ΑΕΚ: Η παραμονή της Θέλτα καθορίζει την τύχη του Πινέδα

ΑΕΚ: Η παραμονή της Θέλτα καθορίζει την τύχη του Πινέδα

Με τη Θέλτα να μην έχει ακόμη εξασφαλισμένη την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία, η ΑΕΚ κάθεται «σε αναμμένα κάρβουνα» για την περίπτωση Πινέδα.

Η ΑΕΚ μπορεί να ολοκλήρωσε τις δικές της αγωνιστικές υποχρεώσεις κατακτώντας και το Πρωτάθλημα και τοι Κύπελλο στην Ελλάδα, όμως έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της στην Ισπανία, εκεί που η La Liga έχει ακόμη μία αγωνιστική και η πορεία της Θέλτα επηρεάζει την «Ένωση».

Στην ΑΕΚ κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα», καθώς από την παραμονή ή όχι της Θέλτα στην πρώτη κατηγορία του Ισπανικού ποδοσφαίρου θα εξαρτηθεί το κατά πόσο θα είναι εύκολο να κρατήσει στο ρόστερ της τον Πινέδα και την επόμενη σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Η στιγμή της έντασης ανάμεσα σε Λαρεντζάκη – Μπαρτζώκα και ο… πυροσβέστης Γουόκαπ (vids)

Με τον Ορμπελίν Πινέδα, να αποτελεί έναν από τους πιο καθοριστικούς παίκτες στην μαγική πορεία των «Κιτρινόμαυρων», που οδήγησε στο 3ο νταμπλ της ιστορίας τους, επιθυμία όλων στα Σπάτα είναι να τον κρατήσουν με κάθε τρόπο στο ρόστερ της ομάδας τη νέα σεζόν, με την προοπτική του Champions League.

Ο Μεξικανός είναι δανεικός στην «Ένωση» και αυτή τη στιγμή η ομάδα που ανήκει, η Θέλτα, παίζει τα «ρέστα» της για να παραμείνει στη La Liga και να μην γνωρίσει τον υποβιβασμό στη Segunda Division, που θα μειώσει αυτόματα την αξία του Πινέδα.

Το αν θα μείνει στην κατηγορία ακόμη δεν είναι γνωστό, με μία αγωνιστική να απομένει στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά η ομάδα από το Βίγκο δυσχέρανε αρκετά τη θέση της μετά τη χθεσινή εκτός έδρας ήττα της με 1-0 από την Κάντιθ.

Αυτή τη στιγμή η Θέλτα έχει 40 βαθμούς και είναι μία θέση πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού, με την Βαγιαδολίδ ακριβώς στο όριο του υποβιβασμούς, στους 39.

Την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται στο «Μπαλαϊδος» την πρωταθλήτρια, Μπαρτσελόνα και με νίκη σφραγίζει και βαθμολογικά την παραμονή της στην κατηγορία.

Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, για να μείνει η Θέλτα στη La Liga θα χρειαστεί ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Βαγιαδολίδ που υποδέχεται τη Χετάφε.

Αν από την άλλη πλευρά, η Θέλτα γνωρίσει την ήττα από τους «Καταλανούς» και η Βαγιαδολίδ μείνει στην ισοπαλία με τη Χετάφε, τότε στην ισοβαθμία των δύο ομάδων, στα σαλόνια της Premiera Division θα παίζει και του χρόνου η Θέλτα που έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από την ομάδα του Βραζιλιάνου Ρονάλντο.

Ιδανικό σενάριο για την ΑΕΚ, θα ήταν ο υποβιβασμός της Θέλτα, γιατί θα μπορούσε να καταθέσει πρόταση με λιγότερα χρήματα, από αυτά που ζητάνε αυτή τη στιγμή οι «Ολίβικος», για να ντύσει μόνιμα τον Πινέδα στα «κιτρινόμαυρα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ