ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 3-2

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 3-2

Σε ένα ματς με διακυμάνσεις στο σκορ, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με ανατροπή του Παναιτωλικού (3-2) και πέτυχε καθοριστικό τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή. Αρχίζουν να... αγχώνονται οι Αγρινιώτες.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε την πρώτη του νίκη στο μίνι πρωτάθλημα των playouts της Superleague με ανατροπή (3-2) κόντρα στον Παναιτωλικό με χρυσό σκόρερ τον Εραμούσπε και βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αρχίζουν να αγχώνονται οι Αγρινιώτες που απέχουν μόλις 4 βαθμούς από τον 13ο Ιωνικό με τρία ακόμα ματς να απομένουν.

Το ματς στους Ζωσιμάδες ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους με τον Παμλίδη να μετατρέπει σε γκολ την πάσα του Ροσέρο στο 14′, με τους Αγρινιώτες ωστόσο να έχουν γρήγορη απάντηση μετά από συνδυασμό των Ξενιτίδη και Χουάνπι, με τον τελευταίο να κάνει το 1-1 στο 24′ το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Διαβάστε επίσης: Λίβερπουλ – Νότιγχαμ Φόρεστ 3-2: Νίκησε τη Φόρεστ σε ματς ροντέο με το βλέμμα στην… Ευρώπη η Λίβερπουλ

Το ματς έδειχνε να στραβώνει για τα καλά για τον ΠΑΣ, όταν ο Χουάνπι από εκτελεστής έγινε δημιουργός για το 2-1 των φιλοξενούμενων με σκόρερ τον Καρέλη στο 56′. Και εκεί που αρκετοί άρχισαν να πιστεύουν πως θα υπήρχε τέταρτη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη για την ομάδα του Θανάση Στάικου, όλα άλλαξαν…

Φάση κλειδί ήταν ο καταλογισμός πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Στο 62′ ο Εραμούσπε ανέλαβε την εκτέλεση και αστόχησε αλλά ευτυχώς ήταν ο Παμλίδης σε σωστό σημείο για την επαναφορά κάνοντας το 2-2 με το δεύτερο γκολ του στο ματς και διώχνοντας το βάρος από τους συμπαίκτες του.

Τελικά ο παραλίγο μοιραίος για τον ΠΑΣ, Εραμούσπε, έμελλε να γίνει ο λυτρωτής των Γιαννιωτών στο 78′ όταν είχε το σθένος και την ψυχολογία να εκτελέσει και δεύτερο πέναλτι που υπέδειξε υπέρ των γηπεδούχων ο διαιτητής Κατοίκος και έκανε το 1-0 νικώντας τον Ανέστη για το τελικό 3-2 και την πρώτη νίκη της ομάδας του στα playouts.

Αναλυτικά οι συνθέσεις της αναμέτρησης:

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Τζίνο, Λιάσος, Παμλίδης, Ροσέρο, Μπάλαν, Μορέιρα

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Μλάντεν, Στάγιτς, Μάρτενσον, Ντίας, Χουάνπι, Κολοβός, Ξενιτίδης, Καρέλης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ