Αλαφούζος στο BBC: «Έχω ένα καθήκον απέναντι στον κόσμο του Παναθηναϊκού, δεν επέλεξα την χρεοκοπία»

Αλαφούζος στο BBC: «Έχω ένα καθήκον απέναντι στον κόσμο του Παναθηναϊκού, δεν επέλεξα την χρεοκοπία»

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε στο BBC και αναφέρθηκε στην ευθύνη που έχει απέναντι στον κόσμο του Παναθηναϊκού, αλλά και στην διαφθορά που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε στο BBC και αναφέρθηκε στην ευθύνη που έχει απέναντι στον κόσμο του Παναθηναϊκού, αλλά και στην διαφθορά που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης: Η ΕΠΟ αποτελείωσε το ποδόσφαιρο- «Στημένα» με… τιμοκατάλογο και χάδια

Για τους Έλληνες παίκτες που φεύγουν στο εξωτερικό:

«Η διαφθορά έχει επίσης ως αποτέλεσμα πολλοί Έλληνες παίκτες να πηγαίνουν στο εξωτερικό. Αν αυτοί νομίζω πως τα παιχνίδια είναι αλλοιωμένα, το μέλλον του είναι περιορισμένο εδώ».

Για τα μέσα που υπάρχουν για τον πόλεμο κατά της διαφθοράς:

«Τα καλύτερα μέσα για να πολεμήσεις την διαφθορά είναι μέσω της διαφάνειας… Με το VAR και επίσης τα ψηφιακά μέσα, οι άνθρωποι μπορούν να βλέπουν τα πράγματα πιο καθαρά, αλλά και να βλέπουν περισσότερα πράγματα…Τώρα γίνεται όλο και πιο δύσκολο, γιατί όλοι πλέον μπορούν να δουν τι συμβαίνει».

Για τη βία: «Αν η κυβέρνηση και η αστυνομία δεν κάνουν καλύτερη δουλειά και δεν εφαρμόσουν το νόμο, τότε τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν. Το γεγονός αυτό συζητήθηκε και με τον προεδρο της UEFA και τον πρωθυπουργό παρόντες, οπότε αναπόφευκτα αυτό είναι κάτι θετικό».

Για την απόφασή του να μπει στην ομάδα μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας:

«Επειδή είμαι οπαδός, πίστευα πως μία ομάδα δεν μπορείτε να ανήκει σ΄έναν άνθρωπο και πως ένα κλαμπ θα έπρεπε να είναι ιδιοκτησία των οπαδών του… Έκανε μία έρευνα, βρήκα πως από τους 11 εκατ. Έλληνες, δύο είναι Παναθηναϊκοί και απ’ αυτούς οι 100 χιλ. είναι σκληροπυρηνικοί και θα ήταν πρόθυμοι να ξοδέψουν έως και 500 συνολικά για την ομάδα. Εισιτήρια, εμφανίσεις, δωρεές όλα.

Αυτό (το εγχείρημα) συνέπεσε με σοβαρό προβλήματα που υπήρχαν στην ελληνική οικονομία τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα την πτώχευση της χώρας. Ήταν μία απαίσια περίοδος, οπότε δεν λειτούργησε και εκείνη τη στιγμή κανείς άλλος δεν ήταν πρόθυμος να αναλάβει την ομάδα. Είχαν την επιλογή να αφήσω το κλαμπ να πτωχεύσει και να αρχίσουμε ξανά, εμείς αποφασίσαμε να μην το κάνουμε μ’ αυτόν τον καταστροφικό τρόπο και δώσαμε μία σκληρή μάχη.

Σε ένα σημείο εγώ σχεδόν τα παράτησα και είπα πως θέλω να φύγω, ελπίζω πως κάποιος άλλος θα βρεθεί να αναλάβει, αλλά δυστυχώς κανείς δεν το έκανε. Δεν είχα τα οικονομικά μέσα για να στηρίξω την ομάδα τον καιρό εκείνο, έτσι μετά τη σεζόν 2017-2018 άρχισα σιγά σιγά ξανά να πληρώνω το χρέος, να κάνω τα οικονομικά (της ομάδας) υγιή.

Τώρα είμαστε σε μία πολύ καλύτερη θέση και επενδύουμε στην ομάδα και ελπίζω πως θα προοδεύσουμε και θα γίνουμε αυτάρκεις. Αν είχαμε μπει στους ομίλους του Champions League, θα το είχαμε καταφέρει αυτό ήδη απ’ αυτήν την χρονιά».

Για το αν μπορεί τώρα πλέον να χαλαρώσει που βλέπει την ομαδα σ’ αυτό το επίπεδο, γίνονται βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις της και φτιάχνεται και το γήπεδό της:

«Όχι, δεν το απολαμβάνω. Είναι ένα καθήκον. Χρειάζομαι ακόμη αρκετή επιτυχία, προτού αρχίσω να το απολαμβάνω. Προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό και ελπίζω να φτάσουμε εκεί, αλλά είναι δύσκολο να απολαύσεις το ποδόφαιρο όταν είσαι στην θέση μου και υποφέρεις τόσο πολύ. Χρειάζεται μία μεγάλη περίοδο που ο… καιρός θα είναι καλός για να είσαι χαρούμενος ξανά».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ