ΑΕΚ: Αξια της μοίρας της…

ΑΕΚ: Αξια της μοίρας της…

Πώς η επιθετική δυστοκία των τελευταίων αγωνιστικών, στερεί από την ΑΕΚ το πρωτάθλημα...

Δυο στροφές απέμειναν για την ολοκλήρωση της εφετινής Super League. Δυο στροφές για να μάθουμε ποιος θα παραλάβει το στέμμα του πρωταθλητή από τον Ολυμπιακό. Πολυθρόνα για δύο η υπόθεση, με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό να μάχονται μέχρι και τον τελευταίο δευτερόλεπτο. Μια ΑΕΚ, όμως, που έχει βγάλει και μόνη της τα… μάτια της.

Η Ενωση είχε δύο ευκαιρίες για να βάλει από κάτω της τον Παναθηναϊκό. Μία στο ντέρμπι της Λεωφόρου και μία στο ντέρμπι της Opap Arena με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, δεν άρπαξε καμία από τα μαλλιά και η τύχη του πρωταθλήματος δεν εξαρτάται από την ίδια. Για την ακρίβεια, η… μπάλα βρίσκεται στα πόδια των «πρασίνων».

Διαβάστε επίσης: Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο προσεχώς διεθνής και κάποιοι που μάλλον κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά…

Ναι, πολλά τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Τραυματισμοί, ιώσεις και ατυχία «χτύπησαν» το «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο στο χειρότερο χρονικά σημείο. Στην τελική ευθεία για τον τίτλο. Παρόλα αυτά, δε γίνεται να μην μπαίνει στην κουβέντα και η επιθετική δυστοκία των τελευταίων αγωνιστικών.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό και με πρωταγωνιστή τον Στίβεν Τσούμπερ, η ΑΕΚ… έσπασε τα δοκάρια της Λεωφόρου. Δύο φορές βρήκε τη δοκό του Μπρινιόλι και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16 τελικές. Λίγες μέρες μετά και στο παιχνίδι της Νέας Φιλαδέλφειας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, η Ενωση σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες, μένοντας για ακόμη μια φορά στο μηδέν.

Με 15 τελικές ολοκλήρωσε το ματς η ΑΕΚ και με τη φάση του Λιβάι Γκαρσία στις καθυστερήσεις να… στριφογυρίζει στο μυαλό των «κιτρινόμαυρων» οπαδών. Συνολικά, δηλαδή, στα δύο ντέρμπι όπου η Ενωση είχε την ευκαιρία να αγκαλιάσει τον τίτλο, κατέγραψε 31 τελικές και μηδέν γκολ! Η ομάδα με τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (πίσω από τον Ολυμπιακό) δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα την πιο κρίσιμη στιγμή.

Είναι και αυτή, μια άλλη… ανάγνωση της «κιτρινόμαυρης» κατάστασης. Αν τελικά η ΑΕΚ τερματίσει δεύτερη στην «τρελή» κούρσα του πρωταθλήματος, είναι δεδομένο, πως ο αριθμός «31» θα την στοιχειώνει για πάντα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ