Επίσημο: Στον Ολυμπιακό ο Σολμπάκεν

Επίσημο: Στον Ολυμπιακό ο Σολμπάκεν

Παίκτης του Ολυμπιακού και με τη... βούλα ο Όλα Σολμπάκεν

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι με κάθε επισημότητα ο Ολα Σολμπάκεν, με την ερυθρόλευκη ΠΑΕ να ανακοινώνει την απόκτηση του Νορβηγού άσου.

Οι «Πειραιώτες» φέρνουν ένα εξτρέμ, που μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, χάρη στη δύναμη και το εκτόπισμά του, σε καλή ηλικία (24) και με περγαμηνές ενός από τα top 5, πρωταθλήματα, της Serie A.

Διαβάστε επίσης: Το πρόγραμμα Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στο Europa League – Πέμπτη όλα τα παιχνίδια

Ο νέος «Βίκινγκ» του Ολυμπιακού, επελέγη στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου την περσινή σεζόν από τον Ζοζέ Μουρίνιο στη Ρόμα, μετά από 3 χρόνια παρουσίας στην Μπόντο Γκλιμτ.

Ο Σολμπάκεν έμαθε σε μία ποδοσφαιρική σχολή, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει τεράστια πρόοδο, ήταν μέλος ομάδας που έκανε πρωταθλητισμό (κατέκτησε 2 πρωταθλήματα Νορβηγίας) και έζησε ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό ταξίδι με την Μπόντο, έως τους «8» του Conference στην πρώτη έκδοση της διοργάνωσης.

Πέτυχε 20 γκολ, δίνοντας άλλες 24 ασίστ, σε 91 συμμετοχές σε πολύ νεαρή ηλικία και από πλάγιες θέσεις στην επίθεση με τα χρώματα της νορβηγικής ομάδας, ανεβάζοντας τη χρηματιστηριακή του αξία στα 3.5 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που ανάγκασε τον Μουρίνιο, μετά και τις εξαιρετικές εμφανίσεις του απέναντι στη Ρόμα να τον φέρει στην «αιώνια πόλη». Εκεί αγωνίστηκε 15 φορές με απολογισμό 1 γκολ και 2 ασίστ.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού: 

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 25χρονου εξτρέμ Όλα Σολμπάκεν. Ο Νορβηγός γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1998 και την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε πραγματοποίησε 20 συμμετοχές με τη Roma. Έπαιξε 14 φορές στη Serie A, πέντε στο Europa League και μία στα προκριματικά του Champions League, με απολογισμό ένα γκολ και τέσσερις ασίστ.

Από το 2020 έως το 2023 αγωνιζόταν στη Bodo/Glimt της πατρίδας του, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα. Τη σεζόν 2021-2022 πέτυχε έντεκα γκολ και μοίρασε εννέα ασίστ σε 32 παιχνίδια, αριθμοί που οδήγησαν στη μεταγραφή του στο ιταλικό πρωτάθλημα. Συνολικά με τη Bodo/Glimt έκανε 91 συμμετοχές, σημείωσε 20 γκολ και έδωσε 24 ασίστ.

Στο παρελθόν φόρεσε τις φανέλες των Rosenborg και Randheim της χώρας του, ενώ είναι οκτώ φορές διεθνής με την εθνική Νορβηγίας, έχοντας σημειώσει ένα γκολ. Έκανε το ντεμπούτο του στις 13 Νοεμβρίου 2021, σε αγώνα προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στη Λετονία.

Όλα, καλώς ήρθες στον Ολυμπιακό!»

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ