Ο Κορδόν μίλησε με Λας Πάλμας για τον περιζήτητο Σέρχι Καρντόνα

Ο Κορδόν μίλησε με Λας Πάλμας για τον περιζήτητο Σέρχι Καρντόνα

Ο Ολυμπιακός αναζητά αντί-Ρέαμπτσιουκ και Κορδόν - Μαρτίνεθ έχουν σημαδέψει αρκετούς παίκτες. Με τον 24χρονο Σέρχι Καρντόνα, κορυφαίο αριστερό μπακ της LaLiga2 τη φετινή σεζόν, να είναι ένας εξ αυτών.

Η μεταγραφή του Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ στη Σπαρτάκ Μόσχας έχει ουσιαστικά «κλείσει». Το μόνο που απομένει είναι ο Μολδαβός αριστερός μπακ να μπει στο αεροπλάνο και να «πετάξει» για τη Ρωσία, να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το μυθικό πολυετές συμβόλαιο, που θα του αποφέρει καθαρά 2.000.000 € τον χρόνο. Στα ταμεία του Ολυμπιακού θα μπουν σίγουρα 6.000.000, συν σχεδόν ακόμη δύο εκατομμύρια, με βάση τα μπόνους. Για την ιστορία, ο Ολεγκ αναχωρεί για τη Μόσχα την Παρασκευή (04/08). Ημέρα κατά την οποία ο Ολυμπιακός θα καταθέσει τη λίστα του στην UEFA για τα παιχνίδια με την Γκενκ. Και ιδανικά θα ήθελε να έχει ήδη κλείσει ή έστω να είναι κοντά στον αντικαταστάτη του. Με τον Αντόνιο Κορδόν να έχει σημαδέψει τον Σέρχι Καρντόνα!

Το όνομα του 24χρονου (08/07/1999) αριστερού μπακ της Λας Πάλμας, μπορεί να μην είναι γνωστό στην Ελλάδα, αλλά την τελευταία διετία, ο υψηλόσωμος (1.85 μ.) ακραίος αμυντικός, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της LaLiga2, ενώ φέτος αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας των «Νησιωτών» να επιστρέψουν στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, έπαιξε τόσο καλά, που αναδείχθηκε κορυφαίος αριστερός μπακ του πρωταθλήματος. Με το όνομά του να συνδέεται με σημαντικές ομάδες, εντός και εκτός Ισπανίας.

Διαβάστε επίσης: Βαθμολογία UEFA: Στην 20η θέση η Ελλάδα, μια… ανάσα από την Κροατία

Οι πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι ο Αντόνιο Κορδόν έχει σε περίοπτη θέση στη λίστα του τον Καρντόνα. Για την ακρίβεια, πηγές αναφέρουν πως ο ίδιος ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, είχε πρόσφατα επαφή με τη Λας Πάλμας, με σκοπό να ενημερωθεί για το στάτους το συμπατριώτη του αριστερού μπακ στον σύλλογο. Και φυσικά για θέματα οικονομικής φύσεως. Με λίγα λόγια, για να διαπιστώσει εάν η περίπτωση είναι ρεαλιστική.

Από την Ισπανία επισημαίνεται πως αυτή τη στιγμή ο Καρντόνα είναι περιζήτητος. Καθώς μπορεί να άργησε να κάνει το «ξεπέταγμά» του στο ισπανικό ποδόσφαιρο, αλλά προέρχεται από δύο σπουδαίες σεζόν (78 ματς, 1 γκολ, 5 ασίστ) με τη Λας Πάλμας και η εμπορική αξία του ονόματός ανέβηκε κατακόρυφα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η περίπτωσή του συνδέθηκε ακόμη και με την… Μπαρτσελόνα! Και με ποσά που ξεπερνούν τα 10.000.000 €. Νούμερα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική τιμή του.

Το σημαντικό στην περίπτωση του Καρντόνα είναι πως το συμβόλαιό του με τη Λας Πάλμας ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο. Ο ίδιος δεν έχει δείξει διάθεση να ανανεώσει ακόμη. Και αυτό έχει ανάψει φωτιές στους Ισπανούς. Την ίδια στιγμή, από την Ιβηρική υποστηρίζουν πως ο παίκτης θέλει να έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στη LaLiga, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η μεταγραφή είναι εκτός πλαισίου. Ούτε ότι λέει «όχι» στον Ολυμπιακό και στο μεγαλύτερο συμβόλαιο της έως τώρα καριέρας του.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει ή όχι τον Καρντόνα. Αλλά είναι σαφές πως ο Κορδόν (και προφανώς ο Μαρτίνεθ), τον έχουν ψηλά στη λίστα τους για τη θέση του αριστερού μπακ. Όπως δεδομένα έχουν 2-3 περιπτώσεις ακόμη. Για τις οποίες επίσης φέρεται να έχουν γίνει επαφές. Μένει να φανεί, εν τέλει πού θα «καθίσει» η μπάλα. Με τον Ολυμπιακό να έχει δικαίωμα για δύο αλλαγές στην ευρωπαϊκή του λίστα ακόμη και 24 ώρες πριν το πρώτο παιχνίδι με την Γκενκ (10/08).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ