Ολυμπιακός: Το μικρό θαύμα του Ρέντη και οι μεγάλες προσδοκίες…

Ολυμπιακός: Το μικρό θαύμα του Ρέντη και οι μεγάλες προσδοκίες…

Ο Ολυμπιακός γίνεται η πρώτη ομάδα που επιχειρεί να κατακτήσει και τα τρία Super League πρωταθλήματα της παραγωγικής διαδικασίας. Η Κ-19 έκανε την αρχή: Κ-17 και Κ-15 περιμένουν τη σειρά τους.

Η Κ-19 του Ολυμπιακού μπόρεσε να φτάσει στην κατάκτηση της Super League έπειτα από έξι χρόνια. Επιστρέφοντας για τα καλά στην κορυφή. Η μεγάλη αυτή επιτυχία της ομάδας του Σωτήρη Συλαϊδοπούλου, της δίνει πλέον τη δυνατότητα να συμμετάσχει και στο Youth League της UEFA.

Και οι προκλήσεις δεν σταματούν εδώ για τις ακαδημλίες των Ερυθρόλευκων, καθώς είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι σύντομα μέσω της διαδικασίας των final four, την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League θα διεκδικήσει τόσο η ομάδα Κ-17, όσο και εκείνη της Κ-15 που προηγούνται στον βαθμολογικό πίνακα. Με το πιο εντυπωσιακό να είναι πως ποτέ καμιά ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να κατακτήσει όλα τα πρωταθλήματα της «παραγωγικής διαδικασίας» σε μια σεζόν.

Ήρθε η ώρα να σπάσουν… αυγά; Θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Η ουσία είναι ότι το project του Ρέντη δείχνει πως κατάφερε να «αλλάξει» πίστα πλησιάζοντας ακόμη πιο κοντά στις βασικές επιθυμίες ενός club που δεν του φτάνει μόνο να δημιουργήσει τους επόμενους σημαντικούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Θέλει να τους ετοιμάσει και για πρωταθλητές.

Έτοιμους δηλαδή να ανταποκριθούν στις δικές του (ούτως ή άλλως) μεγάλες προσδοκίες. Να τους προετοιμάσει ποδοσφαιρικά αλλά και πνευματικά σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης του υψηλότερου επιπέδου. Όπως συμβαίνει πια από τα κορυφαία αθλητικά club της Ευρώπης, που δεν αγοράζουν μόνο τους επόμενους μεγάλους. Πλέον καμαρώνουν που τους δημιουργούν κιόλας.

Εδώ και καμιά εβδομάδα για παράδειγμα η φίλαθλη Ελλάδα τσεκάρει δύο ονόματα: Χαράλαμπος Κωστούλας και Χρήστος Μουζακίτης. Πιτσιρικάδες που ακόμη πάνε στο σχολείο. Ο πρώτος ούτε 16 (30/5/2007), γιός του μπαμπά του Θανάση που έγραψε τη δική του ιστορία σε φόντο Ερυθρόλευκο κατακτώντας 7 πρωταθλήματα στην αφετηρία του αιώνα. Δεν είναι στόπερ εις το όνομα του.. πατρός (άφησε αυτή τη θέση για τον μεγαλύτερο αδερφό του, τον Κωνσταντίνο που επίσης ανήκει στους Πειραιώτες).

Είναι φορ και εγινε ο μικρός, ήδη ο νεαρότερος στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που έκανε ντεμπούτο σε επαγγελματικό επίπεδο ( σε ηλικία 15 ετών, 7 μηνών και 27 ημερών έπαιξε για πρώτη φορά στη Super League 2 με τον Ολυμπιακό Β΄ ξεπέρασε το ρεκόρ του Κυριάκου Παπαδόπουλου ο οποίος έπαιξε πρώτη φορά όταν ήταν 15 ετών, 9 μηνών και 9 ημερών). Έβαλε με την Κ-19 οκτώ γκολ και ετοιμάζει τα πιστόλια του αν χρειαστεί και για την Κ-17.

Ο δεύτερος; Μόλις πέντε μήνες μεγαλύτερος (25/12/2006).Έβαλε και εκείνος 8 γκολ με την Κ-19, μόνο που η περίπτωση του διαφέρει. Διότι δεν είναι επιθετικός όπως ο… συμμαθητής του. Είναι ένα κλασικό box to box κεντρικό χαφ με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, φαρμακερά «στημένα», αριστερό πόδι και ένα πακέτο ικανοτήτων που παραπέμπει σε wonderkid. Δεν τους ξεχωρίσαμε εμείς, ανάμεσα στους πολλούς και καλούς της generation X. Το έκανε ο ίδιος ο Ζοσέ Ανιγκό –που είναι και ο διευθυντής της ερυθρόλευκης ακαδημίας- μια εβδομάδα πριν:

«Θα παίξουν στην πρώτη ομάδα» προανήγγειλε με σιγουριά ο Γάλλος. Και δεν είναι ο μοναδικός που βάφει με τα πιο ζωηρά χρώματα το μέλλον: «Η Ακαδημία λειτουργεί σε ένα άκρως επαγγελματικό επίπεδο, οι συνθήκες και οι παροχές που υπάρχουν σε αυτήν είναι στο υψηλότερο επίπεδο στην Ελλάδα και μπορούν να συγκριθούν μόνο με Ευρωπαϊκούς συλλόγους, κάτι που αντανακλά στο όραμα της διοίκησης και του προέδρου μας κ. Βαγγέλη Μαρινάκη» εξήγησε ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος επιβεβαιώνοντας πως δεν είναι κάτι που… έτυχε.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού επενδύει σε ετήσια βάση για την παραγωγική της διαδικασία χρήματα που δεν δαπανούν 8-9 ΠΑΕ της Super League για τις επαγγελματικές ομάδες τους. Οι εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός, οι παροχές, το προπονητικό και επιστημονικό προσωπικό, η υποστήριξη των παιδιών για την σχολική τους εκπαίδευση: Ένα πρότυπο που κρύβεται επιμελώς κάτω από τον ίσκιο των απαιτήσεων της επαγγελματικής ομάδας.

Προδιαγραφές να τις ζηλεύεις και να περιμένεις από αυτές ιστορία σαν την φετινή. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάρτη στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη έφτασαν 16 προσκλητήρια από τις εθνικές ομάδες της χώρας μας (Κ-16, Κ-19, Κ-21). Για παιδιά σε όλη την κλίμακα της παραγωγικής διαδικασίας, είτε πρόκειται για την τάξη του 2002 (Τζολάκης), είτε για εκείνη του 2006 (Κωστούλας). Πως να μην καμαρώνεις για χάρη τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ