Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης Σκάρπα – Το «ναι» του Βραζιλιάνου, οι κομβικές συζητήσεις με Κορδόν, Ροντινέι

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης Σκάρπα – Το «ναι» του Βραζιλιάνου, οι κομβικές συζητήσεις με Κορδόν, Ροντινέι

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να φέρει τον Γκουστάβο Σκάρπα στην Ελλάδα. Η αλλαγή στάσης του 29χρονου, η Βραζιλία, οι προτάσεις και ο ρόλος που έπαιξε ο... Ροντινέι.

Γκουστάβο Σκάρπα. Ένα όνομα που εδώ και έναν χρόνο αποτελεί μέρος της μεταγραφικής συζήτησης στον Ολυμπιακό. Έναν χρόνο μετά την πρώτη φορά που το όνομα του Βραζιλιάνου επιτελικού μέσου συνδέθηκε με τους Ερυθρόλευκους, είναι πιο κοντά από ποτέ να τον δούμε στα ερυθρόλευκα. Όχι αυτά της Νότιγχαμ Φόρεστ, στην οποία ανήκει. Αλλά αυτά για τα οποία προορίζονταν όταν ξεκίνησαν οι επαφές με τους εκπροσώπους του. Του Ολυμπιακού.

Εδώ και καιρό έχει διαφανεί ότι ο Σκάρπα δεν υπολογίζεται από τον Στιβ Κούπερ στη Φόρεστ. Ο Ουαλός τεχνικός έχει άλλες επιλογές για τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του. Και ο 29χρονος (05/01/1994) Βραζιλιάνος δεν είναι στα πλάνα του. Και γενικώς δεν «κόλλησε» τον αγγλικό τρόπο παιχνιδιού. Οπότε η αποχώρησή του από τους «Trees», ήταν εξ αρχής δεδομένη. Με τον Ολυμπιακό να ήταν ανέκαθεν μία από τις βασικές επιλογές για το μέλλον.

Οι συζητήσεις με τον ποδοσφαιριστή κρατούν εδώ και καιρό. Και το θετικό είναι πως ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος Βραζιλίας για το 2022, βλέπει ως καλή εξέλιξη για την καριέρα του τη μετακίνησή του στους Πειραιώτες. Ως τη «διέξοδό» του και την ευκαιρία να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες. Αυτές που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους σημαντικότερους Βραζιλιάνους του Μπραζιλεϊράο, τα τελευταία 7-8 χρόνια.

Η απόκτηση του Σκάρπα αναμένεται να «κλειδώσει» έως τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Καθώς απομένουν κάποιες λεπτομέρειες να ρυθμιστούν, για να μπορέσει ο παίκτης να έρθει στην Ελλάδα. Όπως προαναφέραμε, ο ίδιος εμφανίζεται θετικός για τον Ολυμπιακό, αλλά παράλληλα οι εκπρόσωποί του, προσπαθούν να βρουν προτάσεις, για να προχωρήσουν σε μεταγραφή του από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Κάτι που έως τώρα δεν έχει συμβεί.

Δύο σημαντικά στοιχεία, γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού. Το πρώτο, είναι το γεγονός ότι ο Σκάρπα δεν δείχνει θετικός στο να επιστρέψει στη Βραζιλία. Και για αυτόν τον λόγο δεν συζήτησε τις προσφορές που υπήρχαν από τη χώρα του στη διάρκεια του καλοκαιριού. Το δεύτερο, είναι πιο πρακτικό. Η μεταγραφική περίοδος στη Βραζιλία έκλεισε πριν από λίγες ημέρες. Κάτι που σημαίνει ότι και να θέλει κάποια βραζιλιάνικη ομάδα να μπει «σφήνα» στην υπόθεση, δεν μπορεί.

Κάτι τελευταίο. Οι πληροφορίες από το Ρέντη αναφέρουν πως ο Σκάρπα ήδη πήρε σημαντικές πληροφορίες για τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο από τους ανθρώπους της διοίκησης και τον Αντόνιο Κορδόν, που έχουν συζητήσει μαζί του. Αλλά από ένα πρόσωπο που γνωρίζει καλά. Τον Ροντινέι. Με τον οποίο φέρεται να μίλησε στη διάρκεια της εβδομάδας, μαθαίνοντας όλα όσα συμβαίνουν στους Πειραιώτες, σε επίπεδο λειτουργείας, κλίματος, αλλά και ομάδας.

Με ασφάλεια, λοιπόν, μπορούμε να αναφέρουμε πως μετά και την κουβέντα που είχε με τον Ροντινέι, έγινε σαφές ότι ο Σκάρπα πείστηκε ακόμη περισσότερο πως το μέλλον του μπορεί να είναι ο Ολυμπιακός. Καθώς τον περιμένει μια ομάδα με εξαιρετικό κλίμα, διψασμένη για επιστροφή στην κορυφή, αλλά και συνθήκες δουλειάς, που βρίσκεις μόνο στους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης.

Πλέον, είναι απλά θέμα χρόνου να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Λογικά μέσα στις επόμενες 1-2 ημέρες όλα θα έχουν τελειώσει. Και εάν δεν αλλάξει κάτι εντυπωσιακά, από τη στιγμή που ο Σκάρπα, και Ολυμπιακός, Φόρεστ θέλουν να γίνει η μετακίνησή του στον Πειραιά, αυτό θα συμβεί. Με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να βάζει στο οπλοστάσιό του έναν ποδοσφαιριστή υψηλής ποιότητας, που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και να ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό.

Όσο για το πότε θα τελειώσει η μεταγραφή; Πότε θα έχουμε αφίξεις; Ο Σκάρπα παραμένει στην Αγγλία. Αλλά εάν όλα τελειώσουν όπως προβλέπεται και ρυθμιστούν οι τελικές λεπτομέρειες, ο Βραζιλιάνος αναμένεται να ταξιδέψει τις επόμενες 2-3 ήμερες για τον Πειραιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ