Σαντιάγκο Έσε: Όσα μας έδειξε στο πρώτο 90λεπτο με τα ερυθρόλευκα

Σαντιάγκο Έσε: Όσα μας έδειξε στο πρώτο 90λεπτο με τα ερυθρόλευκα

Ο Αργεντινός μέσος μας... συστήθηκε κόντρα στον Ατρόμητο με τον καλύτερο τρόπο. Το ήρεμο και κυριαρχικό παιχνίδι του στον άξονα, οι 94 ενέργειες του και το 88%.

Ο Σαντιάγκο Έσε πραγματοποίησε το ντεμπούτο με την φανέλα του Ολυμπιακού στην Super League στη νίκη με 4-0 κόντρα στον Ατρόμητο, εντυπωσίασε με τα νούμερά του και έδειξε ότι μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πλάνα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ για την ερχόμενη σεζόν.

Ο Αργεντίνος μέσος ξεκίνησε ως βασικός μόλις στην δεύτερή του συμμετοχή με τα ερυθρόλευκα και μάλιστα αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο. Οι αριθμοί του ήταν περισσότερο από ικανοποιητικοί και δικαίωσε τον Ισπανό τεχνικό στην επιλογή του.

Ο χώρος που απασχόλησε και η μπάλα που πέρναγε από τα πόδια του

Ο 21χρονος κινούνταν μπροστά από το δίδυμο Ντόι-Ρέτσου και πίσω από τον Μαντί Καμαρά. Ουσιαστικά έπαιζε ως «6άρι» που είχε αναλάβει την ευθύνη του box to box, δηλαδή κινούταν στο μήκος και το πλάτος των δύο περιοχών. Οποιαδήποτε προσπάθεια για να «χτιστεί» η επίθεση του Ολυμπιακού πέρναγε από τα πόδια του και οι μεταβιβάσεις του βοηθούσαν στο build-up κυρίως από τα δύο άκρα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι 74/84 (88%) πάσες του ήταν επιτυχείς ή ότι 37/45 ήταν πάνω από την σέντρα. Ο Έσε ήταν ταχύτατος με την μπάλα και παρ’ όλο που ξεκίνησε κάπως νωχελικά, μόλις «λύθηκε» αποτέλεσε κύριο συντελεστή στην κυκλοφορία. Συνολικά έκανε 94 επαφές, 1 πάσα-κλειδί και 5/6 μακρινές μπαλιές μεταβιβάζοντας το παιχνίδι από την άμυνα σε επίθεση πολύ γρήγορα.

Η συνύπαρξή του με τον Μαντί και η αμυντική του λειτουργία 

Με τον μέσο από την Γουινέα να παίρνει αρκετά μέτρα στο γήπεδο ο Έσε έμεινε λίγο πιο πίσω και όποτε χρειαζόταν «έκοβε» τα λιγοστά ανεβάσματα του Ατρομήτου στο παιχνίδι. Κέρδισε τις 2/3 αναχαιτίσεις στο έδαφος κάνοντας και 2 τάκλιν τελειώνοντας τις «απειλές» της ομάδας του Περιστερίου σε χρόνο ντετέ. Η ηρεμία που διαθέτει προσθέτει μία αρμονία, που έλειπε, στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού κάνοντας πιο εύκολο το έργο των συμπαικτών του. Ταίριαξε απόλυτα στο σχήμα του Μαρτίνεθ, δεν υπερέβαλλε σε καμία προσπάθειά του και ακολούθησε ξεκάθαρα το σχέδιο που είχε δημιουργήσει ο προπονητής του για τον ίδιο.

Σε αυτό το μικρό δείγμα που έχουμε μέχρι στιγμής ο νεαρός μέσος έχει «ανεβάσει» τον Ολυμπιακό, έχει ανταποκριθεί σε όσα του έχουν ζητηθεί και έχει δικαιώσει τα όσα γράφονταν για αυτόν το προηγούμενο διάστημα. Σίγουρα μιλάμε για μία περίπτωση παίκτη που δεν είναι τυχαία. Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο και το μόνο που μένει είναι να το αποδείξει καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ