Αναζητώντας συγκέντρωση και πειθαρχία μέσα στο γήπεδο, ψυχραιμία και καθαρή ματιά στον πάγκο…

Αναζητώντας συγκέντρωση και πειθαρχία μέσα στο γήπεδο, ψυχραιμία και καθαρή ματιά στον πάγκο…

Μόνο συσπειρωμένοι μπορούν, οι ερυθρόλευκοι του Ανιγκό, να κάνουν νίκες στα δύο ντέρμπι που ακολουθούν με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό και να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του τίττλου.

Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Ο Μίτσελ έφυγε με δική του πρωτοβουλία από τον Ολυμπιακό κάνοντας μια αξιοσημείωτη προσπάθεια να συμμαζέψει αγωνιστικά και βαθμολογικά την ομάδα. Οποιος στέκεται μόνο στις λανθασμένες επιλογές του κατά την διάρκεια των παιχνιδιών και αγνοεί τη συνολική δουλειά του, τον αδικεί στην κριτική και υποβαθμίζει την συνεισφορά του. Ο Ολυμπιακός γύρισε στη διεκδίκηση του τίτλου κι αυτό οφείλεται και στον Μίτσελ που όταν ήρθε είχε παραλάβει καμένη ποδοσφαιρική γη.

Αδυναμία να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη έδειξε και Ολυμπιακός. Για δεύτερη φορά στη χρονιά προηγείται 2-0 και φτάνει να ισοφαρίζεται. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι τέτοια. Η πρώτη ευθύνη, μιλώντας με αγωνιστικούς όρους, βαρύνει τους ίδιους ποδοσφαιριστές. Και γιατί με τόσες τελικές μπορούσαν να έχουν διευρύνει το σκορ και γιατί η αρνητική τους αντίδραση στα δύο γκολ που δέχτηκαν δεν αφορά παίκτες της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας. Οταν έχεις ανατρέψει μία τεράστια βαθμολογική διαφορά και ξέρεις ότι φτάνεις να πιείς νερό δεν επιτρέπεται να χάνεις την αυτοσυγκέντρωση σου. Δεν επιτρέπεται το γκολ, αντί για ομαδική υπόθεση, να γίνεται προσωπική όπως συνέβη σε φάσεις με τον Μπιέλ, τον Κασάμι και τον Μπακαμπού που δεν τροφοδότησαν συμπαίκτη τους ο οποίος βρισκόταν σε πλεονεκτικότερη θέση από τη δική τους.

Διαβάστε επίσης: Η νέα… εξίσωση ενός «τελικού»

Δεν επιτρέπεται να έχουν αμυντικές αντιδράσεις σαν κι αυτές που έφεραν τα δύο γκολ του Άρη. Αγνοούμε φυσικά τι ακριβώς είχε στο μυαλό του ο Μίτσελ όταν, με τις αλλαγές που έκανε, άφηνε την ομάδα του με τρία αμυντικά χαφ και χωρίς κλασικό προωθημένο τα τελευταία είκοσι λεπτά του παιχνιδιού. Η κίνηση του αυτή έδειχνε καθαρά ότι το μόνο που τον ενδιέφερε όταν μείωσε ο Άρης σε 2-1, ήταν να…σκοτώσει το χρόνο και να μη διατυπώσει καμία επιθετική φιλοδοξία στο εξής του παιχνιδιού. Οk, δεν είναι σωστό καμία κριτική για όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο Φάληρο, να προσπεράσει τις δύο αναγκαστικές αλλαγές. Οταν πρόκειται για τον Ολυμπιακό όμως, η δικαιολογία αυτή δεν είναι ικανή να καλύψει τις αστοχίες του προπονητή.

Για να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του τίτλου οι ερυθρόλευκοι θέλουν νίκες στα δύο ντέρμπι που ακολουθούν με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Παίκτες και προπονητής μόνοι τους έβαλαν τα χέρια τους και πήγανε να βγάλουν τα μάτια τους. Ο Άρης έκανε καλά τη δουλειά του, όπως την είχε κάνει και στο Κλεάνθης Βικελίδης παίρνοντας τη νίκη από τους ερυθρόλευκους. Οσο για τις φιλολογίες περί φιλικών σχέσεων αυτές είναι μόνο για να ακούγονται από αργόσχολους στις καφετέριες και να αναπαράγονται από ορισμένους παράγοντες σε συσκέψεις όπως εκείνη της περασμένης Δευτέρας στα γραφεία της ΕΠΟ.

Αν κάτι χρειάζεται αμέσως από τον Ανιγκό που παραλαμβάνει την καυτή πατάτα, είναι συγκέντρωση στον στόχο και καθαρή ματιά στη διαχείριση των παιχνιδιών. Αν υπήρχε από πλευράς Μίτσελ, τότε ο Ολυμπιακός δεν θα έχανε βαθμούς στα παιχνίδια που ήταν μπροστά στο σκορ όπως έγινε στα Γιάννενα και την Κυριακή με τον Αρη. Δεν θα έχανε το ματς στο «Βικελίδης» που προηγήθηκε ούτε θα τον ισοφάριζε ο Ατρόμητος στο Περιστέρι. Μιλάμε για ματς στα οποία οι ερυθρόλευκοι ήταν καταφανώς καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και τα έχασαν μέσα από τα χέρια τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ