Ο Σολμπάκεν στο «μικροσκόπιο»: Τι θα δώσει τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Σολμπάκεν στο «μικροσκόπιο»: Τι θα δώσει τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Όλα Σολμπάκεν έρχεται για να ταιριάξει στον Ολυμπιακό του Μαρτίνεθ, με περγαμηνές Μουρίνιο, γνωρίζοντας από πρωταθλητισμό για να δώσει δύναμη και γκολ.

Ο Ολυμπιακός επενδύει πολλά πάνω στον Όλα Σολμπάκεν και φαίνεται πως είναι μία κίνηση που έχει μελετηθεί αρκετά από το δίδυμο Μαρτίνεθ – Κορδόν.

Ο Σολμπάκεν βρίσκεται στην Ελλάδα για να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης: Μαρτίνεθ: «Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση, αλλά δεν βιαζόμαστε. Οι ομάδες χτίζονται σιγά-σιγά» (Vid)

O Ντιέγκο Μαρτίνεθ και ο Αντόνιο Κορδόν έχοντας εντοπίσει το πρόβλημα… ύψους που υπήρχε στον Ολυμπιακό την προηγούμενη χρονιά φροντίζουν οι επιλογές τους να περνούν και το… στρατιωτικό όριο. Ο Νορβηγός εξτρέμ που θα φορέσει τα «ερυθρόλευκα» έχει ύψος 1.86, θα δώσει σημαντικές λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, καθώς πλέον οι σέντρες στην περιοχή των αντιπάλων, θα έχουν ακόμη έναν αποδέκτη, αλλά και βοήθειες στις στημένες φάσεις που υστερούσε η ομάδα πέρυσι, και φέτος ήδη παρατηρείται βελτίωση.

Οι «Πειραιώτες» φέρνουν ένα εξτρέμ, που μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, χάρη στη δύναμη και το εκτόπισμά του, σε καλή ηλικία (24) και με περγαμηνές ενός από τα top 5, πρωταθλήματα, της Serie A.

Ο νέος «Βίκινγκ» του Ολυμπιακού, επελέγη στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου την περσινή σεζόν από τον Ζοζέ Μουρίνιο στη Ρόμα, μετά από 3 χρόνια παρουσίας στην Μπόντο Γκλιμτ.

Ο Σολμπάκεν έμαθε σε μία ποδοσφαιρική σχολή, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει τεράστια πρόοδο, ήταν μέλος ομάδας που έκανε πρωταθλητισμό (κατέκτησε 2 πρωταθλήματα Νορβηγίας) και έζησε ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό ταξίδι με την Μπόντο, έως τους «8» του Conference στην πρώτη έκδοση της διοργάνωσης.

Πέτυχε 20 γκολ, δίνοντας άλλες 24 ασίστ, σε 91 συμμετοχές σε πολύ νεαρή ηλικία και από πλάγιες θέσεις στην επίθεση με τα χρώματα της νορβηγικής ομάδας, ανεβάζοντας τη χρηματιστηριακή του αξία στα 3.5 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που ανάγκασε τον Μουρίνιο, μετά και τις εξαιρετικές εμφανίσεις του απέναντι στη Ρόμα να τον φέρει στην «αιώνια πόλη». Εκεί αγωνίστηκε 15 φορές με απολογισμό 1 γκολ και 2 ασίστ, με πολλές από τις συμμετοχές του να είναι από τον πάγκο.

Στον φετινό Ολυμπιακό του Μαρτίνεθ ο Σολμπάκεν θα έχει πολυδιάστατο ρόλο. Ήδη από το ξεκίνημα της σεζόν ο Μαρτίνεθ φαίνεται πως χρησιμοποιεί τον Μασούρα σε ένα ρόλο, πιο εσωτερικό, ως δεύτερο φορ, δίπλα στον εκάστοτε Μαροκινό «9άρι» που επιλέγει, με τον Έλληνα διεθνή να ανταποκρίνεται εξαιρετικά, έχοντας αποκτήσει ξανά ενεργή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

Σε αντίστοιχο ρόλο θα μπορούσε να συνεισφέρει αρκετά ο Νορβηγός, που έχει καλές εκτελέσεις, είναι γρήγορος για τη σωματοδομή του και διαθέτει κινήσεις που αποσυντονίζουν την αντίπαλη άμυνα.

Ο Σολμπάκεν έχει κληθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Νορβηγίας για τα παιχνίδια με Ιορδανία (φιλικό) και Γεωργία (προκριματικά Euro), που θα διεξαχθούν αρχές Σεπτεμβρίου και αναμένεται με την επιστροφή του από την πατρίδα του να ενσωματωθεί σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης υπό της οδηγίες του Ισπανού προπονητή του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ