Ολυμπιακός: Καταθέτει την προσφυγή στο CAS για το ντέρμπι- Η διαφορά της «αρχής αναλογικότητας»

Ολυμπιακός: Καταθέτει την προσφυγή στο CAS για το ντέρμπι- Η διαφορά της «αρχής αναλογικότητας»

Έτοιμος ο φάκελος των Ερυθρόλευκων για το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS)

Θέμα ωρών η προσφυγή του Ολυμπιακού στο CAS για την τύχη του ντέρμπι των αιωνίων (22/10). Οι Ερυθρόλευκοι όπως είχαν άλλωστε προαναγγείλει, χτυπούν την πόρτα του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου της Λοζάνης διεκδικώντας το αυτονόητο: Την διεξαγωγή και ολοκλήρωση ενός ματς που δεν διακόπηκε επ ουδενί με δική τους ευθύνη…

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός «έχασε» την υπόθεση στους δύο βαθμούς της εγχώριας Αθλητικής Δικαιοσύνης με «μηδενισμό», αφαίρεση ενός βαθμού αλλά και τιμωρία της έδρας του για δύο αγωνιστικές (Παναιτωλικός 25/11, ΑΕΚ 3/1).

Κάπως έτσι ενώ επί της ουσίας είναι ισόβαθμος με τον Παναθηναϊκό στους αγωνιστικούς χώρους (25β). βρίσκεται να κυνηγά τους Πράσινους από το μείον τέσσερα (28β-24).

Σύμφωνα με τη διαδικασία, οι Ερυθρόλευκοι στη Λοζάνη θα βρουν απέναντι τους την ΕΠΟ (καθώς σε αυτή ανήκει η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων που πήρε αυτή την απόφαση). Το πιθανότερο όμως είναι να εμπλακεί στην υπόθεση και ο Παναθηναϊκός και όχι μόνο. Διότι μπορεί κάλλιστα όταν θα φτάσει η ώρα της εκδίκασης, ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ να κρίνουν πως έχουν έννομο συμφέρον άρα με τη σειρά τους να μπουν και εκείνες στη σχετική διαδικασία.

Με την ευκαιρία: Μια απλή εξήγηση για τη μεγάλη διαφορά του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου. Το CAS δικάζει με βάση την αρχή της αναλογικότητας («principle of proportionality»). Με βάση αυτή, μπορεί να κριθεί ότι οι προβλεπόμενες ποινές του κανονισμού στην Ελλάδα (μηδενισμός και αφαίρεση βαθμού), είναι δυσανάλογα μεγάλες και επαχθείς συγκριτικά με την πειθαρχική παράβαση.

Θα κριθεί δηλαδή πέρα από την ουσία της υπόθεσης, και το γεγονός αν τελικά είναι δίκαιες και οι ποινές που προβλέπει ο κανονισμός. Και αυτή είναι μια… λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτή την ιστορία. Οι αποφάσεις του CAS ακυρώνουν συχνά τις αποφάσεις των οργάνων των ομοσπονδιών. Και αυτό είναι κάτι που προφανώς θα πρέπει άπαντες να το έχουν κατά νου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ