Ο «killer» που έψαχνε ο Ολυμπιακός: Προκαλoύν… τρόμο τα στατιστικά του Ελ Κααμπί! (vids)

Ο «killer» που έψαχνε ο Ολυμπιακός: Προκαλoύν… τρόμο τα στατιστικά του Ελ Κααμπί! (vids)

Ο Μαροκινός «killer», Αγιούμπ Ελ Κααμπί, έφτασε στο μεγαλό λιμάνι και ειναι έτοιμος να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε ο συμπατριώτης του, Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Τον επιθετικό που έψαχνε βρήκε ο Ολυμπιακός στο πρόσωπο του 30χρονου Μαροκινού σέντερ φορ, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, με τις δύο πλευρές να επισημοποιούν την συμφωνία.

Με την προσθήκη του Ελ Κααμπί, ο Ολυμπιακός έκλεισε την τρύπα που υπήρχε στο ρόστερ στη θέση του σέντερ φορ, καθώς ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε στη διάθεση του μόνο τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του 10.gr ο Ελ Κααμπί θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι απέναντι στην Γκενκ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League.

Διαβάστε επίσης: Τα 2.500.000 € για Καρντόνα, οι συζητήσεις του Κορδόν και η άποψη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Με τον Μαροκινό να «προβάρει» τα ερυθρόλευκα, επιτρέπεται πλέον να εστιάσουμε στο προφίλ του 36 φορές διεθνή επιθετικού και να εμβαθύνουμε στο τι θα προσφέρει στον Ολυμπιακό ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Θα μπορούσαμε να πούμε, πως η περίπτωση του μοιάζει πολύ με την περίπτωση του Ελ Αραμπί καθώς τότε -όπως και τώρα- ο Ολυμπιακός απέκτησε έναν δεινό σκόρερ. Αυτό έδειχναν οι αριθμοί του Ελ Αραμπί, αυτό δείχνουν και οι αριθμοί του Ελ Κααμπί.

Αφήνουμε στην άκρη την Αλ Σαντ και το μικρό πέρασμα του την περασμένη σεζόν από την ομάδα του Κατάρ (13 συμμ./6γκολ) και εστιάζουμε στην τελευταία πλήρη σεζόν του Ελ Κααμπί (2021/22) που αγωνιζόταν στην Τουρκία με τη φανέλα της Χατάϊσπορ.

Με την ομάδα της Αντιόχειας, ο Ελ Κααμπί αγωνίστηκε συνολικά 53 φορές και πέτυχε 26 τέρματα σε επίπεδο πρωταθλήματος στον ενάμιση περίπου χρόνο παρουσίας του στον σύλλογο (έμεινε ελεύθερος καθώς η ομάδα διαλύθηκε εξαιτίας του φονικού σεισμού, 7,8 ρίχτερ, στις 6 Φεβρουαρίου του 2023 στην γειτονική χώρα).

Την σεζόν 2021/22 (που ήταν η πρώτη του στην Τουρκία) ο Ελ Κααμπί σε 32 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Τουρκίας σκόραρε 0.6 γκολ ανά παιχνίδι ή αλλιώς κάθε 136 λεπτά, ενώ χρειαζόταν μόλις 2.5 τελικές το παιχνίδι για να φτιάξει αυτή τη συχνότητα στο σκοράρισμα. Διόλου ασήμαντος μέσος όρος, όμως για να γίνει ευκολότερα κατανοητός θα κάνουμε μερικές συγκρίσεις. Τη περασμένη σεζόν, ο Μπακαμπού αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (18 γκολ), με επίσης 0.6 γκολ ανά παιχνίδι. Τη σεζόν 2020/21 πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Super League ήταν ο παρτενέρ του -πλέον- στην επίθεση του Ολυμπιακού, Γιουσέφ Ελ Αραμπί (22 γκολ), με μέσο όρο γκολ ανά παιχνίδι 0.7. Λίγο πιο πάνω.

Ο Ολυμπιακός προσθέτει στο ρόστερ του ένα επιθετικό που διαθέτει χίλιους και έναν τρόπους για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο ρυθμός εξάρτησης με τα αντίπαλα δίχτυα του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στην καριέρα του είναι 0.5, δηλαδή «χοντρικά» χρειάζεται δύο ενηντάλεπτα για να πετύχει ένα τέρμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ