Ο Ζίνι μπορεί να γίνει ο… επόμενος Λιβάι

Ο Ζίνι μπορεί να γίνει ο… επόμενος Λιβάι

Ο φορ από την Ανγκόλα ξεχώρισε στο φιλικό με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ κι έδειξε ότι αν δουλευτεί μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα.

Από φιλικά σαν αυτό της ΑΕΚ με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ δεν μπορεί κανείς να βγάλει ιδιαίτερα συμπεράσματα. Γενικά τα φιλικά δεν ενδείκνυνται για πολλά, όσον αφορά στον απλό κόσμο που παρακολουθεί. Σίγουρα οι προπονητές ξέρουν καλύτερα και μπορούν να δουν πράγματα που όποιος είναι εκτός δεν τα αντιλαμβάνεται. Συγκεκριμένα πάντως στο παιχνίδι της Ένωσης με τους Κροάτες, όπου έλειπαν οι διεθνείς και οι επιλογές ήταν περιορισμένες, μετά μάλιστα από έξι μέρες σερί με διπλές προπονήσεις, λίγα στοιχεία μπορείς να κρατήσεις. Και αυτά κυρίως σε ατομικό επίπεδο για κάποιους ποδοσφαιριστές για τους οποίους δεν υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα. Όπως για παράδειγμα για τον Ζίνι που ήταν και αυτός που προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση σε όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι.

Πρόκειται για τον επιθετικό από την Ανγκόλα που έφερε ως δανεικό στις 3 Ιανουαρίου η ΑΕΚ από ομάδα της πατρίδας του και μέσα σε κάτι λιγότερο από 1,5 μήνα τον αγόρασε αντί 350 χιλ. ευρώ, προσφέροντάς του συμβόλαιο μέχρι το 2028. Ο 21χρονος – εδώ και τρεις μέρες – φορ, προορίζονταν για την ομάδα Β’ όμως μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κέντρισε την προσοχή του Ματίας Αλμέιδα ο οποίος τον πήρε για προπονήσεις στην πρώτη ομάδα και στο φινάλε της σεζόν του έδωσε και κάποια λεπτά συμμετοχής. Κι όχι σε οποιοδήποτε ματς. Το πρώτο ήταν στο 0-0 της Νέας Φιλαδέλφειας με τον Ολυμπιακό όπου μπήκε στο 89’, με την ΑΕΚ να κυνηγά γκολ τίτλου και έπαιξε για πάνω από δέκα λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις. Το δεύτερο ήταν στο φινάλε του ματς με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» όπου η Ένωση έκανε μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: Στους αγώνες Σλούκαρος, στις διαπραγματεύσεις… Κωστάκης

Και μόνο που ο Αλμέιδα τον εμπιστεύτηκε σε δύο τόσο κρίσιμα παιχνίδια, κάτι λέει. Και τώρα ο μικρός βρίσκεται στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας κάνοντας την προσπάθειά του για να δείξει στον προπονητή του πως αξίζει να έχει μία θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν. Τι έδειξε κόντρα στη Λοκομοτίβα; Καταρχάς ότι θέλει πολλή δουλειά ακόμη για να μπορεί να δώσει πράγματα στην ΑΕΚ. Υστερεί σε ποιοτικές επαφές με την μπάλα, είναι λίγο τσαπατσούλης στην τελική προσπάθεια και γενικά ψάχνεται και ο ίδιος. Πράγμα φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς πως έχει αλλάξει η πορεία της καριέρας του μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Πέρα από τα μειονεκτήματα που θα βελτιώσει μέσω της δουλειάς του, ο Ζίνι διαθέτει κάποια εξαιρετικά στοιχεία στο παιχνίδι του.

Είναι πολύ γρήγορος, έχει έκρηξη, κινείται στον χώρο και φαίνεται πως έχει καλή αντίληψη για το πώς, πού και τι πρέπει να κάνει μέσα στην περιοχή. Παρά το νεαρό της ηλικίας του εξάλλου, δεν είναι τυχαίο πως ήδη έχει 11 συμμετοχές και τέσσερα γκολ με την ανδρική ομάδα της χώρας του. Τα σωματικά του προσόντα και το στυλ του, μοιάζουν αρκετά με του Λιβάι Γκαρσία, με τον άσο από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο βέβαια να βρίσκεται όπως είναι λογικό σε πολύ ανώτερο επίπεδο αυτή την στιγμή από τον Ζίνι. Δείχνει όμως ο μικρός πως έχει όλα τα φόντα για να εξελιχθεί και σύντομα να αποτελέσει μία σημαντική μονάδα για την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ. Ο Ματίας Αλμέιδα τον πιστεύει. Του το δείχνει από την πρώτη στιγμή, γι’ αυτό και ασχολείται πολύ μαζί του.

Από εκεί και πέρα, θετικές είναι μέχρι στιγμής οι εντυπώσεις και για τους δύο νεοαποκτηθέντες Αφρικανούς, τον Ρόκσον Γεμπόα από την Γκάνα ο οποίος παίζει στόπερ και τον Τζάλοου Λαμαράνα από την Γκάμπια που παίζει αμυντικό χαφ. Αμφότεροι έχουν ξεκινήσει καλά την προετοιμασία, πήραν και τα πρώτα τους λεπτά κόντρα στη Λοκομοτίβα και σίγουρα θα πάρουν ευκαιρίες και στα επόμενα φιλικά. Γενικά η ΑΕΚ από εδώ και πέρα στοχεύει σε τέτοιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών και δεν αποκλείεται σύντομα να προκύψουν και άλλες που αρχικά θα προορίζονται για την πρώτη ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ