Το μεγάλο ρίσκο του Γιοβάνοβιτς στην Τρίπολη- Τα αλλάζει όλα (αναγκαστικά) ο Σέρβος (vid)

Το μεγάλο ρίσκο του Γιοβάνοβιτς στην Τρίπολη- Τα αλλάζει όλα (αναγκαστικά) ο Σέρβος (vid)

Ως και οκτώ αλλαγές στην εντεκάδα του Παναθηναϊκού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς…

Μοιάζει παράξενο, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς όμως που σίγουρα ξέρει κάτι παραπάνω είναι πολύ λογικό σε αυτή την πολύ δύσκολη πεντάδα διαδοχικών αγώνων του Παναθηναϊκού –Βιγιαρέαλ, ΑΕΚ, Αστέρας, ΠΑΟΚ, Μακάμπι Χάιφα- να αξιολογεί τον αποψινό στην Τρίπολη, ως τον δυσκολότερο.

Γιατί; Διότι είναι ακριβώς στο σημείο «μηδέν» του rotation και αυτό τον αναγκάζει να σκέφτεται να αλλάξει τους πάντες. Επτά-οκτώ αλλαγές αναμένονται στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού με τον Μπρινιόλι, τον Κότσιρα και τον Τζούρισιτς να είναι οι μοναδικοί που με βάση το ρεπορτάζ διατηρούν τη θέση τους.

Είναι η Τρίπολη έδρα για… αλλαγές και rotation; Προφανώς όχι, ειδικά σε μια συγκυρία έπειτα από την ήττα της Δευτέρας στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Αν όμως δεν φρεσκάρει, τότε το πρόβλημα θα είναι για εκείνον μεγαλύτερο στη συνέχεια εν όψει ΠΑΟΚ. Και αμέσως μετά υπάρχει και το ταξίδι στη Χάιφα. Άρα λοιπόν ο Γιοβάνοβιτς ουσιαστικά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Στα συνεχόμενα παιχνίδια, πάντα το τρίτο στη σειρά είναι που απαιτεί τον μεγάλο κύκλο του rotation.

Βεβαίως επτά-οκτώ αλλαγές σημαίνει άλλο ζευγάρι στόπερ (Πάλμερ Μπράουν- Γεβντάι), άλλος εγκέφαλος (Αράο αντί Πέρεθ), άλλος άξονας καθώς ούτε ο Βιλένα, ούτε ο Ιωαννίδης προορίζονται για βασικοί. Έχει μεγάλη σημασία λοιπόν η προσαρμογή που μπορεί να δείξει ο Παναθηναϊκός απέναντι σε έναν αντίπαλο που χρόνια τώρα του δημιουργεί πολύ μεγάλους μπελάδες. Του Αστέρα Τρίπολης που σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, φέτος σκοράρει αρκετά –εννέα γκολ σε πέντε αγωνιστικές και ένα χαμένο πέναλτι στην Τούμπα- και δείχνει ίσως ο πιο ισχυρός από το γκρουπ της επαρχίας στη μάχη για το έπαθλο της «εξάδας».

Στο περασμένο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός είχε πάει στην Τρίπολη τέλη Γενάρη (30/1) έπειτα από τρία ματς σε οκτώ βράδια με τον ΠΑΟΚ για Super League και κύπελλο. Και εκεί ο Γιοβάνοβιτς αναγκαστικά είχε χρησιμοποιήσει τις έξτρα επιλογές του και το πλήρωσε με ήττα (1-0) στο φινάλε (Μπαρτόλο 80’). Είναι το ματς που χαρακτηρίστηκε από την σωστή αποβολή του Κουρμπέλη, που άφησε τους Πράσινους με δέκα παίκτες από το 33΄.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ