Τι… φέρνει στην ΑΕΚ η κατάκτηση του πρωταθλήματος: Το Champions League, η παραπάνω ξεκούραση και οι σίγουροι όμιλοι

Τι… φέρνει στην ΑΕΚ η κατάκτηση του πρωταθλήματος: Το Champions League, η παραπάνω ξεκούραση και οι σίγουροι όμιλοι

Πολλά τα κέρδη της ΑΕΚ από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο εφετινός τίτλος έχει ήδη πάρει τον δρόμο για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Το διπλό της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η ήττα του Παναθηναϊκού στο Φάληρο, βάφουν κιτρινόμαυρο το πρωτάθλημα.

Ουσιαστικά, η Ενωση χρειάζεται έναν βαθμό κόντρα στον Βόλο για να επιστρέψει και τυπικά στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από πέντε χρόνια.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβες» για Μπαλτάκο: «Είναι ξεγραμμένος – Του είπα ότι άμα τον δω δεν θα περάσει καλά» (vid)

Φυσικά, εκτός από την κούπα, η ΑΕΚ εξασφαλίζει και άλλα πολλά κέρδη. Κατ’ αρχάς, στο καλεντάρι των  κιτρινόμαυρων προστίθενται περίπου 15 μέρες επιπλέον διακοπών, καθώς οι υποχρεώσεις τους στα προκριματικά του Champions League δεν θα αρχίσουν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, δηλαδή 25-26 Ιουλίου και 1-2 Αυγούστου, αλλά από τον τρίτο προκριματικό γύρο. Η ΑΕΚ θα ριχτεί στη μάχη στις 8-9 και στις 15 Αυγούστου στον τρίτο προκριματικό γύρο των πρωταθλητών.

Ενα άλλο σημαντικό όφελος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, είναι ο σίγουρος ευρωπαϊκός όμιλος. Οτι και να συμβεί στο μονοπάτι του Champions League, η ΑΕΚ έχει εξασφαλίσει ότι θα παίξει σε group stages μέχρι τον Δεκέμβριο.

Αν ο δικέφαλος κάνει δύο προκρίσεις, στον τρίτο προκριματικό (8-9 και 15 Αυγούστου) και στα playoffs (22-23, 29-30 Αυγούστου), τότε θα βρεθεί στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Αντίθετα, αν η ΑΕΚ αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα παίξει στα playoffs του Europa League, στις 24 και 31 Αυγούστου, ενώ ακόμη κι αν αποκλειστεί εκεί, θα πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Conference League. Τέλος, αν η Ενωση γνωρίσει τον αποκλεισμό στα playoffs του Champions League, θα παίξει στους ομίλους του Europa League.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι για το Champions League

Οι πρωταθλητές θα μάθουν τον αντίπαλό τους, πιθανότατα ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει αντίπαλος, στην κλήρωση στις 24 Ιουλίου. Η ΑΕΚ έχει ελπίδες να είναι στους ισχυρούς σε αυτή την πρώτη κλήρωση, από την οποία θα προκύψουν έξι ζευγάρια. Οι υποψήφιοι αντίπαλοι αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολλοί, αφού περιλαμβάνονται οι ομάδες που θα ξεκινήσουν από τον πρώτο προκριματικό. Ανάμεσά τους είναι οι Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία), Μόλντε (Νορβηγία), Αστάνα (Καζακστάν), Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία), Ελσίνκι (Φινλανδία), Φλόρα Ταλίν (Εσθονία), η Χέκεν (Σουηδία), Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία), Νιου Σέιντς (Ουαλία), Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), Ζρίνσκι (Βοσνία), Λίνκολν (Γιβραλτάρ), Σαχτιόρ Σαλιγκόρσκ (Λευκορωσία), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία), Ράκοβ (Πολωνία), Βαλμιέρα (Λετονία), Λάρνε (Βόρεια Ιρλανδία), Χάμρουν Σπάρτανς (Μάλτα), Εσπεράνζ (Λουξεμβούργο), Στρούγκα (Β. Μακεδονία), καθώς επίσης η πρωταθλήτρια Δανίας (Κοπεγχάγη ή Νόρτζελαντ), Τσεχίας (Σπάρτα ή Σλάβια Πράγας), Κύπρου (Άρης Λεμεσού ή ΑΠΟΕΛ), Ουγγαρίας (πιθανότατα Φερεντσβάρος), Ρουμανίας (Φαρούλ ή Στεάουα), Βουλγαρίας (ΤΣΣΚΑ Σόφιας ή Λουντογκόρετς), Σλοβακίας (Ντέμπρετσεν ή Σλόβαν), Τουρκίας (Γαλατά ή Φενέρμπαχτσε), Αζερμπαϊτζάν (πιθανότατα Καραμπάγκ), Αρμενίας (Μπάναντς), Μολδαβίας (πιθανότατα Σέριφ) και Ισραήλ (πιθανότατα Μακάμπι Χάιφα).

Η κλήρωση των playoffs θα διεξαχθεί στις 7 Αυγούστου, ενώ στους έξι νικητές ζευγαριών που θα προκύψουν από τον τρίτο προκριματικό του Champions League, θα προστεθούν η πρωταθλήτρια Ουκρανίας Σαχτάρ Ντόνετσκ και η πρωταθλήτρια Βελγίου (μία εκ των Γκενκ, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και Αντβέρπ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ