Νέα δεδομένα στη μάχη του τίτλου σύμφωνα με το ESPN – Νοκ-άουτ ο ΠΑΟΚ (pics)

Νέα δεδομένα στη μάχη του τίτλου σύμφωνα με το ESPN – Νοκ-άουτ ο ΠΑΟΚ (pics)

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μετά και τα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής των πλέι οφ, που έθεσε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου τον ΠΑΟΚ...

Η τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League δεν επεφύλασσε κάποια μεγάλη έκπληξη. Η ΑΕΚ πέρασε από τον Βόλο, ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαίο διπλό στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη ενώ ο Ολυμπιακός έκανε τεράστια ανατροπή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και μπήκε ακόμη πιο δυνατά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας με 66 βαθμούς η κάθε ομάδα ενώ ο Ολυμπιακός ακολουθεί με 63 και ο ΠΑΟΚ έμεινε πια πολύ πίσω με 57 βαθμούς. Κι ενώ την επόμενη αγωνιστική υπάρχει το ντέρμπι «αιωνίων» στη Λεωφόρο, η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια και του ΠΑΟΚ με τον Βόλο στην Τούμπα.

Διαβάστε επίσης: Ο Ζοσέ Ανιγκό και τα μάτια που γυαλίζουν

Πριν από την τρίτη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος, ο αλγόριθμος του ESPN έβγαζε τα εξής δεδομένα για τη μάχη του τίτλου. Η ΑΕΚ ήταν στην κορυφή της σχετικής λίστας του «fivethirtyeight» με 44% και ακολουθούσαν ο Ολυμπιακός με 28% και ο Παναθηναϊκός με 24%. Ο ΠΑΟΚ έχει μόλις 4%. Οσον αφορά στη μάχη του Champions League, η Ένωση ήταν στο 74% και ακολουθούσαν οι «ερυθρόλευκοι» με 55% και οι «πράσινοι» με 54%, ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά έχει μόλις 15%. Με τον αλγόριθμο να βγάζει ότι ο πρωταθλητής θα κριθεί στους 76 βαθμούς.

Τι άλλαξε μετά την τρίτη αγωνιστική όσον αφορά στον πρωταθλητή; Τα ποσοστά του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ! Από το 24% η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήγε στο 27% ενώ εκείνη του Ραζβάν Λουτσέσκου έπεσε από το 4% στο 1%. ΑΕΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο 44% και 28% αντίστοιχα. Όσο για την έξοδο στο Champions League, η ΑΕΚ ανέβηκε στο 76%, ο Ολυμπιακός στο 57% και ο Παναθηναϊκός πήγε στο 61%. Αυτή τη φορά βέβαια, η εκτίμηση του αλγόριθμου είναι πως ο τίτλος θα κριθεί στους 77 βαθμούς και όχι στους 76.

Πολύ μικρές ουσιαστικά δηλαδή οι αλλαγές, με τον ΠΑΟΚ να μένει εκτός διεκδίκησης πλέον και να κυνηγά ένα θαύμα για να πάρει το πρωτάθλημα. Από την άλλη, αναμένεται… σκοτωμός μεταξύ των άλλων τριών, τόσο για τον τίτλο όσο και για τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ