Το πρώτο δείγμα γραφής του Ορτέγκα και ο κομβικός Έσε

Το πρώτο δείγμα γραφής του Ορτέγκα και ο κομβικός Έσε

Μπορεί να μην αγωνίστηκαν όλο το 90λεπτο, όμως οι Ορτέγκα-Έσε έδειξαν τι μπορούν να προσφέρουν στον Ολυμπιακό καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Οι Γιώργος Μασούρας (1 γκολ) και Κώστας Φορτούνης (1 γκολ και 2 ασίστ) «έκλεψαν» την παράσταση στην ευρεία νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Λαμία (4-0) για την τρίτη αγωνιστική της Super League αλλά η… αθόρυβη δουλειά των Ορτέγκα και Έσε σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη.

Ντεμπούτο με θετικό πρόσημο για τον Ορτέγκα

Διαβάστε επίσης: Λύνοντας το… σταυρόλεξο του Ινμπόμ Χουάνγκ- Πως ο «εξαφανισμένος» Κορεάτης φτιάχνει βαλίτσες για το Βελιγράδι

Ο Αργεντίνος μπακ πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού και μας παρουσίασε μερικά από τα στοιχεία που τον διακρίνουν. Πιο συγκεκριμένα, αγωνίστηκε 59′ πριν αντικατασταθεί από τον Ρόντινει. Σε αυτή την περίπου μία ώρα παιχνιδιού κατάφερε πολλά μέσα στο γήπεδο. Η εντολή του Μαρτινέθ να μην παίρνει μέτρα στο γήπεδο ήταν ξεκάθαρη και φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Σε σύγκριση με τον Κίνι, ο οποίος είχε πραγματικά «οργώσει» τη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού, ο Ορτέγκα είχε ένα πιο επιφυλακτικό ρόλο…

Ο Ισπανός τεχνικός γνώριζε ότι η στρατηγική της Λαμίας στην αναμέτρηση θα αποτελούταν κυρίως από την κόντρα επίθεση με τον Καρλίτος να παραμένει μόνιμη πηγή κινδύνου. Ο Ορτέγκα άγγιξε, σχεδόν, την τελειότητα με το ποσοστό του στις πάσες να φτάνει το 95% (39/41), ενώ είχε 49 επαφές με την μπάλα.

Ήταν αρκετά κυρίαρχος στις μονομαχίες έχοντας κερδίσει 3/6 έχοντας παράλληλα με μία αναχαίτιση. Παρόλο τον ρόλο του στο ματς ντρίμπλαρε επιτυχώς δύο φορές τους αντιπάλους του δίνοντας μία πιο γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Σίγουρα ένα ντεμπούτο που μπορεί να χτίσει γερές βάσεις για το μέλλον.

Υ.Γ.: Ο Ορτέγκα δεν καταλαβαίνει από κούραση καθώς μόνο την περσινή σεζόν αγωνίστηκε 24 φορές βασικός παίζοντας όλο το 90λεπτο από τα 28 διαθέσιμα ματς με την Βελέζ Σάρσφιλντ.

Ταιριάζει γάντι ο ρόλος του Έσε 

Γνωρίζαμε ήδη ότι ο ρόλος του Αργεντίνου ήταν να κινείται πίσω από τον Καμαρά επιτρέποντας στον μέσο της Γουινέας να παίζει ως box-to-box. Η παρουσία του πίσω από τον Φορτούνη δίνει την πολυτέλεια στον Έλληνα άσο να κινείται ελεύθερα στο επιθετικό τρίτο του αντιπάλου. Πολλές φορές και στις δύο πτέρυγες.

Μπορεί ο αρχηγός του Ολυμπιακού να είναι αυτός που βάζει τα γκολ, αλλά ο Έσε είναι αυτός που έκανε πάντα την αρχή. Το τρομερό ποσοστό στις πάσες του (44/48, 88%) ήταν ένα μικρό δείγμα της ποιότητας που κατέχει. Συνολικά είχε 63 επαφές με την μπάλα, δείγμα του πόσο πολύ τον εμπιστεύεται ο προπονητής του στην κυκλοφορία.

Στα 74 λεπτά που αγωνίστηκε το κύριο στοιχείο που τον χαρακτήριζε ήταν οι επεμβάσεις του στους παίκτες της Λαμίας. Κέρδισε συνολικά 6 μονομαχίες (5 στο έδαφος και 1 στον αέρα), είχε 4 απομακρύνσεις, 2 τάκλιν και 2 αναχαιτίσεις. Παράλληλα, δεν στέρησε στο επιθετικό κομμάτι έχοντας μία επιτυχημένη ντρίμπλα και τρεις επιτυχημένες μακρινές μεταβιβάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ