Ολυμπιακός: Στην Αθήνα ο Κένεντι

Ολυμπιακός: Στην Αθήνα ο Κένεντι

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ήρθε στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους Ερυθρόλευκους.

Στην Ελλάδα για να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό έφτασε το βράδυ του Σαββάτου ο Κένεντι.

O Ρόμπερτ Κένεντι Νούνες ντο Νασιμέντο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, θα ανεβάσει επίπεδο τη μεσοεπιθετική γραμμή του πειραϊκού συλλόγου και θα προσφέρει πολύτιμες λύσεις στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, με τον οποίο γνωρίζονται πολύ καλά από την κοινή τους θητεία στη Γρανάδα. Οι δύο τους είχαν συνεργαστεί στην ισπανική ομάδα, στην οποία ο Κένεντι είχε 44 συμμετοχές, με 8 γκολ και 6 ασίστ στο ενεργητικό του.

Διαβάστε επίσης: Συγκλόνισε ο Βλάχος με δάκρυα στα μάτια: «Οφείλω μια συγγνώμη στα παιδιά…» (vid)

Ο Λατινοαμερικάνος μεσοεπιθετικός, ο οποίος πέρσι έπαιξε στη La Liga με την Βαγιαδολίδ, καταγράφοντας συνολικά 13 συμμετοχές (1 ασίστ), τις επόμενες ώρες θα ολοκληρώσει το τυπικό σκέλος της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό (σ.σ εξετάσεις, υπογραφή συμβολαίου) και θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Βραζιλιάνος έρχεται στο λιμάνι με τη μορφή δανεισμού για μία σεζόν, με τους ερυθρόλευκους να διατηρούν οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι.

Λίγο μετά την άφιξή του στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Βραζιλιάνος δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θα μπορούμε να πούμε περισσότερα αύριο», ενώ για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ ανέφερε: «Ναι, έχω συνεργαστεί με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Είχα μία καλή συνεργασία και καλή εμπειρία και ελπίζω να επαναληφθεί».

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη του Κένεντι:

Το Who is Who του Κένεντι

Ο Κένεντι γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 1996 στην πόλη Σάντα Ρίτα της Βραζιλίας και έμαθε τα μυστικά του ποδοσφαίρου στην ακαδημία της Φλουμινένσε. Κ17, Κ20 και μετέπειτα στην πρώτη ομάδα του βραζιλιάνικου συλλόγου. Μέχρι το 2015 όταν η Τσέλσι έβγαλε από τα ταμεία της 8 εκατ. ευρώ και τον έφερε στην Ευρώπη.

Στην πρώτη του χρονιά στην Γηραιά Ηπειρο πραγματοποίησε 20 συμμετοχές με τη φανέλα των Λονδρέζων, έχοντας 2 γκολ και 1 ασίστ. Τον Αύγουστο του 2016 παραχωρήθηκε δανεικός στην Γουότφορντ (3 συμ,) και στη συνέχεια ακολούθησαν οι δανεισμοί σε Νιούκαστλ (41 συμ., 3 γκολ και 3 ασίστ), Χετάφε (27 συμ., 3 γκολ και 5 ασίστ), Γρανάδα (44 συμ., 8 γκολ και 6 ασίστ), Φλαμένγκο (17 συμ., 1 γκολ και 1 ασίστ). Μέχρι το περασμένο καλοκαίρι όταν πουλήθηκε στην Βαγιαδολίδ έναντι 500.000 €. Με την ισπανική ομάδα αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια, έχοντας 1 ασίστ. Το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ήταν μέχρι το 2027, αλλά ο υποβιβασμός της Βαγιαδολίδ στη La Liga 2 άλλαξε τα δεδομένα.

Ενας ικανότατος ποδοσφαιριστής, με υψηλή τεχνική κατάρτιση, που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τη μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού.

Η χρηματιστηριακή του αξία κυμαίνεται στο 1.5 εκατ. ευρώ, αλλά το 2019 η «μετοχή» του είχε φτάσει τα 12 εκατ. ευρώ. Διακρίνεται για την ταχύτητα και την ποιότητά του, ενώ πριν από μερικά χρόνια είχε ακουστεί ακόμα και για την Παρί Σεν Ζερμέν. Εκτός από αριστερό εξτρέμ, μπορεί με την ίδια άνεση να αγωνιστεί και ως μπακ-χαφ, καλύπτοντας όλη την πλευρά. Είναι διεθνής με τις μικρές ομάδες της Βραζιλίας (U17, U20 και U23), έχοντας συνολικά 22 συμμετοχές, με 7 γκολ.

Ενας ποδοσφαιριστής τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, με τον οποίο συνυπήρξαν στην Γρανάδα. Μάλιστα, το 2020 είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League. Συνολικά στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε 205 παιχνίδια, έχοντας 20 γκολ και 26 ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ