν είναι μυστικό ότι ο Μίτσελ θεωρεί τον Μπιέλ σχεδόν αναντικατάστατο στην 11άδα του Ολυμπιακού. Εάν ο Ισπανός δείξει ότι είναι καλά και την Παρασκευή και το Σάββατο, τότε η μάχη για τη θέση θα διαρκέσει έως την τελευταία στιγμή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ