Αγρίεψε ο Μαρτίνεθ – Τέσσερις διπλές προπονήσεις αυτή την εβδομάδα – Ανεβαίνουν οι 5 «μικροί»

Αγρίεψε ο Μαρτίνεθ – Τέσσερις διπλές προπονήσεις αυτή την εβδομάδα – Ανεβαίνουν οι 5 «μικροί»

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ανεβάζει τον δείκτη δυσκολίας της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, με σερί προπονήσεις και 4/6 διπλές! Ποιοι είναι οι «νέοι» που μπαίνουν από σήμερα.

Ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να δραστηριοποιείται ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα αυτό το διάστημα. Εσωτερικά και εξωτερικά. Τρία μέτωπα διαφορετικά, αλλά εξίσου σημαντικά. Διότι από το αποτέλεσμα του καθενός ξεχωριστά, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η εικόνα που θα παρουσιάσει το σύνολο, το επίπεδο, η ποιότητα του ποδοσφαίρου, αλλά και γενικώς η αγωνιστική παρουσία των Ερυθρόλευκων στην εφετινή σεζόν.

Το πρώτο και βασικό μέτωπο, αφορά στην προετοιμασία, που έχει ήδη ξεκινήσει στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ από σήμερα σηκώνει μανίκια. Στους 18 ποδοσφαιριστές που έχουν ήδη ενταχθεί στις προπονήσεις από την περασμένη εβδομάδα, θα ενταχθούν ακόμη πέντε. Νέοι και φιλόδοξοι. Ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης (στόπερ), ο Ισίδωρος Κουτσίδης (στόπερ) και ο Χρήστος Λιάτσος από την ομάδα Β, όπως και οι πρωταθλητές με την Κ17 και Κ19 Χρήστος Μουζακίτης (μέσος) και Μπάμπης Κωστούλας (σέντερ φορ).

Διαβάστε επίσης: Τι είπε ο Λάρκιν για τον Αταμάν και τον Παναθηναϊκό…

Επιπλέον, ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει αποφασίσει να ανεβάσει πολύ την ένταση και τη δυσκολία των προπονήσεων. Και σε αυτό το διάστημα της προετοιμασίας, θα υπάρχει μεγάλη πίεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι βάσει του προγράμματος που εξέδωσαν ο ίδιος και οι συνεργάτες του και μοιράστηκε στους ποδοσφαιριστές, αυτή την εβδομάδα, υπάρχουν προπονήσεις έως το Σάββατο (01/07).

Αλλά δεν είναι αυτό το εντυπωσιακό. Εκείνο που δείχνει τις διαθέσεις του νέου προπονητή είναι το γεγονός ότι οι τέσσερις από τις έξι ημέρες δουλειάς αυτής της εβδομάδας, περιλαμβάνουν διπλές προπονήσεις (Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη Παρασκευή). Κάτι που δείχνει ότι ο Μαρτίνεθ θέλει να περάσει πολύ χρόνο στο γήπεδο με τους ποδοσφαιριστές του. Να δουλέψει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, τουλάχιστον με όσους έχει στα χέρια του, και να χτίσει μια ομάδα όπως την έχει στο μυαλό του. Σκληρή, που θα πιέζει, θα τρέχει ακατάπαυστα, θα «πνίγει» τον αντίπαλο. Και για να συμβεί αυτό, χρειάζονται πολλά, κυρίως, όμως πνευμόνια και καλή φυσική κατάσταση.

Το δεύτερο μέτωπο στο οποίο κινείται δυναμικά ο Ολυμπιακός, είναι αυτό της μεταγραφικής ενίσχυσης. Οι μεταγραφικές προτεραιότητες είναι συγκεκριμένες: Κεντρικός αμυντικός (αριστεροπόδαρος), αμυντικός μέσος και σέντερ φορ. Την ώρα που υπάρχει στο τραπέζι η φοβερά δύσκολη περίπτωση του Νταρντέρ, αλλά και το θέμα ενός εξτρέμ, με το όνομα του Χόρχε ντε Φρούτος να βρίσκεται στη λίστα επιλογών του Αντόνιο Κορδόν, ενώ όπως έχουμε ήδη αναφέρει στο τραπέζι υπάρχει και το όνομα του Τέτε Μορέντε της Έλτσε.

Το τρίτο και επίσης πολύ σημαντικό μέτωπο που απασχολεί Κορδόν, Μαρτίνεθ, αλλά και ολόκληρο τον σύλλογο, είναι οι αποχωρήσεις. Οι οποίες δεν θα είναι λίγες.

Και πιθανότατα θα αφορούν και παίκτες που βρίσκονται στους «18» της προετοιμασίας και όχι μόνο όσους επιστρέψουν. Και αυτό και για κάποιους, αυτό το διάστημα των προπονήσεων, ίσως είναι πιο σημαντικό από τους άλλους. Καθώς έχουν την ευκαιρία να δείξουν στοιχεία που δεν είχαν δείξει έως σήμερα. Κυρίως από άποψη προσωπικότητας, χαρακτήρα. Και η ευκαιρία είναι σημαντική, διότι ο Μαρτίνεθ δεν ξέρει σχεδόν κανέναν. Αρα, όλοι ξεκινούν από ευεργετική αφετηρία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ