Χαράλαμπος Κωστούλας: Με βαριά κληρονομιά και λαμπρό μέλλον! (pics+vid)

Χαράλαμπος Κωστούλας: Με βαριά κληρονομιά και λαμπρό μέλλον! (pics+vid)

Ο 16χρονος γιος του Θανάση Κωστούλα, Χαράλαμπος, είναι χωρίς καμία αμφιβολία το next big thing του ελληνικού ποδοσφαίρου...

Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα και βαδίζει πάνω σε ευρωπαϊκά πρότυπα, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην ακαδημία του. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Κ17 του πειραϊκού συλλόγου, η οποία πριν από λίγες ημέρες νίκησε στον τελικό του πρωταθλήματος την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ με 5-4 στα πέναλτι και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν. Μια «φουρνιά» γεμάτη ταλέντο και εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, που έχουν όλα τα φόντα για να φτάσουν στο κορυφαίο επίπεδο και να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Ενας από αυτούς είναι χωρίς αμφιβολία ο Χαράλαμπος Κωστούλας. Ο γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή των Πειραιωτών, Θανάση, ο οποίος έκανε σπουδαία καριέρα με τη φανέλα του Ολυμπιακού και έγραψε ιστορία στον σύλλογο του μεγάλου λιμανιού. Το ίδιο θέλει να κάνει και ο γιος του, ο οποίος – σε αντίθεση με τον πατέρα του – αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ενας παίκτης με… βαριά κληρονομιά, με τις εμφανίσεις του να δημιουργούν τεράστιες προσδοκίες.

Διαβάστε επίσης: Στην Αθήνα μαζί με τον Κορδόν ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ: Τι ώρα προσγειώνεται

Ενας ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει για τον τρόπο που κινείται στην αντίπαλη περιοχή και την ευκολία με την οποία στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ενας… killer, με τον νεαρό άσο να σκοράρει κατά ριπάς. Φέτος, αγωνίστηκε τόσο με την Κ17 όσο και με την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου, σκοράροντας συνολικά 21 γκολ. Μάλιστα, ο Χαράλαμπος Κωστούλας «έσπασε» το ρεκόρ του νεότερου ποδοσφαιριστή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που αγωνίστηκε σε επαγγελματικό πρωτάθλημα, όταν τον περασμένο Ιανουάριο έκανε το ντεμπούτου του με τον Ολυμπιακό Β΄ σε ηλικία 15 ετών, 7 μηνών και 27 ημερών. «Όλα τα παιδιά του Ολυμπιακού έχουμε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε για μια επαγγελματική καριέρα υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, τις οποίες μας τις προσφέρει η διοίκηση του Ολυμπιακού και ο πρόεδρος μας κ. Βαγγέλης Μαρινάκης. Σίγουρα νιώθω πάρα πολύ τυχερός για αυτό», ανέφερε πρόσφατα μιλώντας στα «ΝΕΑ».

Και πρόσθεσε: «Προσπαθώ να μάθω απ’ όλους. Ακόμη και από ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίζονται στις θέσεις που αγωνίζομαι εγώ. Από τον Κωνσταντίνο Τζολάκη ας πούμε που διανύοντας την απόσταση ως την επαγγελματική ομάδα κατάφερε όχι μόνο να γίνει ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας αλλά να περάσει και στο Πανεπιστήμιο γιατί ακόμη και αν πετύχω τους ποδοσφαιρικούς μου στόχους ξέρω ότι θα πρέπει να είμαι προετοιμασμένος και για την επόμενη μέρα στη ζωή και οι σπουδές είναι ένα τεράστιο εφόδιο. Όσο για το «9»; Σίγουρα από τον Λαουτάρο Μαρτίνες, τον Χάαλαντ».

Ο Χαράλαμπος γνωρίζει από… πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις στο κορυφαίο επίπεδο και ακόμα περισσότερο να παραμείνει σε αυτό. Ο πατέρας του αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 1999 έως το 2007, κατακτώντας επτά πρωταθλήματά και δύο Κύπελλα, ενώ κατέγραψε συνολικά 202 συμμετοχές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο μεγαλύτερος αδερφός του, Κωνσταντίνος, αγωνίζεται επίσης στην ακαδημία του Ολυμπιακού (Κ19). «Προφανώς μπορεί να καταλάβει τα άγχη μου και τους προβληματισμούς μου. Να μου εξηγήσει πράγματα τα οποία ίσως άλλοι γονείς χωρίς την ίδια εμπειρία να μην μπορούν να εξηγήσουν στον ίδιο βαθμό», ανέφερε για τον πατέρα του στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ».

Παράλληλα αναφέρθηκε στο μέλλον του, τονίζοντας: «Είμαι χαρούμενος και περήφανος, κοιτάζω όμως πάντα μπροστά. Το πιο σημαντικό είναι να δώσεις ξανά το 100% στην επόμενη προπόνηση, για να αποδώσεις ανάλογα στον επόμενο αγώνα», ενώ μιλώντας για την καθημερινότητά του δήλωσε: «Προπόνηση , αγώνας, σχολείο. Όλα έχουν την ώρα τους. Όπως οι συμπαίκτες μου έτσι και εγώ προσπαθώ να είμαι συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις. Θέλει πρόγραμμα, οργάνωση, συγκέντρωση και επιμονή. Υπάρχουν μπροστά πολλά περιθώρια βελτίωσης.  Δεν είναι βάρος κάτι που το κάνεις με αγάπη. Και σίγουρα νιώθω πάρα πολύ τυχερός που έχω όλα αυτά τα προνόμια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ