Η βραδιά που ο Κουρμπέλης βρήκε τον εαυτό του (vids)

Η βραδιά που ο Κουρμπέλης βρήκε τον εαυτό του (vids)

Το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου, η ανάληψη της ευθύνης και η αλλαγή «τσιπ». Τρεις μήνες μετά από εκείνο το πολύ... σκληρό μάθημα στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας ο Κουρμπέλης ξαναβρήκε τον... Δημήτρη οδηγώντας τους πράσινους προς τον φετινό τίτλο.

«Σήμερα δεν μπορώ να μιλήσω ποδοσφαιρικά. Άφησα την ομάδα με δέκα παίκτες και είμαι ο υπεύθυνος για την ήττα. Δέχομαι όποια κριτική. Η ομάδα είναι η αλήθεια πως δεν περνάει και την καλύτερη περίοδο. Είχαμε συνηθίσει αλλιώς, αλλά το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Σου γυρίζει η τύχη και τα πάντα. Έχει διαφορά το πως πήραμε τα ματς στον πρώτο και πως χάσαμε στον δεύτερο γύρο. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι, ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη. Μπορώ να πω πως είχαμε πίεση από την αρχή, κάθε επόμενο ματς έπρεπε να το κερδίσουμε. Ξέραμε πως θα έχουμε πίεση.

Δεν είναι εύκολο να είσαι πρώτος. όλοι σε κυνηγούν. Κάποια ματς δεν μας πήγαν. Σήμερα ήμουν εγώ υπεύθυνος για την ήττα, άλλη φορά κάποιος άλλος. Τώρα πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να δείξουμε πόσο δυνατοί είμαστε γιατί έχουμε πολύ καλή ομάδα και χάσαμε βαθμούς στα σημεία».

Αυτά ήταν τα λόγια που ξεστόμισε ο κάπτεν του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Κουρμπέλης το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου.

Είχαν προηγηθεί οι δύο κίτρινες μέσα σε έξι λεπτά (27′,33′) και το… τελειωτικό «χτύπημα» από τον Μπαρτόλο (80′) για την ήττα του τριφυλλιού στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα.

Ένα αποτέλεσμα το οποίο «γκρέμιζε» τον Παναθηναϊκό από την κορυφή της βαθμολογίας. Και όμως ο 29χρονος Αρκάς μέσος δεν κρύφτηκε πίσω από τις ευθύνες του. Δεν έψαξε δικαιολογίες.

Διαβάστε επίσης: Σοκ στην ΑΕΚ με Αραούχο

Βγήκε μπροστά στην κάμερα και βρωντοφώναξε πως αυτός είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την ήττα της ομάδας του.

Διότι αυτό επιτάσσει η κατάσταση όταν φοράς στο μπράτσο σου το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Δεν αρκεί μόνο να το φοράς, αλλά επιβάλλεται και να το «δικαιολογείς» κάθε μέρα, στην προπόνηση, στο παιχνίδι, στο γήπεδο, στη συμπεριφορά σου, στη νοοτροπία, στη στάση σου…

Τρεις μήνες μετά από εκείνο το πολύ… σκληρό μάθημα στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας ο Κουρμπέλης ξαναβρήκε τον… Δημήτρη οδηγώντας τους πράσινους προς τον πρώτο πρωτάθλημα έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια.

Ξαναβρήκε τον παλιό καλό εαυτό του 

Από το ματς με τον Αστέρα και έπειτα ο Δημήτρης Κουρμπέλης πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις όντας καθοριστικός για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Στο «Βικελίδης», κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή κι έδωσε το σύνθημα της ανατροπής. Κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν από τους πολυτιμότερους του τρφιυλλιού (μαζί με τον Μπρινιόλι) σε ένα βράδυ που οι «πράσινοι» πέρασαν αρκετά για να κρατήσουν το μηδέν, για να πάρει την «σκυτάλη» η εμφάνιση στην «Opap Arena» κόντρα στην ΑΕΚ εκεί όπου πάτησε κάθε πιθαμή του γηπέδου.

Όλα αυτά την ώρα που μοιάζει να βρίσκεται με το στυλό στο χέρι, προκειμένου να υπογράψει την επέκταση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό.

Ο 29χρονος μέσος έχει όνειρο να μπει στο νέο γήπεδο του τριφυλλιού στον Βοτανικό ως αρχηγός και είναι κάτι που δεν το κρύβει. Ωστόσο όλα αυτά μπορούν να περιμένουν.

Διότι τώρα αυτό που έχει στο μυαλό του είναι ένα και μόνο. Το πως θα καταφέρει να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στον φετινό τίτλο…

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ