Ο Μάσα και το σχέδιο εξόντωσης (vid)

Ο Μάσα και το σχέδιο εξόντωσης (vid)

Γιατί όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο «Καραϊσκάκη» αλλάζουν την… διαβάθμιση μιας επικίνδυνης διαιτησίας (Ντάβιντε Μάσα). Εκείνης που καταδίκασε τον Ολυμπιακό σε κάτι παραπάνω από μια ήττα.

Τα τραγικά λάθη του Νταβίντε Μάσα έκριναν το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έδωσαν τη νίκη στην ΑΕΚ.

Ενας αγώνας στον οποίο ο Ιταλός έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να πάρει η Ενωση το τρίποντο στο φαληρικό γήπεδο. Λάθη, που προκάλεσαν την οργή του πάγκου, των παικτών και των ανθρώπων του Ολυμπιακού, που είδαν τον Ιταλό με το «έτσι θέλω» να δίνει το παιχνίδι στην ΑΕΚ, καταλογίζοντας ένα ανύπαρκτο πέναλτι στο 82’, όταν το σκορ ήταν στο 1-1. Οργή που είδαν τον Ιταλό να κλείνει τα μάτια στο πεντακάθαρο φάουλ που έκανε ο Αμραμπατ στον Ρέαμπτσιουκ πριν το τρίτο γκολ των Κιτρινόμαυρων.

Διαβάστε επίσης: Η «αεροπορία» του Ολυμπιακού στην πρώτη γραμμή: Η «μάχη» του Φαλ με τον Μότλεϊ και ο ρόλος των Μπλακ, Μπολμπόι

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που αδικήθηκαν φέτος οι Ερυθρόλευκοι. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν ήταν η εξαίρεση. Ηταν ο κανόνας. Οι Πειραιώτες αδικήθηκαν στη Λεωφόρο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας της Super League, όταν ο ανεκδιήγητος Δανός διαιτητής που είχε φέρει ο Στιβ Μπένετ έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι στις καθυστερήσεις (σ.σ του Άβιλα στον Ιωαννίδη) και έκλεψε από τον Ολυμπιακό τη νίκη (1-1). Αδικήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ, όταν ο διαιτητής (Μαριάνι), ο οποίος ήταν επίσης Ιταλός όπως ο Νταβίντε Μάσα, δεν απέβαλλε ως όφειλε τον Μουκουντί στο πέμπτο λεπτό για το γκρέμισμα του Κανός, που έβγαινε τετ α τετ με τον Αθανασιάδη.

Ο Ολυμπιακός αδικείται συστηματικά φέτος. Αποκορύφωμα ήταν όσα είδαμε να γίνονται το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε στο γκρέμισμα του Μπακαμπού από τον Βίντα στο 13’. Η κόκκινη στον Σιμάνσκι, που έκανε… γαργάρα ο Μάσα, όταν ο Πολωνός πάτησε παρατεταμένα στον Βαλμπουενά. Το πέναλτι – εφεύρεση στη βουτιά του Βίντα μπροστά σε Ρέαμπτσιουκ και Πασχαλάκη.  Το φάουλ του Άμραμπατ στον Ρέαμπτσιουκ.

Το σκληρό παιχνίδι των παικτών της ΑΕΚ που άφησε ατιμώρητο ο Ιταλός και μια σειρά από άλλες φάσεις, οι οποίες συνθέτουν το παζλ της τραγικής διαιτησίας του Μάσα και των λανθασμένων αποφάσεων του VARίστα, Μάρκο Πιτσινίνι, που δεν επενέβη ως όφειλε στις επίμαχες φάσεις, οι οποίες εν τέλει έκριναν και την αναμέτρηση του φαληρικού γηπέδου.

Ενας διαιτητής (Μάρκο Πιτσινίνι) που δεν είναι elite, αλλά ούτε καν διεθνής. Παρόλα αυτά ο Στιβ Μπένετ τον έφερε σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Ενας διαιτητής, που δεν κατάλαβε κανείς με ποια κριτήρια χώρεσε στην εξίσωση του αρχιδιαιτητή. Η ευθύνη όσων έγιναν το βράδυ της περασμένης Κυριακής βαραίνει και τον ίδιο. Όπως φυσικά και τον Μάσα. Αλήθεια, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι λέει ο Ρομπέρτο Ροσέτι, υπεύθυνος διαιτησίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, για τη διαιτησία του Νταβίντε Μάσα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τι λέει για το γεγονός πως ένας συμπατριώτης του elite διαιτητής έκανε ένα ματς ροντέο. Πώς αξιολογεί όσα συνέβησαν στο φαληρικό γήπεδο το βράδυ της Κυριακής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ