Οι 6+2 δυνητικοί πρωταγωνιστές της ΑΕΚ στη Λεωφόρο (vids)

Οι 6+2 δυνητικοί πρωταγωνιστές της ΑΕΚ στη Λεωφόρο (vids)

Ένα γεγονός που φανερώνει το πολύ μεγάλο βάθος που έχει (και) φέτος στο ρόστερ της η ΑΕΚ και τη βοήθησε να ανταπεξέλθει στο πρόγραμμα-φωτιά της εβδομάδας που προηγήθηκε...

Από την ώρα που τελείωσε το ντέρμπι της Λεωφόρου με νικήτρια την ΑΕΚ έχουν γραφτεί/ειπωθεί πάρα πολλά. Για τον τρόπο με τον οποίο τα κατάφερε η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, για το πώς ανταπεξήλθε σε αυτό το Ολυμπιακός-Μπράιτον-Παναθηναϊκός μέσα σε μία εβδομάδα που όμοιά της πιθανότατα δεν θα υπάρξει ξανά μέσα στη σεζόν ούτε για την ίδια ούτε για τους αντιπάλους της στην Ελλάδα.

Μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμη για την ΑΕΚ. Μία… τιμητική ήττα στο Μπράιτον και μία ισοπαλία στη Λεωφόρο θα ήταν ένα πολύ καλό σενάριο για την πλειοψηφία ίσως του κόσμου. Ακόμη και αυτών που υποστηρίζουν την Ένωση. Ευτυχώς για την ΑΕΚ όμως, ο Αλμέιδα δεν σκέφτεται έτσι και δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να παίξει η ομάδα του παιχνίδι με τέτοια μίζερη νοοτροπία.

Διαβάστε επίσης: «Είναι τανκ»: Όσα έλεγαν οι παίκτες της Κηφισιάς για τον Σολμπάκεν και γιατί ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον έκανε αλλαγή

Έτσι μπορεί να σκεφτόταν και να συμπεριφερόταν η ΑΕΚ παλιότερων χρόνων. Με τον Αργεντινό τεχνικό στον πάγκο τους οι «κιτρινόμαυροι» είναι μία ομάδα γεμάτη αυτοπεποίθηση και με σχέδιο νίκης σε όποιο γήπεδο κι αν παίζουν, με όποιον αντίπαλο κι αν έχουν απέναντι. Το λένε άλλωστε τα αποτελέσματά της τον τελευταίο χρόνο. Είτε νίκησε είτε όχι, η ΑΕΚ το έκανε πάντα με τον δικό της τρόπο και σπάνια έως ποτέ υστέρησε από τον εκάστοτε αντίπαλό της στον αγωνιστικό χώρο.

Ένα από τα στοιχεία που την έχουν κάνει να ξεχωρίσει επί Αλμέιδα είναι το περίφημο βάθος του πάγκου της, το οποίο έγινε ακόμη πιο ευρύ φέτος. Οι λύσεις που έχει ο «Πελάδο» και τον βοηθούν να ανταπεξέλθει σε κάθε συνθήκη. Παίκτες από τους οποίους καταφέρνει να πάρει το 100% των δυνατοτήτων τους και να τους κρατά ενεργούς και ικανοποιημένους παίζουν δεν παίζουν. Κάτι που δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Αυτό λοιπόν το στοιχείο ήταν που σε πολύ μεγάλο βαθμό έδωσε στην ΑΕΚ το μεγάλο διπλό στη Λεωφόρο. Δεν είναι μόνο ότι η Ένωση παρατάχθηκε σε αυτό το ματς με έξι αλλαγές σε σχέση με το Μπράιτον και δεν φάνηκε καμία διαφορά. Στάνκοβιτς, Μήτογλου, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς και Γκαρσία έμειναν ίδιοι. Το πόσοι αλλά και ποιοι ήταν αυτοί που δεν έπαιξαν δευτερόλεπτο και θα μπορούσαν να έχουν ξεκινήσει ακόμη και βασικοί είναι το θέμα.

Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (οι τρεις από τους τέσσερις βασικούς της άμυνας δηλαδή), Άμραμπατ, Πόνσε και Σιντιμπέ δεν αγωνίστηκαν απέναντι στους «πράσινους». Και οι έξι θα μπορούσαν πολύ εύκολα να είναι βασικοί και να μην υπάρξει καμία διαφορά. Επίσης υπήρχαν οι Ζίνι και Φαν Βέερτ που δεν χώρεσαν καν στην αποστολή και είναι παίκτες με τον δικό τους ρόλο στην ΑΕΚ. Παίκτες που επίσης αν ήταν στον πάγκο και έμπαιναν κάποια στιγμή ως αλλαγή, δεν θα έλεγε κανείς γιατί έγινε αυτό.

Πρόκειται δηλαδή για 6+2 ποδοσφαιριστές που απλά παρακολούθησαν την ΑΕΚ να περνάει από τη Λεωφόρο και δεν βρήκαν χώρο και χρόνο σε αυτό το ματς. Θα βρουν όμως στα επόμενα, όπως βρήκαν και σε προηγούμενα. Αυτό είναι το μυστικό του Αλμέιδα και μέχρι στιγμής μπορεί να πει κανείς ότι στη διαχείριση παίρνει άριστα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ