Παντελίδης : «Πίστευα ότι θα βγούμε στην Ευρώπη»

Παντελίδης : «Πίστευα ότι θα βγούμε στην Ευρώπη»

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Σάββας Παντελίδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για την φετινή πορεία της ομάδας του και την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να κατακτήσει την πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και θα παίξει το καλοκαίρι στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Ο προπονητής των Αρκάδων, Σάββας Παντελίδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για την πορεία της ομάδας του στην Σούπερ Λίγκα και είχε μόνο καλά λόγια να πει για την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του.

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης:

Για το αν πίστευε ότι ο Αστέρας θα βγει στην Ευρώπη και τη συμφωνία του να μείνει στην ομάδα: «Στην πρώτη συζήτηση που κάναμε όταν ήρθα έβαλα πριμ εξόδου στην Ευρώπη. Οπότε ναι, το πίστευα. Είχαμε ξεκινήσει συζητήσεις από τον Φλεβάρη και μέσα Μαρτίου ολοκληρώθηκαν. Θεώρησε η διοίκηση ότι ήταν πετυχημένη η πορεία και αποφάσισε η ομάδα να μείνει χωρίς καν να ξέρουμε αν θα βγούμε στην Ευρώπη».

Για τις αλλαγές που έκανε στην ομάδα και τον στόχο της νέας σεζόν: «Όταν ήρθα στην ομάδα είπα ότι το πρώτο που πρέπει να βελτιωθεί ήταν η αμυντική λειτουργία. Αυτό έγινε γρήγορα, από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια. Ήταν καθαρά θέμα διάθεσης. Η άμυνα θέλει διάθεση και η επίθεση ταλέντο.

Μετά θέλαμε να παίξουμε και λίγο καλύτερο ποδόσφαιρο. Tο πάντρεμα αυτών των δυο στοιχείων μας οδήγησε στην επιτυχία. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να συνεχίσουμε να μας αρέσει η ομάδα μας. Ακόμα και να χάνουμε να λέμε ότι κάναμε 10 ωραίες φάσεις».

Για τις αλλαγές που θα γίνουν στον Αστέρα: «Θέλαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο ρόστερ αυτό το καλοκαίρι. Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου, αν είναι από το εξωτερικό συνήθως δεν πετυχαίνουν. Θέλω το φρεσκάρισμα στην ομάδα να γίνεται το καλοκαίρι. Και αυτό θα γίνει. Θα υπάρξουν αλλαγές και από παιδιά που λήγουν τα συμβόλαιά τους, ενώ μακάρι να γίνουν και πωλήσεις παικτών. Εμείς κάνουμε το πλάνο μας με δεδομένο ότι δεν θα πουληθεί κάποιος και… ψιλοψάχνουμε για να είμαστε έτοιμοι σε μια τέτοια περίπτωση».

Για το αν ονειρεύεται να καθίσει και στον πάγκο μιας μεγάλης ομάδας: «Αυτό που πετύχαμε φέτος ήταν το πρώτο όνειρο που είχα τα προηγούμενα 10 χρόνια. Το είχα βάλει στόχο και ήθελα να το πετύχω. Ασφαλώς και δεν σταματάς να ονειρεύεσαι. Ναι, το πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω και ότι δεν έχω να φοβηθώ κάτι.

Μέσα μου το αισθανόμουν ότι δεν μου είχε δοθεί η ευκαιρία να πετύχω κάτι, γιατί έχω ξεκινήσει από πολύ χαμηλά. Δεν έπαψα ποτέ όμως να πιστεύω ότι μόλις μου έρθει η ευκαιρία, θα την πάρω».

Για τον Δουβίκα: «Ο Τάσος έχει αυτό το μεγάλο ταλέντο που ό,τι και να κάνεις σε κάποιον δεν μπορείς να του το μάθεις. Το να στέλνει αμέσως την μπάλα στα δίχτυα. Είναι δύσκολο να το βρεις αυτό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσει και να αναπτύξει, αλλά έχει αυτό το μεγάλο προσόν που πληρώνεται παγκοσμίως».

Για τον Πασαλίδη και τον Τριανταφυλλόπουλο: «Ο Τριαντάφυλλος δεν είχε παραστάσεις. Δεν είχε δουλέψει ούτε τακτικά, ούτε σωματικά για τέτοιο επίπεδο, αλλά έκανε 30 παιχνίδια και έδειξε ότι μπορεί να κάνει εξαιρετικά πράγματα. Αυτό δείχνει ότι διαχειρίστηκε τη μεταγραφή του με πολύ ώριμο τρόπο. Είναι ώριμος και εύστροφος και σε αυτό είχε συνοδοιπόρο και τον Κώστα (σ.σ. Τριανταφυλλόπουλο). Έκαναν ένα πολύ ωραίο δίδυμο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ