Ο τιμωρημένος στην Ιταλία VARίστας έκρινε το ντέρμπι

Ο τιμωρημένος στην Ιταλία VARίστας έκρινε το ντέρμπι

Ο Μάρκο Πιτσινίνι απέβαλε τον Μουρίνιο, προκάλεσε την οργή της Ρόμα και τιμωρήθηκε (για μια ακόμη φορά) από την ιταλική ΚΕΔ.

Ενας από τους πολλούς που προκάλεσαν την οργή του Ολυμπιακού για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος στο ντέρμπι ήταν και ο VAR. Ιταλός και αυτός. Ο Μάρκο Πιτσινίνι.

Ορθά, όπως κατήγγειλαν οι «ερυθρόλευκοι», δεν είναι μήτε elite ούτε διεθνής.

Διαβάστε επίσης: Κανένας κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για τον Ολυμπιακό

Ουσιαστικά άφησε τον Μάσα να κάνει ό,τι θέλει. Καμία παρέμβαση στο πέναλτι (συμφώνησε προφανώς) μήτε στο φάουλ πάνω στον Ρέαμπτσιουκ από τον Αμραμπατ πριν το τρίτο γκολ της ΑΕΚ. «Άφωνος» στο πέναλτι του Βίντα στον Μακαμπού μήτε είδε την κόκκινη στον Σιμάνσκι.

Όλα καλώς για τον 39χρονο Ιταλό διαιτητή που είχε την ευθύνη του VAR την Κυριακή στο Φάληρο.

Το βιογραφικό του στην Ιταλία δεν το λες τέλειο. Κάθε άλλο. Δεν πάει καιρός από τη μέρα που έγινε πέτρα του σκανδάλου στο καμπιονάτο.

Ηταν στον αγώνα της Κρεμονέζε με τη Ρόμα στις 28 του περασμένου Φλεβάρη.

H οργή για τα σφυρίγματα

Τα σφυρίγματά του, κατά τους Ιταλούς, έριξαν τους «τζιαλορόσι» στο καναβάτσο και προκάλεσαν την οργή του Ζοσέ Μουρίνιο.

Η Κρεμονέζε νίκησε 2-1, ο Πορτογάλος έγινε έξαλλος με τον Πιτσινίνι που τελικά τον απέβαλε!

Ο Μουρίνιο τιμωρήθηκε με δυο αγωνιστικές, αλλά και ο Πιτσινίνι δεν πήρε… βραβείο για τη διαιτησία του.

Την επόμενη αγωνιστική (26η) μάλιστα κόπηκε (μαζί με τον 4οτου, Σέρα) από τα παιχνίδια της Serie A και υποβιβάστηκε σε VAR στη Β’ κατηγορία της Ιταλίας (στο Κόμο-Μόντενα).

Eκτοτε σφύριξε μόνο ένα ματς της Α’ (Βερόνα – Μόντσα 1-1) και ένα της Β’ Ιταλίας (Μπάρι – Μπενεβέντο 2-0). Μετά ήρθε στο Φάληρο και ουσιαστικά δεν ασχολήθηκε με τον αγώνα.

Στις αναφορές των Ιταλών για τα διαιτητικά του, γεννημένου στο Φορλί, χαρακτηριστικά παρατηρεί ότι:

«Ο Πιτσινίνι είναι ένας διαιτητής που του αρέσει να σφυρίζει ελάχιστα και να αφήνει το παιχνίδι να τρέχει, αρκετά φειδωλός στη διαχείριση των καρτών»

Αυτό (λανθασμένα στο ντέρμπι) ας πούμε ότι το άφησε και δεν κάλεσε τον Μάσα να δει το φάουλ του Αμραμπατ στον Ρέαμπτσιουκ (ευθύνη έχει και ο βοηθός που έγινε μπροστά του). «Σφυρίζει ελάχιστα», όπως είπαν. Ναι, αλλά στο πέναλτι αφού σφυρίζει ελάχιστα γιατί δεν κάλεσε τον Μάσα να ξαναδεί τη φάση;

O μηχανικός κατασκευών στο επάγγελμα, συμφώνησε στο πέναλτι και άφησε να τρέχει το φάουλ.

Διαφορετική αντιμετώπιση δυο κρίσιμων φάσεων μέσα σε λίγα λεπτά από τον ίδιο άνθρωπο που θα καθόρισε τη μοίρα του αγώνα.

Πάντως, δεν ήταν η πρώτη φορά που κόπηκε από την ιταλική ΚΕΔ. Πριν τον περασμένο Φλεβάρη είχε μείνει για δυο μήνες εκτός ορισμών στη μεγάλη κατηγορία της Ιταλίας το δίμηνο Νοέμβρη – Δεκέμβρη του 2020. Είχε τιμωρηθεί επειδή δεν έδωσε καθαρό πέναλτι (Μπάλογκ στον Πέρισιτς) στην Ιντερ στο 2-2 με την Πάρμα στις 31/10/2020.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ