Ο Ανιγκό, η επιστροφή Σισέ και το… γαϊτανάκι με τους ξένους

Ο Ανιγκό, η επιστροφή Σισέ και το… γαϊτανάκι με τους ξένους

Ο Ζοσέ Ανιγκό βάζει ξανά στο κόλπο τον Σισέ, αλλά…

Τέσσερις όλες και όλες οι συμμετοχές του Παπ Αμπού Σισέ στη φετινή Super League, με την τελευταία του παρουσία στην εντεκάδα στην πρεμιέρα της εποχής Μίτσελ (Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0, στις 2/10). Σα να λέμε; Έξι μήνες μακριά από την πρώτη γραμμή ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός που την προηγούμενη σεζόν έπαιξε στα 25 από τα 36 ματς του πρωταθλήματος. Είχε μείνει προφανώς «πίσω» στις επιλογές της άμυνας με προπονητή τον Μίτσελ. Είναι δεδομένο πως ο Ζοσέ Ανιγκό θέλει να τον ξαναβάλει στο «παιχνίδι» και να τον εμπιστευτεί μιας και ο Αφρικανός έχει τεράστια εμπειρία στον πρωταθλητισμό αλλά και αποτελεί έναν από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς που συναντάς στα ρόστερ των ομάδων της Super League.

Είναι γεγονός ότι βρίσκεται και στην αποστολή για το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Υπάρχει όμως και ένας… γρίφος που απομένει να λυθεί για την ολική επαναφορά του. Και αυτός δεν είναι ούτε απλός, ούτε εύκολος. Πιο συγκεκριμένα; Οι θέσεις των ξένων. Στα ρόστερ μπορείς να έχεις όσους θες, στις 20αδες των αγώνων του πρωταθλήματος όμως μπορείς να επιλέξεις μόνο πέντε. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει έξι: Τους Ροντινέι, Ραμόν, Μπα, Χουάνγκ, Σαμασέκου και τον Σισέ. Για να μπει λοιπόν σε αποστολή ο Σενεγαλέζος θα πρέπει ένας από τους άλλους να μείνει «έξω».

Διαβάστε επίσης: Αναζητώντας συγκέντρωση και πειθαρχία μέσα στο γήπεδο, ψυχραιμία και καθαρή ματιά στον πάγκο…

Βασικά ο Βρουσάι που το έχει ξανακάνει και είναι η ενναλακτική και για δεξιά (από τη στιγμή που έμεινε εκτός ο Θανάσης Ανδρούτσος). Εν ανάγκη ακόμη και ο Σισέ που ο Πέδρο Μαρτίνς τον είχε εμπιστευτεί σε ειδικές συνθήκες σε αυτόν τον ρόλο. Από την άλλη στις θέσεις των στόπερ πέρα από τον Μπα και τον Σισέ είναι και ο Σωκράτης και ο Ντόι που επέστρεψε στις επιλογές.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν λίγες ώρες πριν την έναρξη του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ. Όπως και να έχει, φαίνεται πλέον ότι η ενεργοποίηση του Παπ Αμπού Σισέ είναι ειλημμένη απόφαση στο μεγάλο λιμάνι, με τον Σενεγαλέζο κεντρικό αμυντικό να παίξει ξανά στο «κάδρο». Ενας παίκτης, που γνωρίζει πολύ καλά τη νοοτροπία του νικητή. Το έχει αποδείξει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, αγωνιζόμενος με τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας.

Γιατί μπορεί φέτος να έχει παίξει μόλις σε 4 ματς πρωταθλήματος και συνολικά σε 16 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά από το 2017 που βρίσκεται στον Πειραιά έχει 148 συμμετοχές, με 17 γκολ και 2 ασίστ σε 12.004 λεπτά.

Ο Παπέ Αμπού Σισέ οφείλει πολλά στον Ολυμπιακό που τον ανέδειξε και του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Μέσα από τον Ολυμπιακό άλλωστε κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην εθνική ομάδα της Σενεγάλης, με την οποία πριν από ένα χρόνο κατέκτησε το Κόπα Αφρικα, ενώ πριν από λίγους μήνες έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ