ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 1-3: Πέρασε από τους Ζωσιμάδες με «διπλό» Κωνσταντέλια

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 1-3: Πέρασε από τους Ζωσιμάδες με «διπλό» Κωνσταντέλια

Με τον Κωνσταντέλια να πετυχαίνει δύο γκολ σε διάστημα 29' λεπτών (4' 0-1, 33' 1-2) αλλά και τον Ζίβκοβιτς να σφραγίζει την νίκη (77' 1-3), ο ΠΑΟΚ έφυγε με το διπλό από τους Ζωσιμάδες κόντρα στον ΠΑΣ. Ο Παμλίδης το γκολ για τον ΠΑΣ που ισοφάρισε προσωρινά (25', 1-1).

Ο ΠΑΟΚ απέδρασε με το διπλό (1-3) από τους «Ζωσιμάδες» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για την 5η αγωνιστική της Super League, έχοντας σε τρομερή κατάσταση τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Με την νίκη αυτή οι «ασπρόμαυροι» ανέβηκαν στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 10 βαθμούς.

Με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να πετυχαίνει δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ έφυγε με όλους τους διαθέσιμους βαθμούς από τα Ιωάννινα κόντρα στον ΠΑΣ. Το τραγικό λάθος του Κλέιμαν στο 4ο λεπτό, έδωσε το δικαίωμα στον Κωνσταντέλια να ανοίξει το σκορ (0-1) σε κενή εστία και παρά την ισοφάριση στο σκορ από τον ΠΑΣ, ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ φώναξε «παρών» και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του, με άψογο τελείωμα στο 33ο λεπτό. Ο ΠΑΣ το πάλεψε στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ο Ζίβκοβιτς στο 77ο λεπτό με έναν εξαιρετικό πλασέ «κλείδωσε» την νίκη της ομάδας του Λουτσέσκου, ο οποίος είδε και δύο ποδοσφαιριστές του (Μεϊτέ, Κεντζιόρα)  να αποκομίζουν τραυματισμούς και να αποχωρούν αναγκαστικά από τον αγωνιστικό χώρο. Το γκολ ισοφάρισης για τον ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε με κεφαλιά ο Παυλίδης στο 25ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. «Καμπανάκι» για τον Ρουμάνο τεχνικό τα προβλήματα που δημιούργησε η ομάδα του Θανάση Στάικου από στατικές φάσεις. Αξιοσημείωτο, πως κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών του Ζίβκοβιτς, ο Σέρβος «ζήτησε» να σωπάσουν οι οπαδοί του ΠΑΣ, γεγονός που προκάλεσε ένταση με την κατάσταση να ξεφέυγει για μερικά λεπτά.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Θανάσης Στάικος παρέταξε τον ΠΑΣ με διάταξη 4-2-3-1 και τον Κλέιμαν στην εστία. Στην τετράδα της άμυνας ήταν οι Κιάκος, Εραμούσπε, Παντελάκης και Σόρια. Στα χαφ ήταν οι Λιάσος και Γκίνο. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης επέλεξε τον Ροσέρο ενώ στο δεξί ο Παμλίδης. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μπαλάν και σε ρόλο «τρεκουαρτίστα» κινούνταν ο Γκαρό.

Από την άλλη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με το αγαπημένο του 4-2-3-1 και τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια. Οι τετράδα της άμυνας αποτελούντας από τους Ράφα Σοάρες, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ και Βιεϊρίνια. Μπροστά από την άμυνα επέλεξε τους Μεϊτέ και Οζντόεφ. Στα άκρα οι Τάισον και Ντεσπότοφ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Μπράντον Τόμας. Στην θέση «10» ήταν ο Κωνσταντέλιας.

Διαβάστε επίσης: Απρόοπτο στον Παναθηναϊκό ενόψει ΑΕΚ: Ποιος παίκτης έμεινε εκτός αποστολής!

Ο αγώνας

Με γκολ από τα… αποδυτήρια ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ, αφού έκανε αποδεκτό το «δώρο» του Κλέιμαν στο 4ο λεπτό. Στην προσπάθεια να δώσει συνέχεια με βολέ, ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έστειλε την μπάλα πάνω στον Μπράντον Τόμας, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα πόδια του Κωνσταντέλια, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία για το 0-1. Στα επόμενα περίπου 20′ λεπτά ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν χαμηλός και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες λίγες. Τα πάντα άλλαξαν όμως στο 23ο λεπτό, όταν ο ΠΑΣ βρήκε με τον Λιάσο την πρώτη τελική εντός εστίας, με τον Κοτάρσκι να κάνει επέμβαση και να στέλνει την μπάλα κόρνερ, απ’ όπου ήρθε η ισοφάριση για την ομάδα του Θανάση Στάικου.

Συγκεκριμένα, στο 25ο λεπτό ο Σόρια εκτέλεσε το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, με τον Παμλίδη να προλαβαίνει τον Μεϊτέ και με κεφαλιά να φέρνει το ματς στα ίσα. Ο ΠΑΣ μετά το γκολ ανέβασε την απόδοσή του και άσκησε πίεση στην άμυνα του ΠΑΟΚ, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την αδυναμία που εντόπισε σ’ αυτήν, στις στημένες φάσεις. Έτσι, δύο λεπτά αργότερα ο Εραμούσπε έπειτα από εκτέλεση φάουλ, αστόχησε με το κεφάλι όντας αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή. Στο 28ο λεπτό, ο σκόρερ για τον ΠΑΣ είχε μία καλή στιγμή, όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε εύκολα ο Κοτάρσκι.

Στο 33ο λεπτό η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ, ξανά με τον Κωνσταντέλια, σε μία φάση από την οποία εύκολα θα μπορούσε να είχε εκτεθεί η δική της άμυνα. Έπειτα από λάθος των παικτών του ΠΑΣ, ο Μπράντον Τόμας υποδέχθηκε χαμηλά την μπάλα στο γήπεδο, έτρεξε στον κενό χώρο, πάσαρε στον νεαρό άσο του ΠΑΟΚ, ο οποίος αφού δημιούργησε χώρο, έστειλε την μπάλα στο απέναντι πλαϊνό δίχτυ του Κλέιμαν με άψογο πλασέ, για το 1-2.

Στο 42ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ παραλίγο να πληγώσει ξανά τον ΠΑΣ μέσω αντεπίθεσης, αλλά το σουτ του Ντεσπότοφ, αφού έφερε την μπάλα από το δεξί στο αριστερό του πόδι, σταμάτησε στο σώμα του Εραμούσπε και κατέληξη κόρνερ. Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, μία σέντρα του Ροσέρο, με τον Παμλίδη να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή.

Με διάθεση να βρει ένα γρήγορο γκολ μπήκαν οι παίκτες του ΠΑΣ στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας στα πρώτα 3′ λεπτά τον ΠΑΟΚ κλεισμένο στην περιοχή του μέσω συνεχόμενων κερδισμένων κόρνερ, φτάνοντας κοντά στο γκολ με τον Παντελάκη, όμως η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα άουτ στο 47ο λεπτό. Σε αυτό το διάστημα ήταν επίσης άτυχη η ομάδα του Στάικου, καθώς σε δύο περιπτώσεις ο Κεντζιόρα έφτασε κοντά στο να σημειώσει αυτογκόλ αλλά για καλή του τύχη η μπάλα δεν είχε πορεία προς την εστία.

Μέσα σε 3′ λεπτά (58′-61′) ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε δύο παίκτες του να αποκομίζουν τραυματισμούς και να μην μπορούν να συνεχίσουν, με τον Σβαμπ και τον Κουλιεράκη να πέρνουν τις θέσεις των Μεϊτέ και Κεντζιόρα, αντίστοιχα. Στο 63ο λεπτό, ο Κωνσταντέλιας ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει το «χατ-τρικ» του αλλά ο Εραμούσπε με ένα εντυπωσιακό στοπ, έβαλε την κόντρα και το απέτρεψε. Με την συμπλήρωση 70′ λεπτών αγωνιστική δράσης, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί, όμως το σουτ του Παμλίδη πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 78ο λεπτό και 19′ λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι ο Α. Ζίβκοβιτς ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδια. Ο Κλέιμαν σε μία ακόμη κακή απομάκρυνση της μπάλας, ο Οζντόεφ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του Σαμάτα, που τροφοδότησε τον Σέρβο, ο οποίος με άπιαστο πλασέ κούνησε τα δίχτυα του Κλέιμαν για το 1-3 του ΠΑΟΚ. Στα επόμενα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ακόμη μία καλή στιγμή με τον Τάισον στο 83ο λεπτό, αλλά ο Κλέιμαν βγήκε νικητής σε φάση τετ-α-τετ από πλάγια θέση.

Στα 6′ επιπλέον λεπτά που υπέδειξε ο τέταρτος δεν άλλαξε τίποτα, με τον ΠΑΣ να έχει ένα σουτ με τον Σόρια στο 94ο λεπτό το οποίο σταμάτησε πάνω στον Ράφα Σοάρες.

Οι ενδεκάδες του ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ:

ΠΑΣ Γιάννινα (Αθανάσιος Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος, Λιάσος, Γκίνο (82′ Μπιλμπάο), Γκαρό (74′ Λώλης), Παμλίδης, Ροσέρο, Μπαλάν (63′ Κόντε).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα (61′ Κουλιεράκης), Βιεϊρίνια (75′ Βιεϊρίνια), Οζντόεφ, Μεϊτέ (59′ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (59′ Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον, Τόμας (75′ Σαμάτα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ