Νέα διάκριση για τον Κωνσταντέλια από το CIES Football Observatory (pic)

Νέα διάκριση για τον Κωνσταντέλια από το CIES Football Observatory (pic)

Μια πολύ μεγάλη διάκριση για τον Γιάννη Κωνσταντέλια που φαίνεται πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να κάνει μια μεγάλη καριέρα.

Ως ποδοσφαιριστής ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έχει κάτι ξεχωριστό. Σπάνιο ταλέντο, με ικανότητα χειρισμού της μπάλας, η οποία σπανίζει στην ελληνική σχολή. Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ, είχε τιμητική διάκριση απ’ το CIES Football Observatory, Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.

Σε μια από τις πολλές μελέτες του έβγαλε μια λίστα καταγράφοντας αναλυτικά τους πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές U21 παγκοσμίως, οι οποίοι ομαδοποιούνται βάσει τη θέσης τους, με την υποσημείωση πως δεν ανήκουν στα 5 top πρωταθλήματα. Με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να λογίζεται ως αριστερός εξτρέμ σύμφωνα με το CIES παρότι μοιάζει περισσότερο με «δεκάρι».

Όπως κι αν έχει ο Κωνσταντέλιας βρίσκεται στην 6η θέση του εν λόγω Top-10! Mε την αξία του να ανέρχεται περίπου στα 9 εκατομμύρια ευρώ (8,8 εκατ. για την ακρίβεια).  Αποδεικνύοντας πως πρόκειται σίγουρα για ένα από τα κορυφαία ταλέντα στην ηλικία του και μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες για το ελληνικό ποδόσφαιρο που προσπαθεί να βρει τα πατήματά του τη νέα εποχή.

Θυμίζουμε πως λίγο καιρό πριν το CIES με νέα του μελέτη είχε κατατάξει τους 100 καλύτερους ντριμπλέρ U23 στον κόσμο, κατατάσσοντας τον «Ντέλια» στην 57η θέση, κάνοντας μία επιτυχημένη ντρίμπλα κάθε 24 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, με συνολικό ποσοστό επιτυχίας 59,5% μέχρι εκείνη την περίοδο.

Για την ιστορία στην πρώτη θέση της λίστας με τους πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές U21 παγκοσμίως βρίσκονται ο Γκανέζος, Έρνεστ Νουάμα, που ανήκει στη Νόρντζελαντ (15.4 εκατ. ευρώ), ενώ ακολουθεί το μεγαλύτερο project του ρωσικού ποδοσφαίρου, Σεργκέι Πινιάεφ (11.1). Η τριάδα κλείνει με τον Μάιρον βαν Μπρεντερόντε της Άλκμααρ (10.8).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ