Πόνσε: «Ο Αλμέιδα με ήθελε από πέρσι – Θέλω να κερδίσουμε και τις διοργανώσεις φέτος»

Πόνσε: «Ο Αλμέιδα με ήθελε από πέρσι – Θέλω να κερδίσουμε και τις διοργανώσεις φέτος»

Ο Έκι Πόνσε μιλάει για την επιστροφή του στην ΑΕΚ και για τις μεγάλες φιλοδοξίες που έχει με την Ένωση. Τι είπε για Αλμέιδα και Αραούχο...

Μία μεγάλη συνέντευξη στο ισπανικό «Relevo» παραχώρησε ο Εσέκιελ Πόνσε όπου αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην Ελλάδα και την ΑΕΚ.

Ο Αργεντινός επιθετικός αποκάλυψε ότι ο Ματίας Αλμέιδα τον ήθελε από πέρσι, αποθέωσε τον Σέρχιο Αραούχο ενώ εξέφρασε τη φιλοδοξία να κατακτήσει όλους τους τίτλους με την Ένωση.

Διαβάστε επίσης: Κροατία: Πέθανε στον ύπνο του ηγετικό στέλεχος των Bad Blue Boys

Όσα είπε ο Πόνσε:

Είναι η δεύτερη θητεία σου στην Ελλάδα, πώς το βιώνεις;

«Είμαι καλά και χαρούμενος με την ευκαιρία που μου δίνεται να βρίσκομαι ξανά εδώ. Με πολύ ανταγωνισμό και αγώνες, προσπαθώντας να αποδείξω πράγματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Και το απολαμβάνω γιατί έχουμε σημαντικά πράγματα μπροστά μας. Υπάρχει ένα καλό γκρουπ, υπάρχουν καλοί παίκτες για να συνεχίσουμε με αυτή τη νοοτροπία, αυτή που είχαν πριν έρθω εγώ».

Η ΑΕΚ έχει μια ισχυρή βάση οπαδών, είναι το πιο κοντινό πράγμα που έχεις βρει στην Αργεντινή από αυτή την άποψη;

«Ναι, η αλήθεια είναι ότι το νέο γήπεδο σου δίνει αυτή την αδρεναλίνη που διατρέχει το σώμα σου, αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους παίζουμε και απολαμβάνουμε τόσο πολύ το ποδόσφαιρο. Είναι παρόμοιοι με τους Αργεντινούς οι οπαδοί της ομάδας».

Στο Europa League είστε πρωτοπόροι σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, πώς αντιμετωπίζετε τους επερχόμενους αγώνες;

«Νομίζω ότι τα επόμενα ματς θα είναι τα παιχνίδια-κλειδιά. Οι επόμενες δύο αναμετρήσεις με τη Μαρσέιγ θα είναι σημαντικές και θα καθορίσουν τι θα συμβεί στον όμιλο, ο οποίος είναι πολύ ισορροπημένος. Αισθάνομαι ότι είμαστε ικανοί, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί το δείξαμε στα πρώτα παιχνίδια. Με την ίδια φιλοδοξία, με την ίδια δέσμευση, θα πάμε στη Μασσαλία για να προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και τη Ρωσία. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι παγκόσμιος ταξιδιώτης; Έχεις μετανιώσει για κάτι;

«Παίρνω πάντα τα θετικά, αυτά που έμαθα σε όλα τα μέρη που έχω πάει. Προσπαθώ να επωφεληθώ και να κρατήσω τα καλά πράγματα. Με διαφορετικούς προπονητές, διαφορετικούς συμπαίκτες, διαφορετικές κουλτούρες. Τώρα ψάχνω για λίγη περισσότερη σταθερότητα, αυτό μου πρόσφερε η ΑΕΚ όταν με υπέγραψε. Ελπίζω να εκπληρώσω το συμβόλαιό μου εδώ. Έμαθα να εξελίσσομαι πρώτα απ’ όλα ως άνθρωπος και μετά όλες τις συμβουλές από τον κάθε προπονητή ή τη νοοτροπία του. Πώς να αναπτυχθώ ως ομάδα, ως ομάδα. Κάθε μεμονωμένη συμβουλή την πήρα μαζί μου και είναι ο παίκτης που γίνομαι μέρα με τη μέρα. Προσπαθώ να προοδεύω, να παίρνω καλές συμβουλές και να αφήνω στην άκρη ό,τι δεν είναι χρήσιμο. Η αλήθεια είναι ότι δεν μετανιώνω για τίποτα και έχω μάθει κάτι από κάθε μέρος που έχω βρεθεί».

Μίλησες για προπονητές, τι σου προσφέρει ο Αλμέιδα;

«Αυτός με κάλεσε να έρθω. Μου είχε ήδη τηλεφωνήσει πέρυσι και είχαμε μια ωραία συζήτηση. Και δεν ήθελα να έρθω. Φέτος μιλήσαμε ξανά και αυτό που μου αρέσει σε αυτόν είναι το πόσο διαφανής είναι με τους παίκτες. Μας προειδοποιεί ότι κανείς δεν έχει εγγυημένη θέση και ότι προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη όταν επιλέγει ποιος θα παίξει και ποιος όχι. Και έπειτα η ανθρώπινη πλευρά, την οποία δεν μπόρεσα να βρω παντού. Δεν είναι τόσο γνωστός, αλλά νομίζω ότι θα γίνει ως προπονητής. Έχει πολύ μεγάλες φιλοδοξίες και αυτό είναι που μας κινητοποιεί και εμάς».

Ένας από τους συναδέλφους σας και σημεία αναφοράς στο σύλλογο είναι ο Αραούχο. Πώς τα πάτε μαζί του και σκέφτηκες ποτέ να επιστρέψεις στη Αργεντινή;

«Είναι ένα φαινόμενο. Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη μέρα που έφτασα ήταν σαν να ήμασταν μαζί για πολύ καιρό. Μου έδωσε ό,τι χρειαζόμουν με το που έφτασα. Ναι, ναι, προφανώς. Το σκέφτηκα και το συζήτησα και με την οικογένειά μου. Αγαπώ τη Νιούελ, εκεί μεγάλωσα και εκεί ανήκει όλη μου η αγάπη για το ποδόσφαιρο. Αλλά αν προκύψει, προφανώς πάντα θα αναλύεται, θα δούμε αν μπορεί να συμβεί και στο μέλλον θα δούμε αν τα πράγματα βολεύουν εμένα και την οικογένειά μου να επιστρέψω στην Αργεντινή».

Πέρασες από πολλούς συλλόγους, καλές και κακές στιγμές, πού υπέφερες περισσότερο; Πού σου κόστισε περισσότερο;

«Νομίζω ότι ο πρώτος χρόνος ήταν ο πιο δύσκολος. Ήμουν πολύ νέος, σε μια χώρα που μοιάζει με τη δική μας, όπως η Ιταλία, αλλά ήταν και πάλι η πρώτη μου φορά. Νομίζω ότι ήταν η πιο δύσκολη χρονιά της καριέρας μου, επειδή ξεκινούσα από την αρχή, όλα ήταν επίσης πολύ ωραία, αλλά υπήρχε πολύς κόσμος εκεί έξω που περίμενε να τα πάω καλά σε αυτό το μέρος και ούτω καθεξής. Όντας τόσο νέος και χωρίς να έχεις επαρκώς προετοιμασμένο κεφάλι, έπαιζαν εναντίον σου. Αυτό είναι κάτι που μου συνέβη και θα ήθελα να ήμουν καλύτερα προετοιμασμένος. Αλλά αυτό είναι που επίσης διαμόρφωσε τον χαρακτήρα μου ως άτομο, το πώς να ξεπερνάω τις αντιξοότητες και νομίζω ότι αυτό είναι επίσης αυτό που παίρνω από την πορεία που έχω διανύσει μέχρι τώρα».

Έπαιξες στις ομάδες νέων της Αργεντινής και ήσουν συμπαίκτης με αρκετά από τα παιδιά που ήταν παγκόσμιοι πρωταθλητές. Τους έβλεπες ότι είχαν τη δυνατότητα να φτάσουν στην ομάδα των μεγάλων;

«Όταν βρίσκεσαι σε αυτό το περιβάλλον, πιστεύεις ότι όλοι μπορούν να τα καταφέρουν. Αλλά εκείνοι έπαιρναν την ευκαιρία τους. Ήταν ο Αλμάντα, ο Λισάντρο Μαρτίνες που έλεγαν ότι ήταν κοντός, ο Κούτι Ρομέρο. Αλλά εκεί είναι που μπορείς να δεις την επιθυμία, τις προϋποθέσεις και την επιθυμία να τα δώσεις όλα για να πετύχεις τους στόχους».

Ποιο είναι το όνειρό σου ως παίκτης;

«Θα ήθελα πολύ να κερδίσω όλες τις διοργανώσεις που παίζουμε με την ΑΕΚ αυτή τη στιγμή. Ξέρω ότι είναι λίγο τρελό, αλλά είναι φιλοδοξίες και νομίζω ότι οι φιλοδοξίες υπάρχουν για να τις θέτουμε και να τις πετυχαίνουμε. Θα ήθελα επίσης κάποια στιγμή να παίξω στην εθνική ομάδα, που είναι ο πρώτος στόχος που βάζεις στον εαυτό σου όταν ξεκινάς να παίζεις ποδόσφαιρο και βλέπεις τη φανέλα της Αργεντινής».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ