Οταν ο Ποντένσε «τρέλαινε» την Premier League (vids)

Οταν ο Ποντένσε «τρέλαινε» την Premier League (vids)

Ο Ντάνιελ Ποντένσε επέστρεψε στο «σπίτι» του μετά από 3,5 χρόνια παρουσίας στο κορυφαίο επίπεδο και έπειτα από την καλύτερή του χρονιά με την Γουλβς. Ας θυμηθούμε τις καλύτερες του στιγμές αγωνιζόμενος στην Premier League με την φανέλα των «λύκων».

Ο Ολυμπιακός επιφύλλασε να πυροδοτήσει την «βόμβα» του Ελληνικού μεταγραφικού καλοκαιριού στο τέλος, ανακοινώνοντας την μεγάλη επιστροφή ένος παίκτη που αγαπήθηκε όσο λίγοι στο «Γ. Καραϊσκάκης», του Ντάνιελ Ποντένσε.

Ο Πορτογάλος «δαίμονας» είχε φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού στο παρελθόν την διετία, από το 2018 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2020, όταν τότε οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν στην υψηλότερη πώληση της ιστορίας τους καθώς η Γουλβς απέκτησε τα δικαιώματα του Ποντένσε έναντι 19.6 εκατομμυρίων ευρώ.

Η διακοπή των πρωταθλημάτων για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων έχει κάνει ανυπόμονους τους ποδοσφαιρόφιλους της Ελλάδας που θέλουν να δουν τον Ποντένσε ξανά στα ελληνικά γήπεδα, γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε «ζεστή» την προσμονή, βλέποντας τι έκανε ο Πορτογάλος στα Αγγλικά γήπεδα με την φανέλα των «λύκων».

Διαβάστε επίσης: Ο «πύργος» Μιλουτίνοφ, οι «ματιές» των Νετς και τα αβάσιμα σενάρια για το ΝΒΑ

Ο Ποντένσε κατέγραψε 105 συμμετοχές με τον Αγγλικό σύλλογο σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας συμμετοχή σε 25 τέρματα (16 γκ./9 ασ.). Το ταξίδι του στα γήπεδα της Αγγλίας δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα, καθώς στο ντεμπούτο του πάτησε τον αγωνιστικό χώρο του «Θεάτρου των ονείρων», όπου η Γουλβς πέρασε αλώβητη (0-0) κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μάλιστα, ο Ποντένσε στα 14′ λεπτά που αγωνίστικε πρόλαβε να φτιάξει και μία μεγάλη ευκαρία για τους συμπαίκτες του.

«Νομίζω ότι το μέλλον είναι λαμπρό» είπε στις δηλώσεις του μετά από εκείνη την αναμέτρηση και είχε απόλυτο δίκαιο, παρόλο που η πρώτη του χρονιά ήταν «φτωχή» και από άποψη εμφανίσεων και από πλευράς αριθμών. Ωστόσο, οι 9 συμμετοχές αποδείχθηκαν αρκετές ώστε να πετύχει το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Γουλβς, όταν στη νίκη με 2-0 επί της Κρίσταλ Πάλας, ο Ποντένσε είχε δείξει στους συμπαίκτες του τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα.

Αξιοσημείωτο, παρότι αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στην ζωή του Πορτογάλου καθώς οι δύο ομάδες διαστάυρωσσαν τα «ξίφη» τους την ίδια σεζόν με την πώληση του, στην φάση των «16» του UEFA Europa League, όταν η τότε ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, είχε πάρει την πρόκριση με συνολικό σκορ 2-1 και τον Ποντένσε να αγωνίζεται κόντρα στους Πειραιώτες για 82′ λεπτά.

Στην πρώτη του πλήρη σεζόν (2020/21) στην Γουλβς, ο Ποντένσε αγωνίστηκε 1.677′ λεπτά στο πρωτάθλημα, έχοντας 24 συμμετοχές (22 βασικός), με 3 γκολ και 2 ασίστ. Ωστόσο, κάθε γκολ του σήμαινε νίκη για την Γουλβς. Το πρώτο «αίμα» ήρθε ξανά απέναντι στην Πάλας, όταν και πάλι οι «λύκοι» νίκησαν με 2-0, με τον Ποντένσε να σφραγίζει τους τρεις βαθμούς. Το ίδιο έκανε και τρεις εβδομάδες αργότερα, όταν πέτυχε το δεύτερο και νικητήριο τέρμα, μετά από εξαιρετική ενέργεια, και επέτρεψε στην ομάδα του να αποδράσει από το «Έμιρεϊτς» με ένα τεράστιο διπλό κόντρα στην Άρσεναλ (1-2). Τελευταίο του θύμα εκείνη την σεζόν, η Τσέλσι, με τον 27χρονο πλέον Πορτογάλο να ισοφαρίζει και να δίνει το σήμα για την ανατροπή του σκορ (όπως και έγινε) κόντρα στους «Μπλε» του Λονδίνου (2-1).

Η δεύτερη του σεζόν στην Αγγλία μπορεί να μην ήταν η καλύτερή του, υπήρξε και αλλαγή στην τεχνική ηγεσία των «λύκων» που πιθανόν τον επηρέασε, ωστόσο ο Ποντένσε έβγαλε ουκ ολίγες φορές την Γουλβς από δύσκολη θέση. Αρχικά, με δικό του γκολ, η ομάδα του Μπρούνο Λαζ τότε, ολοκλήρωσε το «comeback» (από 0-2, 2-2) και έστειλε το ματς στην παράταση κόντρα στην Τότεναμ στα πλαίσια του League Cup Αγγλίας. Έπειτα, δημιούργησε το μοναδικό τέρμα, το οποίο έκρινε την αναμέτρηση υπέρ της Γουβλς, κόντρα στην Γουέστ Χαμ για τη Πρέμιερ Λιγκ (1-0), για να ακολουθήσει λίγες εβδομαδες αργότερα η πρόκριση στην επόμενη φάση του FA Cup, με τον Ποντένσε να πετυχαίνει δύο τέρματα από τα τρία τέρματα των «λύκων», δίνοντας έτσι απλώχερα το εισιτήριο στην ομάδα του (3-0). Νικητήριο τέρμα κόντρα στην Λέστερ (2-1) και αυτά για αυτήν την σεζόν.

Η τελευταία σεζόν του Ποντένσε στο Νησί, φαίνοταν από το προηγούμενο καλοκαίρι πως θα είναι η καλύτερη του. Ήδη από τα φιλικά είχε βρει το δρόμο προς τα δίχτυα δύο φορές. Κάτι που επανέλαβε και στην πρεμιέρα της Premier League κόντρα στην Λιντς, όταν άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό (ήττα, 2-1). Χωρίς να έχει χάσει παιχνίδι στις πρώτες 6 «στροφές» του Αγγλικού πρωταθλήματος, ο Ποντένσε ήταν εκείνος που θα έδινε το πρώτο τρίποντο στην σεζόν για τους «λύκους», με δικό του γκολ κόντρα στην Σαουθάμπτον (1-0). Έπειτα, γκολ ισοφάρισης που οδήγησε σε ανατροπή του σκορ και εν τέλει νίκη για την Γουλβς στο Γκούντισον Παρκ, κόντρα στην Έβερτον (1-2). Τέρμα που έδωσε βαθμό στην δύσκολη -για όλους- έδρα της Άστον Βίλα (1-1). Ακόμη ένα «clutch» γκολ κόντρα στην Γουέστ Χαμ που έδωσε την νίκη στην ομάδα του με 1-0 και τέλος γκολ ισοφάρισης κόντρα στην Νότιγχαμ Φόρεστ 7′ λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης (1-1).

Η τελευταία σεζόν ήταν με διαφορά η καλύτερη του Ποντένσε στην Premier League, καθώς αποδείχθηκε σε αρκετά ματς καθοριστικός για την ομάδα του αλλά και διότι αγωνίστηκε περισσότερο από κάθε προηγούμενή του στην Αγγλία (1.769′ στο πρωτάθλημα). Ενδεικτικό είναι πως με εξαίρεση το γκολ της πρεμιέρας κάθε ένα από τα υπόλοιπα έδωσαν βαθμό ή βαθμούς στην Γουλβς.

Και κάτι τελευταίο που θα πρέπει να εκτιμηθεί περισσότερο, ο Ποντένσε ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Γουλβς την προηγούμενη σεζόν (2022/23) σε σουτ στην εστία αλλά και ο παίκτης που δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες για γκολ για τους «λύκους». Αυτά από εμάς, τα υπόλοιπα στο γήπεδο με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ