Η περίπτωση Φαριόλι, η παρουσία στο ντέρμπι, η συζήτηση και η επιλογή του Ολυμπιακού

Η περίπτωση Φαριόλι, η παρουσία στο ντέρμπι, η συζήτηση και η επιλογή του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα και συζήτησε με τον 34χρονο ταλαντούχο Ιταλό τεχνικό, Φραντσέσκο Φαριόλι. Η τελική επιλογή.

Δεν είναι μυστικό. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης προπονητή για την επόμενη σεζόν. Μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν την τελική τους απόφαση. Ηδη εδώ και καιρό έχουν κυκλοφορήσει ονόματα προπονητών. Αλλοι αρέσουν, άλλοι βγήκαν από τη λίστα και άλλοι παραμένουν σε αυτήν. Κάποιοι εξ αυτών ήρθαν στην Ελλάδα. Συζήτησαν με τον σύλλογο, ανέλυσαν τη φιλοσοφία και τις σκέψεις τους πάνω στο ποδόσφαιρο. Και κυρίως εξέφρασαν την επιθυμία να εργαστούν στους Ερυθρόλευκους.

Σε αυτή την κατηγορία, λοιπόν, βρίσκεται και ένα από τα πιο «καυτά» νέα ονόματα της προπονητικής στην Ιταλία τα τελευταία χρόνια. Για τον πολύ κόσμο το όνομα του Φραντσέσκο Φαριόλι μπορεί να μην λέει πολλά πράγματα, ωστόσο, αν και μόλις 34 ετών, ο Ιταλός τεχνικός έχει προλάβει να δημιουργήσει εξαιρετικά καλό όνομα και να βρίσκεται ήδη σε λίστες ομάδων από ολόκληρη την Ευρώπη. Ακόμη και αγγλικών ομάδων!

Διαβάστε επίσης: Γιατί το Κάουνας θα είναι εντός έδρας Final Four για τον Ολυμπιακό

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνομα του Φαριόλι έφτασε στα χέρια του Ολυμπιακού από πρόσωπο εμπιστοσύνης. Πρόσωπο που έπαιξε ρόλο και στις παλαιότερες επαφές των Ερυθρόλευκων με τον Ρομπέρτο Ντε Ζέρμπι. Τον Ιταλό τεχνικό, που μετά τη σπουδαία δουλειά σε Σασουόλο, Σαχτάρ, πλέον κερδίζει τις εντυπώσεις και στην Αγγλία, με την Μπράιτον. Με την οποία παλεύει να μπει στις θέσεις της Ευρώπης στην Premier League.

Ο Φαριόλι, λοιπόν, ήταν συνεργάτης του Ντε Ζέρμπι, αρχικά σε ρόλο προπονητή τερματοφυλάκων. Αλλά ουσιαστικά ο νυν τεχνικός της Μπράιτον είναι ο προπονητικός του μέντορας. Καθώς μετά την 3ετή συνεργασία τους σε Μπενεβέντο και Σασουόλο, ο νεαρός τεχνικός ξεκίνησε τη δική του προπονητική διαδρομή.

Εγινε για έναν χρόνο βοηθός του Τσαγκντάν Αντάς στην Αλάνιασπορ (2020-21) και πριν τελειώσει η σεζόν (Μάρτιος του 2021), ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Καραγκιουμρούκ, οδηγώντας τη στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, την υψηλότερη της ιστορίας της. Τον Δεκέμβριο του 2021 αποχώρησε από την πάγκο της και λίγες ημέρες μετά επέστρεψε στην Αλάνιασπορ, ως πρώτος προπονητής. Προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση, καθώς οδήγησε την ομάδα του ως την 5η θέση του τουρκικού πρωταθλήματος. Φέτος η σεζόν είχε διακυμάνσεις, αλλά η διοίκηση του τουρκικού συλλόγου ήθελε να επεκτείνει το συμβόλαιό του για πολλά χρόνια. Ο ίδιος αρνήθηκε και τον Φεβρουάριο αποχώρησε.

Ο Φαριόλι από τον Φεβρουάριο έως και σήμερα, αποτελεί θέμα συζήτησης για πολύ σημαντικές ομάδες. Ο ίδιος έφτασε κοντά στο να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Τιάγκο Μότα στη Σπέτσια, πριν ο σύλλογος ξεκινήσει να κερδίζει. Επίσης, συζήτησε για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Γουότφορντ για τη νέα χρονιά, καθώς ήταν ο βασικός υποψήφιος για τον πάγκο των Αγγλων, αλλά δεν συμφώνησε στους όρους του συμβολαίου. Ενώ ήδη η Σάντερλαντ έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για να συζητήσει μαζί του για τη νέα σεζόν, μετά την επίτευξη της σωτηρίας.

Ο Ολυμπιακός αναζητά έναν προπονητή που θα μπορέσει να κάνει τον Ολυμπιακό να αποδίδει το ποδόσφαιρο που ταιριάζει στη μενταλιτέ και την κουλτούρα του. Και μέσω αυτού να μπορέσει να επανέλθει στην κορυφή. Από τα πρώτα του βήματα ο Φαριόλι έχει δείξει ότι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ο σχηματισμός, όσο ο τρόπος που κινούνται οι παίκτες στο γήπεδο. Η πίεση ψηλά. Η συνεχής κίνηση. Η επίθεση και το ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Στοιχεία που αποτελούν δεύτερη φύση του Ολυμπιακού. Αλλά που δεν είναι δεδομένο πως μπορεί να τα εφαρμόσει και στον Ολυμπιακό. Εξάλλου, μπορεί το ταλέντο του να φαίνεται, αλλά το ίδιο και η απειρία. Κάτι που επίσης μπαίνει στην τελική ζυγαριά.

Ο Φαριόλι ήρθε στην Ελλάδα πριν λίγες ημέρες. Μίλησε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Είδε το Γεώργιος Καραϊσκάκης. Είδε από κοντά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Εμαθε πώς λειτουργεί ο σύλλογος. Διαπίστωσε το κορυφαίο επίπεδο που υπάρχει σε ό,τι έχει να κάνει με τις εγκαταστάσεις, αλλά και την οργάνωση και τις δομές της ομάδας. Γενικώς διαπίστωσε πως το μέγεθος είναι μεγάλο. Τεράστιο. Και ο Ολυμπιακός είναι αυτός που θα κρίνει εάν ο 34χρονος τεχνικός μπορεί να περάσει και στους Ερυθρόλευκους τα θετικά στοιχεία που τον έχουν κάνει διάσημο στη χώρα του και όχι μόνο. Προς το παρόν, το μόνο σίγουρο είναι πως στον Πειραιά μελετούν την περίπτωσή του. Και τα συμπεράσματα από τις προσωπικές επαφές με τον Ιταλό.

Τον τελευταίο λόγο, ωστόσο, θα τον έχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Όπως πάντα. Με τις προσπάθειες και τις επαφές σε υψηλό επίπεδο να γίνονται, ώστε ο Ολυμπιακός να είναι έτοιμος να προχωρήσει σε ανακοινώσεις το συντομότερο δυνατό. Με τα ονόματα των Σεργκέρι Ρεμπρόφ, Ερνάν Κρέσπο, Ρούντι Γκαρσία να είναι στην καθημερινή επικαιρότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ