Ένα Champions League περιμένει τον Ολυμπιακό στο… Europa

Ένα Champions League περιμένει τον Ολυμπιακό στο… Europa

Χωρίς να ξέρει ακόμη σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα αγωνιστεί, στον Ολυμπιακό, περιμένουν αντιπάλους επιπέδου Champions League, αν «μπουν» στο Europa.

Τα μάτια στραμμένα στον αυριανό (24/5) τελικό Κυπέλλου Ελλάδος έχουν στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι», σε περίπτωση που η ΑΕΚ κατακτήσει το τρόπαιο, θα κληθούν να αγωνιστούν -τουλάχιστον- στο τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που θα επηρεάσουν το πότε θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό ταξίδι των Πειραιωτών. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που η Φιορεντίνα κατακτήσει το Conference League, τότε θα κάνει «δώρο» στον Ολυμπιακό και έτσι θα αγωνιστεί στα πλέι οφ του Europa League. Παράλληλα, αυτό σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν εξασφαλισμένους τους ομίλους του Conference, σε περίπτωση που αποκλειστούν.

Διαβάστε επίσης: Τα 14 ρεκόρ του Γκουαρντιόλα στην Αγγλία, που τον καθιστούν κορυφαίο!

Ας κάνουμε όμως μία υπόθεση εργασίας. Ποιες θα είναι οι ομάδες που θα βρεθούν απέναντι στον Ολυμπιακό, σε περίπτωση που καταφέρει να φτάσει με τον έναν η τον άλλον τρόπο, στους ομίλους του Europa League;

Τα τελικά γκρουπ δυναμικότητας που προκύπτουν αυτή την στιγμή, με βάση τις τωρινές βαθμολογίες των πρωταθλημάτων, αλλά και τις βαθμολογίες των ομάδων στη κατάταξη της UEFA, μας δείχνουν το χάρτη της διοργάνωσης για τη σεζόν 2023-2024, αλλά και το υψηλό της επίπεδο.

Αναλυτικότερα, όπως βλέπουμε στο παρακάτω γράφημα, η νικήτρια του Conference League (Γουέστ Χαμ ή Φιορεντίνα), η Λίβερπουλ, ο Άγιαξ και η Βιγιαρεάλ, είναι οι ομάδες που συνθέτουν το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Αν μη τι άλλο, υπάρχει άρωμα… Champions League και κατ’ επέκταση, το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης.

Το ίδιο όμως συμβαίνει και στο δεύτερο γκρουπ. Εκεί, θα τοποθετηθούν οι «ερυθρόλευκοι» σε περίπτωση που καταφέρουν να βρεθούν στους ομίλους του Europa League. Ως αποτέλεσμα, θα αποφύγουν, στην κλήρωση των ομίλων, την Μίλαν που φέτος έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, την Αϊντχόβεν και την Ρεάλ Μπέτις, μεταξύ άλλων.

Στο τρίτο γκρουπ, υπάρχει η μεγάλη έκπληξη της φετινής Premier League Μπράιτον και η Φράιμπουργκ που οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν φέτος στον όμιλο. Από τον τέταρτο, ξεχωρίζει η παρουσία της γαλλικής Τουλούζ.

Γίνεται σαφές, πως ανεξάρτητα από το πόσο βατό ή όχι θα είναι το ταξίδι του Ολυμπιακού, μέχρι τους ευρωπαϊκούς ομίλους, αν αυτοί είναι του Europa League, τότε θα αγωνιστεί σε ένα μικρό… Champions League.

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ