Λεβαδειακός, η επόμενη μέρα: Το «έγκλημα» με τον Βέλιτς και η «κατάρα» των τελευταίων λεπτών (pics+vids)

Λεβαδειακός, η επόμενη μέρα: Το «έγκλημα» με τον Βέλιτς και η «κατάρα» των τελευταίων λεπτών (pics+vids)

Παρά την υπερπροσπάθεια των τελευταίων εβδομάδων με τον Πετράκη στον πάγκο του, πλήρωσε ακριβά τη λάθος επιλογή του Βέλιτς και υποβιβάστηκε – Απίστευτο αυτό που συνέβη στις τελευταίες αγωνιστικές, με την τύχη να γυρίζει την πλάτη στην ομάδα της Βοιωτίας.

Μια σεζόν άντεξε στη Super League ο Λεβαδειακός. Τον περασμένο Μάιο (15/5/2022) ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία έχοντας επικρατήσει στα μπαράζ της Βέροιας και χθες (6/5/2023) υποβιβάστηκε και τυπικά, μετά την ισοπαλία στην έδρα της Λαμίας (1-1).

Μια σεζόν με σκαμπανεβάσματα, λάθος επιλογές, αλλά και ατυχία, με την ομάδα της Βοιωτίας να υποβιβάζεται στη Super League 2, μόλις 12 μήνες μετά την άνοδό της στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια αποτυχημένη χρονιά για τον Λεβαδειακό, ο οποίος πλέον καλείται να σηκώσει κεφάλι και να κοιτάξει την επόμενη ημέρα.

Διαβάστε επίσης: Έχουν χάσει το… χρώμα τους τα καλόπαιδά της ΕΠΟ: Γιατί τώρα παρακαλούν για «κεκλεισμένων των θυρών» τελικό στην Κύπρο

Ταουσιάνης, Βέλιτς και Πετράκης

Η ομάδα της Βοιωτίας ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με τον Γιάννη Ταουσιάνη στην τεχνική της ηγεσία. Τον άνθρωπο που την ανέβασε στη Super League. Ο 50χρονος προπονητής, όμως, άντεξε μόλις για 5 παιχνίδια, καθώς στις 22 Σεπτεμβρίου ο Λεβαδειακός ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας τους, μετά το εντός έδρας 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης (6η αγων.).

Σε 5 παιχνίδια ο Γιάννη Ταουσιάνης είχε καταφέρει να μαζέψει δύο βαθμούς απέναντι σε Αρη (εκτός έδρας ήττα 3-0), Ιωνικό (εκτός έδρας 0-0), Παναθηναϊκό (εκτός έδρας 1-0), ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός έδρας 2-1) και Αστέρα Τρίπολης (εντός έδρας 1-1). Μια συγκομιδή, η οποία κρίθηκε χαμηλή, με αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή.

Την ίδια μέρα με την αποχώρηση του Ταουσιάνη (22/9), η ομάδα της Βοιωτίας προχώρησε στην πρόσληψη του Γιάσμινκο Βέλιτς. Ο Βόσνιος έμεινε στον πάγκο του Λεβαδειακού για 20 παιχνίδια. 17 πρωταθλήματος και 3 Κυπέλλου. Στη Super League είχε απολογισμό 2 νίκες, 5 ισοπαλίες και 10 ήττες, μαζεύοντας συνολικά 11 πόντους ήτοι 0.65 βαθμοί ανά παιχνίδι.

Ο Λεβαδειακός ήταν πλέον στην 13η θέση της βαθμολογίας και είχε γίνει το πρώτο… φαβορί για τον υποβιβασμό στη Super League 2, με τη διοίκηση της «πράσινης» ΠΑΕ να προχωράει σε μια ακόμα αλλαγή προπονητή, δίνοντας αυτή τη φορά τα ηνία στον Γιάννη Πετράκη.

Ενας έμπειρος προπονητής, ο οποίος αμέσως βελτίωσε την εικόνα της ομάδας και πιθανό να την είχε κρατήσει στη Super League, εάν είχε αναλάβει τις τύχες της λίγες εβδομάδες νωρίτερα ή εάν ήταν λιγάκι πιο τυχερός. Ο Πετράκης σε 10 αναμετρήσεις (σ.σ κανονική διάρκεια και πλέι άουτ) κατάφερε να μαζέψει 12 βαθμούς. Περισσότερους από όσους μάζεψε ο Βέλιτς σχεδόν σε διπλάσιες αναμετρήσεις (σ.σ 11 βαθμοί σε 17 αγώνες).

Οι 4 από τις 10 αναμετρήσεις του Γιάννη Πετράκη ήταν στην κανονική διάρκεια, όπου ο Λεβαδειακός είχε 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 2 ήττες και οι 6 στα πλέι άουτ, όπου η ομάδα της Βοιωτίας είχε 1 νίκη και 5 ισοπαλίες. Σε όλες τις ισοπαλίες μάλιστα προηγήθηκε στο σκορ, ενώ στις 3 από τις 5 δέχθηκε γκολ στα τελευταία λεπτά. Ο Πετράκης δεν είχε την τύχη με το μέρος του, με τον σύλλογο της Στερεάς Ελλάδας να υποβιβάζεται τελικά στη Super League, παρά την εξαιρετική εικόνα που έδειξε στα πλέι άουτ του φετινού πρωταθλήματος.

Στην κανονική διάρκεια, με τον Πετράκη στον πάγκο του, ο Λεβαδειακός νίκησε τον ΟΦΗ (2-0), έφερε ισοπαλία με τον Παναιτωλικό (0-0) και ηττήθηκε εκτός έδρας από Ολυμπιακό (6-0) και Ατρόμητο (1-0).

Στα πλέι άουτ νίκησε εκτός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης (0-1) και έφερε ισοπαλίες με ΟΦΗ (1-1), Ατρόμητο (1-1), Ιωνικό (2-2), Παναιτωλικό (2-2) και Λαμία (1-1). Στα τρία τελευταία παιχνίδια μάλιστα ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να είχε κάνει τρεις νίκες, οι οποίες χωρίς καμία αμφιβολία θα τον είχαν κρατήσει στη μεγάλη κατηγορία.

Τρία ματς τα οποία κύλησαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Στην αναμέτρηση με τον Ιωνικό (4η αγων.), ο Λεβαδειακός προηγήθηκε εντός έδρας με 2-1 στο 56’, αλλά ισοφαρίστηκε στο 89’ από τον Τσιγκρίνσκι. Την επόμενη αγωνιστική στο Αγρίνιο, προηγήθηκε του Παναιτωλικού στο 44’ με 2-0, αλλά και πάλι ισοφαρίστηκε στο τέλος. Αυτή τη φορά στο 90+14’ από τον Ζοάο Πέδρο, με ένα πέναλτι που είναι τουλάχιστον αμφισβητούμενο.

Χθες, στη Λαμία οι Βοιωτοί προηγήθηκαν στο 45’ με τον Νίκα, αλλά ισοφαρίστηκαν στο 90+5’ από τον Τόσιτς. Ξανά στα τελευταία λεπτά. Ένα αποτέλεσμα που τους έριξε και μαθηματικά στη δεύτερη κατηγορία. Εστω και ένα παιχνίδι να είχαν πάρει, θα είχαν ακόμα βάσιμες ελπίδες για την παραμονή στη Super League. Όμως, η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους και πλέον τη νέα σεζόν θα βρίσκονται στη δεύτερη κατηγορία, με στόχο φυσικά και πάλι την άνοδο.

«Είναι πολύ άδικο. Είναι το πέμπτο παιχνίδι που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια, η εικόνα μας ήταν καλή, η προσπάθειά μας αδικείται από το αποτέλεσμα, αλλά δυστυχώς στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν πράγματα που δεν μπορείς να δώσεις εξήγηση. Έγινε μια φάση και την πληρώσαμε ξανά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πετράκης μετά το παιχνίδι με τη Λαμία.

Η βαθμολογία πριν την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ