Το μεγάλο ατού που έχασε ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ

Το μεγάλο ατού που έχασε ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ

Η οπισθοχώρηση του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ έχει αιτία και ίσως ανέλπιστη…

Στη φετινή κούρσα για τον τίτλο, η οποία για ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος αφορούσε τέσσερις ομάδες, η κάθε μία είχε όπως είναι λογικό τα υπέρ και τα κατά της. Τα κατά του ΠΑΟΚ σε σχέση με τον ανταγωνισμό ήταν εύκολο να εντοπιστούν. Έλλειμμα ποιότητας μεσοεπιθετικά αλλά και μικρότερο βάθος πάγκου, ειδικά απέναντι σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Πράγματα που λίγο πολύ γνώριζαν ή διαπίστωσαν κατά της διάρκεια της σεζόν και οι άνθρωποι του Δικεφάλου. Εξάλλου οι περισσότεροι βαθμοί που έχουν χάσει οι «ασπρόμαυροι» στην κανονική περίοδο της Super League, ήταν κόντρα σε αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικότητας κυρίως επειδή τους έλειπε το εύκολο γκολ, αλλά και η ικανότητα να τελειώνουν τα παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης: Το παράξενο με το φετινό Champions League και ένα Super League… υστερόγραφο

Με ηγέτη τον Ίνγκασον, ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να χτίσει μία σφιχτή ομάδα η οποία όσο δύσκολα πετύχαινε γκολ, άλλο τόσο το δεχόταν. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο Κοτάρσκι που έχει βγει 100% στον ΠΑΟΚ, δίνοντας σιγουριά κάτω από τα δοκάρια παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο έχοντας παθητικό 15 γκολ σε 26 ματς, κατά ένα γκολ χειρότερο δηλαδή από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και κατά τρία από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό που τελείωσε έχοντας δεχτεί μόλις 12 γκολ. Χάρη στις αμυντικές του επιδόσεις ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μην χάσει την επαφή του με την κορυφή μέχρι εκείνο το σημείο και να θεωρείται διεκδικητής του τίτλου. Όλα αυτά όμως πήγαν περίπατο με το ξεκίνημα των πλέι οφ.

Σίγουρα το πρόγραμμα δεν ήταν εύκολο, όμως και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί ήδη επτά γκολ. Τα μισά δηλαδή σχεδόν από όσα δέχθηκε στις 26 αγωνιστικές. Και βάσει της εικόνας του στα ντέρμπι, θα μπορούσε να έχει δεχτεί και περισσότερα, κυρίως σε Βικελίδης και Καραϊσκάκη. Έφαγε ένα γκολ από Άρη και ΑΕΚ, τρία από τον Ολυμπιακό και δύο από τον Βόλο.

Όταν στα ίδια ματς για την κανονική περίοδο, είχε δεχτεί μόλις ένα, από τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι μάλιστα που τελικά έφυγε νικητής. Κάτι άλλο εξίσου εντυπωσιακό είναι πως στα τελευταία του τέσσερα ματς πριν το ξεκίνημα των πλέι οφ, δεν είχε δεχτεί ούτε γκολ. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης που δέχθηκε τα δύο γκολ στο φινάλε και ήρθε ισόπαλος με 2-2.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ