Μουζακίτης-Κωστούλας: Τα wonderkids του Θρύλου

Μουζακίτης-Κωστούλας: Τα wonderkids του Θρύλου

Οι δυο πιο... επώνυμοι πιτσιρικάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χαράλαμπος Κωστούλας και Χρήστος Μουζακίτης συνέβαλλαν τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Κ19 από τον Ολυμπιακό και οδήγησαν την Κ17 στον τελικό του πρωταθλήματος.

Η ομάδα Κ17 του Ολυμπιακού νίκησε με 2-0 την αντίστοιχη του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του πρωταθλήματος της Super League. Μεγάλοι πρωταγωνιστές δύο νεαροί ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει με την παρουσία τους στις νεανικές ομάδες του Ολυμπιακού εδώ και αρκετό καιρό.

Ο Χαράλαμπος Κωστούλας και ο Χρήστος Μουζακίτης ήταν εκείνοι που πέτυχαν τα δύο γκολ των Ερυθρόλευκων στην αναμέτρηση με τον Άρη και έστειλαν τους Πειραιώτες στον τελικό του Final 4 του πρωταθλήματος της Κ17, εκεί που θα αντιμετωπίσουν τον νικητή της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης: Οριστικό: Νοκ-άουτ ο Σλούκας με Παναθηναϊκό

Ο πρώτος έχοντας κλείσει εδώ και λίγο καιρό τα 16 (30/5/2007), γιός του μπαμπά του Θανάση που έγραψε τη δική του ιστορία σε φόντο Ερυθρόλευκο κατακτώντας 6 πρωταθλήματα στην αφετηρία του αιώνα. Δεν είναι στόπερ εις το όνομα του.. πατρός (άφησε αυτή τη θέση για τον μεγαλύτερο αδερφό του, τον Κωνσταντίνο που επίσης ανήκει στους Πειραιώτες). Είναι φορ και έγινε ο μικρός, ήδη ο νεαρότερος στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που έκανε ντεμπούτο σε επαγγελματικό επίπεδο (σε ηλικία 15 ετών, 7 μηνών και 27 ημερών έπαιξε για πρώτη φορά στη Super League 2 με τον Ολυμπιακό Β΄ ξεπέρασε το ρεκόρ του Κυριάκου Παπαδόπουλου ο οποίος έπαιξε πρώτη φορά όταν ήταν 15 ετών, 9 μηνών και 9 ημερών). Με την Κ19 του Ολυμπιακού σημείωσε φέτος 8 γκολ.

Ο δεύτερος; Μόλις πέντε μήνες μεγαλύτερος (25/12/2006). Έβαλε και εκείνος 8 γκολ με την Κ19, μόνο που η περίπτωση του διαφέρει. Διότι δεν είναι επιθετικός όπως ο… συμμαθητής του. Είναι ένα κλασικό box to box κεντρικό χαφ με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, φαρμακερά «στημένα», αριστερό πόδι και ένα πακέτο ικανοτήτων που παραπέμπει σε wonderkid. Δεν τους ξεχωρίσαμε εμείς, ανάμεσα στους πολλούς και καλούς της generation X. Το έκανε ο ίδιος ο Ζοσέ Ανιγκό λέγοντας πριν από λίγο καιρό, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Κ19, πως «Θα παίξουν στην πρώτη ομάδα».

«Η Ακαδημία λειτουργεί σε ένα άκρως επαγγελματικό επίπεδο, οι συνθήκες και οι παροχές που υπάρχουν σε αυτήν είναι στο υψηλότερο επίπεδο στην Ελλάδα και μπορούν να συγκριθούν μόνο με Ευρωπαϊκούς συλλόγους, κάτι που αντανακλά στο όραμα της διοίκησης και του προέδρου μας κ. Βαγγέλη Μαρινάκη» εξήγησε ο προπονητής της ομάδας Κ19 του Ολυμπιακού, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος επιβεβαιώνοντας πως δεν είναι κάτι που… έτυχε.

Και τα δύο αυτά παιδιά είναι στελέχη της Εθνικής ομάδας Κ17. Ο Μουζακίτης έχει αγωνιστεί πέντε φορές ως βασικός με ένα γκολ και μία ασίστ κι ο Κωστούλας τρεις φορές ως αλλαγή.

Στον ημιτελικό με τον Άρη, πέτυχαν από ένα γκολ ο καθένας και οδήγησαν εκ του ασφαλούς τους Πειραιώτες στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Κωστούλας κέρδισε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Μουζακίτης για το 0-1 του Ολυμπιακού, ενώ και πάλι ο πρώτος διαμόρφωσε το τελικό 0-2 στο 82ο λεπτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ