ΑΕΚ – Πανσερραϊκός 1-1: Κατάφερε να πάρει ισοπαλία η Ενωση (vids)

ΑΕΚ – Πανσερραϊκός 1-1: Κατάφερε να πάρει ισοπαλία η Ενωση (vids)

Ο Πανσερραϊκός έβγαλε το... λάδι στην ΑΕΚ, που δεινοπάθησε να ισοφαρίσει - Οργια από Γκορτσίλα και Σιδηρόπουλο (VAR) – Εσπρωξαν την Ενωση, αλλά η ομάδα των Σερρών άντεξε και κόντρα στη διαιτησία - Τρύπια η «κιτρινόμαυρη» άμυνα.

Πάλι καλά να λέει η ΑΕΚ που κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από τον Πανσερραϊκό. Η Ενωση, παρά το… σπρώξιμο από Γκορτσίλα (διαιτητή) και Σιδηρόπουλο (VAR), παραλίγο να χάσει από την ομάδα των Σερρών, που κοίταξε στα μάτια τους παίκτες του Αλμέιδα και θα μπορούσε να είχε φύγει ακόμα και με το διπλό από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένα παιχνίδι στο οποίο διαιτητής και VARίστας έκαναν… όργια, με αποκορύφωμα το πέναλτι – δώρο στη βουτιά του Πιζάρο μπροστά στον Γκοτζαμανίδη στο 60ο λεπτό.

Μια διαιτησία που έκανε τα πάντα για να ανατρέψει η ΑΕΚ το εις βάρος της σκορ, με τον Πανσσεραϊκό όμως να αντέχει και να φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Νέα Φιλαδέλφεια. Διαιτησία που θύμισε εποχές… εξυγίανσης, προκαλώντας την οργή του Πάμπλο Γκαρσία και των ποδοσφαιριστών του, που έβλεπαν Γκορτσίλα (διαιτητή) και Σιδηρόπουλο (VAR) να σπρώχνουν την ΑΕΚ συνεχώς και να κάνουν τα πάντα για να γυρίσει το παιχνίδι. Διαιτησίες, που εκθέτουν στα μάτια της φίλαθλης κοινής γνώμης την ΕΠΟ.

Διαβάστε επίσης: Φρανσίσκο Ορτέγκα: Ένας φουλ μπακ που αναβαθμίζει την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού (vids)

Ενα ματς στο οποίο είδαμε διαιτητικά… όργια, καθώς εκτός από το πέναλτι – παρωδία που έδωσε στην ΑΕΚ, Γκορτσίλας και Σιδηρόπουλος αρνήθηκαν επίσης πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο ποδοσφαιριστής της Ενωσης γκρέμισε τον παίκτη του Πανσερραϊκού, αλλά διαιτητής και VARίστας έκλεισαν τα μάτια.

Παρόλα αυτά ο Πανσερραϊκός έδειξε χαρακτήρα και έμεινε όρθιος, με την ΑΕΚ να δείχνει ότι έχει τεράστια προβλήματα σε άμυνα και επίθεση, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει πολύ τον Ματίας Αλμέιδα ενόψει της ρεβάνς με την Αντβέρπ.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ομάδα του με πολλά νέα πρόσωπα και με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Αθανασιάδης. Στην άμυνα, από τα αριστερά προς τα δεξιά, Μοχαμάντι, Χρυσόπουλος, Μήτογλους, Σιντιμπέ. Στα χαφ Γιόνσον και Γαλανόπουλος και πιο προωθημένος ο Μάνταλος. Στα άκρα, αριστερά ο Πιζάρο, δεξιά ο Ελίασον και στην κορυφή της επίθεσης ο Φαν Βέερτ.

Από την άλλη ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Χόβαν. Στην άμυνα, Πεταβράκης, Μπεργκστρομ, Γκοτζαμανίδης, Ντανκερλουί. Στα χαφ ο Ουεντραόγκο με τον Στάικο και στην θέση του επιτελικού ο Τομάς. Στα άκρα, Πηλέας και Μούργος και στην κορυφή της επίθεσης ο Άλεξιτς.

Απόλυτος αιφνιδιασμός από τον Πανσερραϊκό, τα «χαλούσε» στην τελική προσπάθεια η ΑΕΚ

Καλύτερο ξεκίνημα στο παιχνίδι δεν θα μπορούσε να ζητήσει από τους παίκτες του ο Πάμπλο Γκαρσία. Μόλις στα 13» δευτερόλεπτα οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη ευκαιριά τους στο ματς, με τον Τομάς να βρίσκεται ολομόναχος μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, να εκτελεί από το ύψος του πέναλτι αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει την μπάλα. Ωστόσο, ο Πανσερραϊκός ανέκτησε την κατοχή και εκδήλωσε επίθεση, με τον Πηλέα να βγάζει την σέντρα από τα αριστέρα και τον Άλεξιτς να πιάνει την κεφαλιά, «εκτελώντας» τον Αθανασιάδη για το 0-1. Η ΑΕΚ λίγο έλειψε να απαντήσει άμεσα στο γκολ του Πανσερραϊκού αλλά ο Φαν Βέερτ ήταν άστοχος σε τελική του από ύψος του πέναλτι, σπαταλώντας μία μεγάλη ευκαιρία (6′). Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα παράμεινει ψηλά χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια καλή στιγμή μπροστά από την εστία του Χόβαν. Μέχρι το 23ο λεπτό όπου ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για χέρι εντός περιοχής του Ουεντραόγκο έπειτα από γύρισμα του Πιζάρο, ωστόσο ανακάλεσε την απόφαση του έπειτα από εξέταση της φάσης στο VAR. Την ολιγόλεπτη διακοπή για την έξεταση της φάσης πήγε να εκμεταλλευτεί ο Πανσερραϊκός, με τον Άλεξιτς να χάνει μία τεράστια ευκαρία στο 28ο λεπτό, όταν από λάθος γύρισμα των παικτών την ΑΕΚ στον Αθανασιάδη, ο επιθετικός της ομάδας των Σερρών βγήκε τετ-α-τετ αλλά πλάσαρε άστοχα.

Με την συμπλήρωση του ημιώρου η «Ένωση» έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα. Αρχικά, ο Πιζάρο εκτέλεσε μέσα από την περιοχή με την μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Χόβαν και στην συνέχεια ο Γαλανόπουλος δεν κατάφερε να βρει εστία, βλέποντας την μπάλα από το σουτ του να φεύγει άουτ. Ο ρυθμός έπεσε τα επόμενα λεπτά, με τον Φαν Βέερτ να έχει ακόμη μία καλή στιγμή αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε ήταν άστοχη. Η ομάδα του Γκαρσία θέλησε να κλείσει το α’ ημίχρονο όπως το ξεκίνησε και γι’ αυτό έφτασε μία… ανάσα από το να σημειώσει δεύτερο τέρμα. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Γκοτζαμανίδης πήρε την κεφαλιά, ο Αθανασιάδης απέκρουσε αλλά όχι καλά, με τον Μπέργκστρομ να παίρνει το «ριμπάουντ» αλλά να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ βρήκε ακόμη δύο ευκαιρίες, αλλά τόσο το σουτ το Πιζάρο, όσο και μία κεφαλιά του Μάνταλου πέρασαν άουτ.

«Μοιραίος» ο Φαν Βέερτ, οι αλλαγές του Αλμέιδα έσωσαν την «παρτίδα»

Ο Ματίας Αλμέιδα με το σκορ εις βάρος του, έβαλε στο ματς τον Ορμπελίν Πινέδα, με την ΑΕΚ να βρίσκει την πρώτη της καλή στιγμή στην επαναλήψη με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σιντιμπέ στο 49ο λεπτό, αλλά ο Χόβαν είχε σωστή θέση και απέκρουσε με τα πόδια. Η «Ένωση» προσπαθούσε να γίνει απειλητική με κάποια σουτ των Πινέδα, Μάνταλου και Γαλανόπουλου τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο. Στο 61ο λεπτό η ΑΕΚ κερδίζει πέναλτι έπειτα από το μαρκάρισμα του Γκοτζαμανίδη στον Πιζάρο μέσα στην περιοχή, με τον Φαν Βέερτ να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Σε μια φάση που φάνηκε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ να βουτάει μπροστά στον αντίπαλό του, αλλά Γκορτσίλας και Σιδηρόπουλος έδωσαν πέναλτι.

Ο Ολλανδός ήταν ο «μοιραίος» για τους γηπεδούχους, ο οποίος εκτέλεσε άσχημα από την «άσπρη βούλα» με τον Χόβαν να του λέει όχι. Η μονομαχία Χόβαν – Φαν Βέερτ συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, με τον Ολλανδό να σπαταλά μία ακόμη ευκαιρία στο 68ο λεπτό. Έγινε αποδέκτης της μπάλας αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού να νικάει σε ακόμη μία περίπτωση. Δύο λεπτά αργότερα ο Χόβαν είχε ακόμη δύο «απαντήσεις» αυτήν την φορά σε Γιόνσον και Πιζάρο που έφτασαν σε τελικές.

Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης η ΑΕΚ πίεσε υπερβολικά την άμυνα του Πανσερραϊκού, με τον Ματίας Αλμέιδα να ρίχνει στο ματς όλα του τα όπλα. Άμεσα μία απο τις αλλάγες του έφεραν το ματς στα ίσα. Συγκεκριμένα στο 78ο λεπτό ο Γκατσίνοβιτς υποδέχτηκε άψογα την μπάλα στα δεξιά, απέφυγε όμορφα τον προσωπικό του αντίπαλο και με ένα ξερό μονοκόμματο σουτ, έστειλε την μπάλα χαμηλά στην δεξιά γωνία του Χόβαν για το 1-1. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευούν το μομέντουμ αλλά έπεσαν πάνω σε έναν εντυπωσιακό Χοβάν, ο οποίος μέσα σε 1′ λεπτό δύο μεγάλες επεμβάσεις σε σουτ του Γιόνσον από το ύψος του πέναλτι, δείχνοντας τα αντανακλαστικά του, ενώ στην συνέχεια της πρώτη φάσης ο Αραούχο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με μισό-εξουδετερομένο τον γκολκίπερ του Πανσερραϊκού. Στην συνέχεια η ΑΕΚ όσο κι αν προσπάθησε δεν κατάφερε να απειλήσει ρεαλιστικά την εστία του Χόβαν, όπως εστία δεν βρήκε κι ένα σουτ του Στίνα από πλευρά Πανσερραϊκού στο 90+1′. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα, με την νεοφώτιστη ομάδα του Πανσερραϊκού να φεύγει από την έδρα της ΑΕΚ με έναν πολύτιμο βαθμό.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Χρυσόπουλος (Πινέδα 45′), Μήτογλου, Σιντιμπέ (Γκατσίνοβιτς 72′), Γαλανόπουλος (Σιμάνσκι 71′), Γιόνσον, Πισάρο, Ελίασον (Αραούχο 71′), Μάνταλος (Ζίνι 79′), Φαν Βέερτ.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Ντανκερλούι, Μπέργκστρομ, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Ουεντραόγκο, Στάικος (Στίνα 84′), Ματίας (Θυμιάνης 45′), Πηλέας (Τσαγγαλίδης 66′), Μούργος (Μπαϊροβιτς 66′), Άλεξιτς (Γούλερι 66′).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ